Plug-in hibridni automobili

Otkrijte naš asortiman plug-in hibridnih automobila.

Smanjene emisije izduvnih gasova. Bez smanjenja performansi.

Regenerativno kočenje

Energija koja se stvara prilikom kočenja se prikuplja i skladišti u bateriji automobila za kasniju upotrebu, čime se omogućava održivija i ekonomičnija vožnja.

Snaga na zahtjev

Svi naši plug-in hibridni modeli pružaju iskustvo snažnog pogona uz dobro reagovanje i ravnomjerno, tiho ubrzanje. Možete birati i između više režima vožnje da dodatno prilagodite vožnju.

Pratite potrošnju energije

Pomoću aplikacije Volvo Cars* možete pratiti prosječnu potrošnju goriva, nivo napunjenosti baterija i prosječno korišćenje električne energije u odnosu na gorivo.

* Plug-in hibridi MY22, S90 Recharge i XC60 Recharge moraju prilikom isporuke u opremi imati paket digitalnih usluga da bi se omogućila aplikacija Volvo Cars. Paket digitalnih usluga se isporučuje sa pretplatom na četiri godine, koja uključuje pun pristup dostupnim aplikacijama i podacima. Nakon isteka perioda od četiri godine, primjenjivaće se novi uslovi i odredbe.

Uporedite Volvo plug-in hibride

Sjedišta
Kapacitet prtljažnika
Potrošnja/domet*
Dostupno na mreži

XC40 Recharge

pure electric

Kompaktno, 5 sjedišta

1004 x 746 x 887

+400 km (el. energija)

XC40 Recharge

plug-in hibrid

Kompaktno, 5 sjedišta

1004 x 746 x 887

45 km (el. energija); 2,0–2,4 l/100 km

XC60 Recharge

plug-in hibrid

Udobno, 5 sjedišta

1055 x 776 x 960

54 km (el. energija); 2,3–2,9 l/100 km

XC90 Recharge

plug-in hibrid

Prostrano, 6 do 7 sjedišta

1130 x 889 x 1040

46 km (el. energija); 2,5–3,3 l/100 km

S90 Recharge

plug-in hibrid

Prostrano, 5 sjedišta

1024 x 373 x 1149

58 km (el. energija); 1,7–2,4 l/100 km

V60 Recharge

plug-in hibrid

Udobno, 5 sjedišta

1138 x 731 x 1033

59 km (el. energija); 1,5–2,3 l/100 km

* Navedene vrijednosti potrošnje goriva i dometa su određene prema postupku WLTP. Ostvareni domet i potrošnja goriva koji se jave u stvarnim uslovima se razlikuju u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora.

Potpuno električni ili hibridni? Vaš Volvo koristi oba pogona kako bi omogućio obzirniju vožnju.

Ilustracija mape kraćeg putovanja u Volvo plug-in hibridnom automobilu, u električnom režimu Pure.
Električni režim Pure

Volvo plug-in hibrid može da se vozi u električnom režimu Pure. To znači da svakodnevni poslovi i putovanje na posao mogu da se pretvore u mnogo obzirniju vožnju, bez ikakvih emisija izduvnih gasova.

Režim Hybrid

Kada je vaš Volvo u režimu Hybrid, automobil koristi i elektromotor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem. Pri tome se optimizuju performanse, domet, potrošnja goriva i udobnost vožnje.

1.0

litara/100km*
Plug-in hibridni automobil

XC60 Recharge (T8 AWD)

8,4

litara/100km*
Automobil sa motorom s unutrašnjim sagorijevanjem

XC60 (B6 AWD)

Dva izvora napajanja. Jedna sjajna vožnja.

Naše plug-in hibridne modele napaja elektromotor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem. U besprijekornoj saradnji pružaju optimalnu efikasnost, smanjenu emisiju izduvnih gasova i uravnotežen, snažan pogon – a potrošnja goriva može značajno da se smanji.

*Potrošnja goriva je procijenjena vrijednost zasnovana na testovima i proračunima kompanije Volvo Cars za XC60 Recharge T8 AWD plug-in hibrid. Ostvarena potrošnja goriva koja se javi u stvarnim uslovima se razlikuje u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Podaci su preliminarni, čeka se konačna sertifikacija vozila.

*Potrošnja goriva je procijenjena vrijednost zasnovana na testovima i proračunima kompanije Volvo Cars za XC60 Recharge T8 AWD plug-in hibrid. Ostvarena potrošnja goriva koja se javi u stvarnim uslovima se razlikuje u zavisnosti od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Podaci su preliminarni, čeka se konačna sertifikacija vozila.

Istražite elektrifikaciju

Saznajte više o tome kako izgleda imati i voziti automobil Volvo Recharge.

Šta još želite da znate o Volvo plug-in hibridima?

Plug-in hibridni automobil ili plug-in hibridno električno vozilo, PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), jeste automobil koji za pokretanje točkova koristi i konvencionalni benzinski motor i elektromotor sa pogonom na baterije.

Kompanija Volvo Cars trenutno koristi litijum-jonske baterije u svojim plug-in hibridnim automobilima asortimana Recharge.

Naši plug-in hibridi Recharge su dizajnirani tako da ispune potrebe većine kada su u pitanju svakodnevna putovanja na posao. Domet se, naravno, razlikuje u zavisnosti od modela, stila vožnje, konfiguracije terena i uslova na putu. Glavna prednost plug-in hibrida je što uvijek imate benzinski motor kao rezervu između punjenja, tako da domet ne bi trebao predstavljati problem.

Većina vlasnika svoje automobile puni kod kuće, tokom noći, pomoću zidne kutije za punjenje ispod nadstrešnice ili u garaži. Drugi imaju mogućnost punjenja na poslu ili na javnim stanicama za punjenje, koje se sve lakše mogu pronaći u mnogim područjima.

Vrijeme punjenja će se razlikovati i zavisi od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Konkretna vremena punjenja možete pronaći u tehničkim specifikacijama svakog dostupnog plug-in hibridnog modela.

Laki hibrid, koji se ne može puniti pomoću kabla, koristi integrisani generator elektropokretača kao pomoć motoru s unutrašnjim sagorijevanjem. Potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju od lakog hibrida. Potpuni hibrid može na kratkim udaljenostima da pokreće automobil pomoću elektromotora, a baterije puni korišćenjem motora ili putem regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može da se puni tako što se uključi na kućnu stanicu za punjenje ili na javne stanice za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet na potpuno električni pogon zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru.

Svi naši modeli su dostupni s tehnologijom plug-in hibridnog pogonskog sklopa Recharge.

Volvo Recharge plug-in hibrid se isporučuje sa standardnim kablom za punjenje koji ispunjava visoke zahtjeve za električnu bezbjednost (Mode 2). Dostupan u različitim varijantama (6 A, 8 A ili 10 A, u zavisnosti od tržišta), ovaj kabl dužine 7 m omogućava punjenje snage 1,4–2,3 kW putem kućne utičnice. Za najpraktičnije i brže punjenje kod kuće preporučujemo da montirate trofaznu zidnu kutiju, ako je to moguće. Pošto ima mogućnost punjenja do 22 kW, ova zidna kutija će biti kompatibilna i sa budućim generacijama električnih automobila. Za praktično i bezbjedno punjenje van kuće, kao dodatna oprema dostupan je i kabl za punjenje Mode 3, monofazni kabl od 16 A. Ovaj kabl je zgodno imati pri ruci kada nema kablova na stanici za punjenje. Detaljnije informacije potražite u maloprodajnom centru Volvo automobila.

Imajte na umu da dostupnost opreme za punjenje može da se razlikuje u zavisnosti od tržišta.