Bezbednost

Pored klasičnih dečjih sedišta sa dodatnim jastucima i booster-a , od 70-ih godina 20. veka Volvo Cars pruža proizvode kojima konstantno unapređuje bezbednost dece u našim automobilima.

Dete sedi naslonjeno na zid, a pored njega je parkiran crni Volvo.
Porodica sa troje dece se sprema da uđe u Volvo

Svi su uključeni

Na vrhu naše liste prioriteta je bezbednost za sve – za vozača, putnike, druge vozače na putu i naravno, pešake. Oduvek smo lider u inovacijama na polju bezbednosti, a bezbednost dece nije izuzetak.

Projektovan za život

Naš jedinstveni pristup bezbednosti dece obuhvata testove zasnovane na stvarnim situacijama u saobraćaju. Zato svesrdno preporučujemo dečja sedišta okrenuta unazad za decu uzrasta do četiri godine.

Bezbednost dece na prednjem sedištu

Uzimajući u obzir najnoviji napredak tehnologije vazdušnih jastuka, ažurirali smo preporuke za bezbednost dece na prednjem sedištu. Različite preporuke važe na osnovu godine modela Vašeg Volvo automobila.

Slika dečjeg sedišta iz profila.

Dečja sedišta

80% naših dečjih sedišta je napravljeno od prirodne vunene tkanine koja diše, pa ona kombinuju sve što znamo o bezbednosti sa prelepim skandinavskim dizajnom.

Dete sedi u dečjem sedištu i osmehuje se

Duga tradicija inovacija kod dečjih sedišta

Još od 70-ih godina 20. veka predvodimo na polju bezbednosti dece i istraživanja. Otkrijte naše najvažnije inovacije za bezbednost dece do sada.

Odrasla osoba drži malo dete i sa drugim osobama čeka u blizini automobila.

Sledeća generacija bezbednosti dece u unutrašnjosti automobila

Kada se desi život, dešavaju se i greške. Kada do toga dođe, radari sa tehnologijom detektovanja putnika skeniraju kabinu kako bi sprečili slučajno ostavljanje deteta (pa čak i kućnog ljubimca) iza automobila.

Bezbednosne karakteristike koje pruža Volvo Cars dopunjuju prakse bezbedne vožnje i nisu namenjene omogućavanju ili podsticanju rasejane, agresivne ili na drugi način nebezbedne ili nelegalne vožnje.
Na kraju krajeva, vozač je u svakom trenutku odgovoran za bezbednu vožnju. Opisane karakteristike mogu biti opcione i dostupnost se može razlikovati u zavisnosti od tržišta.