Bezbjednost

U kompaniji Volvo Cars isporučujemo proizvode za bezbjednost djece od 1970-ih godina, od dječijih do buster sjedišta, i stalno tražimo načine da poboljšamo bezbjednost djece kada putuju u našim automobilima.

Dijete sjedi naslonjeno na zid pored parkiranog crnog Volvo automobila.
Porodica s troje djece se sprema da u uđe u Volvo automobil

Svi su uključeni

Bezbjednost za sve – vozača, putnike, druge vozače i, naravno, pješake – to je naš najvažniji prioritet. Uvijek smo bili inovativni lideri na polju bezbjednosti, a bezbjednost djece nije izuzetak.

Dizajniran za život

Naš jedinstveni pristup bezbjednosti djece uključuje testiranja zasnovana na stvarnim situacijama u saobraćaju. Zbog toga preporučujemo dječija sjedišta okrenuta prema nazad za djecu mlađu od četiri godine.

Bezbjednost djece na prednjem sjedištu

Zbog najnovijih dostignuća u tehnologiji vazdušnih jastuka, ažurirali smo preporuke za bezbjednost djece na prednjem sjedištu. U zavisnosti od godine proizvodnje Volvo modela, važe različite preporuke.

Snimak dječijeg sjedišta iz profila.

Dječje sjedište

Prozračna tkanina od prirodne vune čini 80 procenata naših dječijih sjedišta koja kombinuju sve što znamo o bezbjednosti sa sjajnim skandinavskim dizajnom.

Dijete se smije u sjedištu za djecu

Nasljeđe bezbjednosnih inovacija za djecu

Još od 1970-ih smo na čelu u oblasti bezbjednosti djece i istraživanja. Otkrijte istoriju naših najvažnijih bezbjednosnih inovacija za djecu.

Odrasla osoba nosi dijete dok neki drugi ljudi čekaju u blizini automobila.

Nova generacija bezbjednosti djece u automobilu

U životu se svašta događa, pa i greške. Kada se one dogode, radari sa tehnologijom senzora za putnike skeniraju kabinu da dijete ili čak kućni ljubimac ne ostanu zaboravljeni u automobilu.

Bezbjednosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene da omoguće ili podstaknu nepažljivu, agresivnu ili na drugi način nesigurnu vožnju,
kao ni vožnju koja nije u skladu sa zakonom. Naposljetku, vozač je u svakom trenutku odgovoran za bezbjedno upravljanje vozilom. Opisane karakteristike mogu biti opcionalne i
dostupnost može da se razlikuje između zemalja.