Sigurnost automobila

Volvo Cars je decenijama lider na polju bezbednosti automobila. To se nikada neće promeniti. Naša je vizija da niko ne sme biti ozbiljno povređen ili ubijen u novom Volvo automobilu.

Izmislili smo neke od najvažnijih karakteristika u istoriji bezbednosti automobila. A ima još toga.

Sistemi za pomoć vozaču

Pored karakteristike zaštite putnika, kao što su vazdušni jastuci i apsorcijske zone, dodali smo sisteme za pomoć vozaču koji mogu pomoći u izbegavanju i ublaživanju sudara. Ovi sistemi vas takođe podržavaju u manevrisanju ili parkiranju.

Saznajte više
Izbegavanje sudara

Inteligentni sistem za pomoć vozaču može otkriti i pomoći Vam da izbegnete sudar sa drugim vozilima, pešacima i biciklistima - u bilo koje doba dana i noći.

Upozorenje o unakrsnom saobraćaju

Pomoć vozaču sa sistemom za sprečavanje sudara sa nadolazećim vozilima čuva vam leđa prilikom kretanja unazad sa parking mesta, upozorenjima za približavanje vozila i automatskim kočenjem za neposredni sudar.

Sistem upozorenja za mrtve tačke

Informativni sistem za mrtve tačke sa asistencijom za uporavljanje može ublažiti napetost u prometnom saobraćaju uz upozorenja i aktivnu podršku, vodeći vas nazad na pravi put.

Karakteristike bezbednosti automobila.

U slučaju neizbežnog sudara, imamo tehnologiju koja će doneti stvarne promene.

Vazdušni jastuci

Tehnologija vazdušnih jastuka se dosta promenila od kada je prestavljena, i Volvo je jedan od ključnih igrača sa inovacijama poput bočnih vazdušnih jastuka i zavesa na naduvavanje. Danas se naši automobili odlikuju nizom vazdušnih jastuka dizajniranih da pomognu u zaštiti putnika u slučaju sudara.

Auto sedišta

Naša auto sedišta su napravljena da osiguraju sigurnost i udobnost. Funkcionalnost koja apsorbuje energiju između sedišta i okvira sedišta pomaže u smanjenju povreda kičme, a ugrađeni sistem zaštite od udara u vratu pomaže u smanjenju rizika od povrede udaraca.

Bezbednost dece

Bezbednost dece u našim automobilima uvek je bila vodeći princim u kompaniji Volvo Cars. Zbog toga smo ostali na čelu bezbednosti i istraživanja dece od 1960-ih, sa inovacijama poput dečjeg sedišta okrenutog unazad i dvostepenog integrisanog jastuka za decu.

Saznajte više o bezbednosti dece

Poboljšanja bezbednosti na putevima

Ubrzavanje, opijenost i ometanje pažnje su tri prepreke na putu do nula smrtnih slučajeva u našim automobilima. Zbog toga želimo da se ovim ključnim izazovima pozabavimo novim i postojećim bezbednosnim inovacijama.

Ograničenje brzine

Da bismo poslali snažan signal o opasnostima od prekoračenja brzine, smanjili smo maksimalnu brzinu svih novih automobila na 180 km/h 2020. godine. Takođe razmatramo kako bi pametna tehnologija kontrole brzine i geofenciranja u budućnosti mogla automatski da ograniči brzinu u blizini škola i bolnica.

Pilot na autoputu

Uz podršku LiDar senzora, sledeća generacija Volvo automobila biće hardversko spremna za autonomnu vožnju. I s vremenom ćemo ažuriranjem softvera pružiti potpunu autonomnu vožnju autoputem.

Kamera za nadzor vozača

Da bismo pomogli u rešavanju intoksikacije i ometanja u saobraćaju, radimo na novim automobilskim rešenjima. Kamere za nadzor vozača, zajedno sa ostalim senzorima omogućiće automobilu da interveniše kada je vozač u alkoholisanom stanju ili rasejan te ima rizik od ozbiljnih povreda ili smrti.

Care Key

Nedavno smo predstavili ključ za brigu, čiji cilj je suzbijanje brze vožnje. Pomoću ključa za brigu vlasnici automobila Volvo mogu da ograniče brzinu automobila kada ga pozajmljuju mlađem članu porodice ili manje iskusnom vozaču kako bi obezbedili sigurniju vožnju.

Još milion života

Nakon što smo uveli sigurnosni pojas u 3 tačke, suočili smo se sa svetom kritika. Od tada, on je spasio više od milion života. Sada smo odlučili da spasimo još milion.

Delimo svoja istaživanja kako bismo automobile učinili sigurnijima za sve

Neki ljudi su manje sigurni na putu od drugih. Zbog toga svoja bezbednostna istraživanja delimo u E.V.A bazi podataka - otvorenoj za preuzimanje za sve. Za sigurnost svih.

Saznajte više

Decenije inovacija

Još od našeg osnivanja 1927. godine dizajniramo automobile koji stavljaju ljude na prvo mesto. Otkrijte naše najvažnije bezbednosne inovacije do sada.

Saznajte više

Sigurnostne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse bezbedne vožnje i nisu namenjene omogućavanju ili podsticanju rasejane, agresivne ili na drugi način nebezbedne ili nelegalne vožnje. Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju.