Sigurnost automobila

Volvo Cars je decenijama lider na polju sigurnosti automobila. To se nikada neće promijeniti. Naša je vizija da niko ne bi trebao biti ozbiljno povrijeđen ili ubijen u novom Volvo automobilu.

Izumili smo neke od najvažnijih karakteristika u istoriji sigurnosti automobila. A ima još toga.

Sistemi za pomoć vozaču

Pored karakteristika zaštite putnika kao što su vazdušni jastuci i zgužvane zone, dodali smo sisteme za pomoć vozaču koji mogu pomoći u izbjegavanju i ublažavanju sudara. Ovi sistemi takođe vas podržavaju u manevrisanju ili parkiranju.

Saznajte više
Izbjegavanje sudara

Inteligentna tehnologija pomoći vozaču može otkriti i pomoći vam da izbjegnete sudar s drugim vozilima, pješacima i biciklistima - u bilo koje doba dana i noći.

Upozorenje o unakrsnom saobraćaju

Pomoć za vozača uz upozorenje za poprečni saobraćaj pokriva vam leđa prilikom skretanja s parkinga, upozorenjima za približavanje vozila i automatskom kočnicom za neposredni sudar.

BLIS

Informativni sistem za mrtve tačke sa asistencijom za upravljanje može ublažiti napetost u saobraćaju uz upozorenja i aktivnu podršku, vodeći vas nazad na pravi put.

Karakteristike sigurnosti automobila.

U slučaju neizbježnog sudara, imamo tehnologiju koja će napraviti stvarnu razliku.

Vazdušni jastuci

Tehnologija vazdušnih jastuka promijenila se jako puno otkad je predstavljena, a Volvo je jedan od ključnih igrača s inovacijama poput bočnih vazdušnih jastuka i zavjesa na napuvavanje. Danas se u našim automobilima nalazi niz vazdušnih jastuka dizajniranih da pomognu u zaštiti putnika u slučaju sudara.

Auto sjedišta

Naša autosjedišta napravljena su kako bi osigurale sigurnost i udobnost. Funkcionalnost koja apsorbira energiju između sjedišta i okvira sjedišta pomaže u smanjenju povreda kičme, a ugrađeni sistem zaštite od udaraca u vratu pomaže u smanjenju rizika od povreda udaraca.

Dječija sigurnost

Sigurnost djece u našim automobilima uvijek je bila vodeći princip u Volvo Carsu. Zbog toga smo ostali u prvom redu u zaštiti djece i istraživanjima od 1960-ih, s inovacijama poput dječjeg sjedišta okrenutog unazad i dvostupanjskog integrisanog jastuka.

Saznajte više o sigurnosti djece

Poboljšanja za sigurnost na putevima

Prebrza vožnja, opijenost i ometanje pažnje tri su prepreke na putu do nula smrtnih slučajeva u našim automobilima. Stoga se ovim ključnim izazovima želimo baviti novim i postojećim sigurnosnim inovacijama.

Brzinska kapa

Da bismo poslali snažan signal o opasnostima prebrze vožnje, smanjili smo maksimalnu brzinu svih novih automobila na 180 km / h u 2020. godini. Takođe razmatramo kako bi pametna tehnologija kontrole brzine i geofensiranja u budućnosti mogla automatski ograničiti brzinu u blizini škola i bolnica.

Pilot autoputa

Uz podršku LiDAR senzora, sledeća generacija Volvo automobila bit će hardverski spremna za autonomni pogon. I s vremenom ćemo izbaciti bežične nadogradnje softvera kako bismo pružili potpuno autonomnu vožnju autoputem.

Kamere za nadzor vozača

Da bismo pomogli u rješavanju pitanja opijenosti i ometanja u saobraćaju, radimo na novim rješenjima u automobilima. Kamere za nadzor vozača, zajedno sa ostalim senzorima, omogućit će automobilu da interveniše kada vozač koji je ometen ili u alkoholisanom stanju rizikuje ozbiljne povrede ili smrt.

Care Key

Nedavno smo predstavili Care Key, čiji je cilj rešavanje brzine. Pomoću ključa za brigu vlasnici automobila Volvo mogu staviti ograničenje brzine na automobil kada ga pozajmljuju mlađem članu porodice ili manje iskusnom vozaču kao način osiguranja sigurnije vožnje.

Još milion života

Nakon što smo uveli sigurnosni pojas u 3 tačke, suočili smo se sa svijetom kritika. Od tada, on je spasio više od milion života. Sada smo odlučili da spasimo još milion.

Dijelimo naše istraživanje kako bismo automobile učinili sigurnijima za sve

Neki ljudi su manje sigurni na putu od drugih. Zbog toga svoja sigurnosna istraživanja dijelimo u EVA bazi podataka - otvorenoj za preuzimanje. Za sigurnost svih

Saznajte više

Decenije inovacija

Još od našeg osnivanja 1927. dizajniramo automobile koji ljude stavljaju na prvo mjesto. Otkrijte naše najvažnije sigurnosne inovacije tokom godina.

Saznajte više

Sigurnosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene omogućavanju ili podsticanju rastresene, agresivne ili na drugi način nesigurne ili ilegalne vožnje. Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za siguran rad vozila.