Parkiran SUV Volvo XC90.

Ovde. Sada.

Veliki. Odvažan. Prelep. Započnite avanturu već danas uz naš luksuzan i prostran SUV – sada još bolje povezan uz ugrađeni Google.

Pogled sa strane na unutrašnjost automobila Volvo XC90.
Krupni plan sedišta presvučenih mešavinom visokokvalitetne vune (bez kože) u unutrašnjosti XC90.
U Volvo automobilima nalazi se kristalna ručica menjača od pravog švedskog kristala koju je izradila kompanija Orrefors.

Kontrolišite dinamičnu vožnju uz intuitivnu tehnologiju i ugrađeni Google.

Najbolja navigacija u klasi

Google Maps je potpuno integrisan, kao i glasovno upravljanje bez korišćenja ruku uz Google Assistant-a, informacije u realnom vremenu i automatsko preusmeravanje, pa ćete lakše stići do odredišta.

Praktičnost u automobilu

Google Assistant u Volvo automobilu Vam omogućava da dobijete uputstva za vožnju, uživate u zabavi, budete u kontaktu sa prijateljima, članovima porodice i kolegama i precizno podešavate ambijent u kabini – i sve to bez pomeranja ruku sa volana. Samo recite „Hey, Google” da biste započeli.

Obavite više stvari na putu

Google vam omogućava da povežete omiljene aplikacije i uređaje kako biste opušteno obavili sve tokom dana. Lako se povežite sa kompatibilnim kućnim uređajima i kontrolišite ih dok ste u kolima kako biste ih spokojno i praktično koristili.

Uronite u vrhunsko medijsko i zvučno iskustvo.

Obraćajte se Google-u u svom XC90 radi kontrole bez korišćenja ruku. Preko poznatog interfejsa možete da uživate u zabavi i da budete u kontaktu sa prijateljima, članovima porodice i kolegama – jednostavno koristeći glas. Uz pristup aplikacijama u prodavnici Google Play i opcionalni vrhunski Bowers & Wilkins audio sistem, Vi, Vaš automobil i Vaš život nikada niste bili povezaniji.

Google Assistant

Pomoć bez korišćenja ruku.

Bowers & Wilkins

Uživajte u vrhunskim audio performansama.

Bowers & Wilkins zvučnici u Volvou XC90.
Google Play

Ostanite povezani sa digitalnim životom.

Ilustracija Volvo tehnologije blagih hibrida.

Iskoristite energiju i smanjite emisije izduvnih gasova.

Naši blagi hibridi obnavljaju energiju stvorenu kočenjem i čuvaju je u bateriji od 48 V. Kada se ova energija koristi, potrošnja goriva i emisije izduvnih gasova se smanjuju.

Prefinjena mobilnost

XC90 blagi hibrid je projektovan tako da pruži udoban polazak i glatko ubrzanje, pa je vožnja u gradu i na autoputu takođe prijatna.

Mala potrošnja goriva

Svaka kap ušteđenog goriva pomaže, a kod naših blagih hibrida uživate u manjoj potrošnji goriva bez problema sa performansama.

Dodatna bezbednost. To nam je u krvi.

Dodatna bezbednost. To nam je u krvi.

Naš sistem za upozoravanje na mrtvi ugao (blind spot information system, BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom prestrojavanja. Ako postoji rizik od sudara sa drugim vozilima u susednoj traci, BLIS može blago da prilagodi upravljanje i postara se da vi, automobil i vaše voljene osobe budu tačno gde želite.

Ukoliko dođe do zanošenja preko centralne linije, postoji mogućnost da se sudarite sa vozilom koje Vam dolazi u susret. Automobil to može da detektuje i da ispravi upravljanje kako bi Vam pomogao da se vratite na bezbednije mesto na putu.*

U bilo koje doba dana ili noći, naši inteligentni bezbednosni sistemi mogu da Vam pomognu da detektujete i izbegnete druga vozila, pešake, bicikliste i velike životinje. Funkcioniše tako što prvo upozorava vozača, a zatim automatski koči ako vozač ne reaguje.**

* Funkcije podrške vozaču nisu zamena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Podrška za upravljanje je aktivna pri brzinama od 60–140 km/h.

** Vozila, pešaci i biciklisti koji se kreću u istom smeru kao i vozilo mogu da se detektuju pod određenim uslovima i pri određenim brzinama. Sistemi detekcije zavise od osvetljenja predmeta i za njih je neophodno da prednja i zadnja svetla rade kada je mrak. Vozač je uvek odgovoran za bezbednu vožnju.

*** Funkcije podrške vozaču nisu zamena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross traffic alert može imati ograničenu funkcionalnost u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri nižim brzinama.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.Google, Google Play i Google Maps su žigovi kompanije Google LLC.