Bezbjednost

Bezbjednost je mnogo više od toga da se zalijepi naljepnica na proizvod. Kultura u kompaniji Volvo Cars ima za cilj da obezbijedi da svaki pojedinac i svaki tim širom kompanije budu čvrsto posvećeni bezbjednosti kao najvažnijem prioritetu.

Tri osobe razgovaraju, nose zaštitnu opremu i radne kombinezone.
Starinski snimak dva gospodina koji stoje pored znaka VOLVO.

„Automobile voze ljudi. Vodeći princip iza svega što proizvodimo jeste, i mora ostati, bezbjednost“

Gustaf Larson, saosnivač kompanije Volvo
Žena zakopčava pojas djetetu u auto-sjedištu.

Bezbjednost nam je u genima

Lideri smo u ovom polju već decenijama i bezbjednost je dio našeg nasljeđa i okosnica naše kompanije. Uvijek smo bili brend koji je fokusiran na ljude i brine o ljudima oko sebe.

Budućnost liderskog položaja u bezbjednosti

Da bismo zaštitili ono što je ljudima važno, uvijek smo težili da opremimo automobile bezbjednom i pametnom tehnologijom. Naslonjeni na jaku tradiciju, sada nam je cilj nova era bezbjednosti.

Digitalni prikaz dva automobila na putu.

Godine 2007. imali smo viziju da niko ne bi smio biti ozbiljno povređen niti nastradati u novom Volvo automobilu. Ova obaveza nam je pomogla da donesemo neke hrabre odluke. Danas idemo korak dalje, cilj nam je da uopšte nema sudara.

Muškarac ispituje lutku za testiranje sudara dok žena posmatra.

Od kada je kompanija Volvo osnovala tim za proučavanje nesreća 1970. godine, proučili smo više od 43.000 automobila u realnim nesrećama, u kojima je učestvovalo približno 72.000 osoba. Ovo istraživanje nam je pomoglo da stvorimo neke od najvažnijih sistema i funkcija u istoriji bezbjednosti automobila.

Pionirske inovacije

Plavi sigurnosni pojas s natpisom „SINCE 1959“ na kopči.

Ideje koje mijenjaju svijet često su najspornije. Kada smo uveli sigurnosni pojas u 3 tačke, suočili smo se sa kritikama i otporom. Mnogi su smatrali da novi izum ograničava njihovu slobodu. Do danas je on spasio više od milion života.

Digitalni prikaz osobe na sjedištu vozača u automobilu.

Podrška kada vam je najviše potrebna

Svi mi volimo da mislimo da smo dobri vozači, ali znamo da čak i najbolji među nama prave greške. Zbog toga je naš sljedeći korak da kao standardnu opremu u predstojeći model Volvo EX90 uvedemo senzore unutrašnjosti, tehnologiju koja može da se umiješa i pruži podršku kada se ne osjećate najbolje.

Bezbjednosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene da omoguće ili podstaknu nepažljivu, agresivnu ili na drugi način nesigurnu vožnju,
kao ni vožnju koja nije u skladu sa zakonom. Naposljetku, vozač je u svakom trenutku odgovoran za bezbjedno upravljanje vozilom. Opisane karakteristike mogu biti opcionalne i
dostupnost može da se razlikuje između zemalja.