Volvo Recharge

Naš asortiman potpuno električnih i plug-in hibridnih automobila

Otkrijte naše potpuno električne i plug-in hibridne automobile. Dizajnirani za bolji način kretanja svijetom.

Luksuz uz poštovanje

Iskusite novi luksuz u kojem trenutna snaga dolazi bez ikakvih emisija izduvnih gasova. Volvo Recharge vam donosi tehnologiju, dizajn i održive materijale koji podižu vašu vožnju na novi nivo.

Predanost bezbjednosti

Od 1927. godine bezbjednost je u središtu pažnje kompanije Volvo. Uvođenjem linije automobila Recharge, naša ambicija je da stvorimo najbezbjednije punjive automobile na putevima. Za ljude i njihovu budućnost.

Zaista čisto

Gdje god da krenete potpuno električnim ili plug-in hibridnim Recharge automobilom, možete ga voziti bez ikakvih emisija izduvnih gasova. Samo izaberite električni režim vožnje Pure u svom plug-in hibridu i koristite isključivo elektromotor automobila za svakodnevna putovanja do posla.

Pogonski sklopovi Recharge

Potpuno električni

Ponekad je tišina najmoćnija, bez ikakvih emisija izduvnih gasova i manje buke pri svim brzinama. Uz napajanje visokonaponskom baterijom i dvostrukim elektromotorom, naš potpuno električni XC40 Recharge predstavlja čist napredak na putu koji nam predstoji.

Plug-in hibrid

Manje benzina, više svrhe. Kod naših plug-in hibrida Recharge, elektromotor i motor s unutrašnjim sagorijevanjem udruženim radom pružaju mogućnost izbora električnog režima Pure te režima Power i Hybrid, dajući vam potpunu kontrolu nad pogonom i manje emisije izduvnih gasova.

Zanima vas kako se puni Volvo Recharge automobil?

Krupni plan prednjeg lijevog dijela sivog Volvo automobila sa kablom za punjenje umetnutim u priključak za punjenje automobila

Pogledajte odnose između različitih vrsta punjenja, pogonskih sklopova i dometa i pripremite se za predstojeće elektrifikovano putovanje.

Troškovi posjedovanja elektrifikovanog automobila mogu biti znatno niži od troškova za ekvivalentni automobil na gorivo.

Cijena kupovine

U mnogim mjestima je kupovina električnog vozila kompenzovana poreskim olakšicama. Ovi podsticaji su različiti u različitim zemljama.

Troškovi održavanja

Uz manje pokretnih mehaničkih dijelova i tečnosti, servis i održavanje električnog automobila obično košta manje.

Troškovi svakodnevnog korišćenja

Mnogi ljudi uglavnom pune automobile kod kuće ili na poslu. Ako većinu punjenja vršite na ovim mjestima, struja za punjenje automobila može koštati mnogo manje od goriva za prelazak iste kilometraže.

Sivi Volvo u vožnji na putu sa stjenovitim stranama

Kada punjenje nije opcija

Nemate mogućnost punjenja automobila? Nema problema. Istražite naš asortiman drugih pogonskih sklopova. Izaberite laki hibrid da iskoristite prednosti manje potrošnje goriva i nesmetane vožnje.

Sastavni dio slike održivosti. Naši električni automobili predstavljaju samo jedan dio šire ambicije koju imamo za budućnost.

Plavi potpuno električni Volvo C40.

U 2020. godini

Predstavili smo cjelokupnu liniju plug-in hibrida i potpuno električnih automobila, počev od našeg prvog potpuno električnog SUV modela – XC40 Recharge.

Do 2025. godine

Naš cilj je da 50 procenata automobila koje prodajemo bude potpuno električno, a ostatak da čine hibridi.

Do 2040. godine

Naša težnja je da budemo klimatski neutralni u čitavom lancu vrijednosti, u skladu s ciljevima Pariskog sporazuma.

Šta želite znati o modelima Volvo Recharge?

Uvodimo inovacije u električne pogonske sklopove od 1970-ih godina. Nama to predstavlja prirodan razvoj kada je u pitanju tehnologija i naš jasan stav prema predanosti održivom kretanju i smanjenju emisija. Ambicija nam je da smanjimo ugljenični otisak za 40% po automobilu do 2025. godine u poređenju s 2018. godinom. I da budemo klimatski neutralni do 2040.

Elektrifikovani pogonski sklopovi pružaju različite prednosti – od smanjenja emisije izduvnih gasova tokom vožnje i vjerovatno nižih operativnih troškova, do omogućavanja sofisticirane vožnje i osjećaja dobrog reagovanja prilikom početnog ubrzanja.

Laki hibrid, koji se ne može puniti pomoću kabla, koristi elektromotor kao pomoć motoru s unutrašnjim sagorijevanjem. Potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju od lakog hibrida. Potpuni hibrid može na kratkim udaljenostima da pokreće automobil pomoću elektromotora, a baterije puni korišćenjem motora ili putem regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može da se puni tako što se uključi na kućnu stanicu za punjenje ili na javne stanice za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet na potpuno električni pogon zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru. Plug-in hibrid može da zadovolji potrebe za svakodnevnim putovanjem na posao mnogih ljudi.

Od 2019. godine svi naši modeli su dostupni s tehnologijom plug-in hibridnog pogonskog sklopa Recharge.

Svi električni automobili na baterije prolaze iste testove kao i benzinski ili dizel automobili. U Evropi je već dugo Euro NCAP standard za sigurnost automobila. Testiranje je postalo još rigoroznije s novim zahtjevima, između ostalog, za automatsko kočenje. Svi automobili kompanije Volvo u čitavom asortimanu modela su dostigli najviše ocjene na odgovarajućim testovima. A sa naprednom tehnologijom bezbjednosti potpuno električnog modela XC40 Recharge, predstavili smo jedan od najbezbjednijih električnih automobila na svijetu.