Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge

Zeleni Volvo XC40 Recharge SUV sa redizajniranim detaljima.

Za svakog od vas.

Otkrijte naš kompaktni plug-in hibridni SUV – sa redizajniranim detaljima, smjeliji i prilagodljiviji nego ikad, gdjegod da vas život odvede.

Položaj vozača i centralna konzola u modelu Volvo XC40 Recharge.
Krupni plan sjedišta u unutrašnjosti modela XC40 Recharge SUV.
Krupni plan zvučnika Harman Kardon.

Performanse bez kompromisa

Uz suptilne polaske i snažno ubrzanje, svako putovanje u plug-in hibridu XC40 Recharge je malo elegantnije.

Moderan enterijer

Upečatljivi novi elementi dizajna enterijera uključuju opcionalne plave podne obloge i moderan topografski dekor.

Udoban po prirodi

Zimi griju, a ljeti hlade – uživajte u prirodnoj udobnosti bez kože sa našim luksuzno skrojenim presvlakama od mješavine vune.

Uz naše četiri kamere koje pružaju prikaz od 360°, ovaj sistem vam pomaže da samouvjereno parkirate, čak i na veoma skučenim parking-mjestima.

Upozorenje o dolazećem saobraćaju s automatskim kočenjem pomaže vozaču kada ima ograničen pregled prilikom vožnje unazad. Ovaj sistem može da otkrije vozila koja prolaze iza i, po potrebi, primjeni automatsko kočenje.*

Naš informativni sistem za mrtvi ugao (Blind Spot Information System – BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. Ako postoji rizik od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje i pomoći vam da sačuvate sebe, svoj automobil i one koje volite.

* Funkcije podrške vozaču ne mogu zamijeniti pažnju i rasuđivanje vozača. Upozorenje o dolazećem saobraćaju može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja je aktivna samo pri manjim brzinama.

** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u smjeru automobila mogu se otkriti pri određenim brzinama i pod određenim uslovima. Sistemi detekcije zavise od osvjetljavanja objekata i zahtijevaju da prednja i zadnja svjetla budu uključena po mraku. Vozač je u svakom trenutku odgovoran za bezbjednu vožnju.

*** Funkcije podrške vozaču ne mogu zamijeniti pažnju i rasuđivanje vozača. Podrška za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60–140 km/h.

Prednji enterijer modela Volvo XC40 Recharge SUV.

Putujte sa stilom

Uz prilagodljive prostore za odlaganje, kvalitetne materijale, izradu i izuzetnu udobnost, vozač i suvozač mogu da uživaju u unaprijeđenom, luksuznom putovanju.

Pametno odlaganje

U unutrašnjosti ćete otkriti pametna rješenja za odlaganje boca za vodu, torbi za treninge, telefona, laptopova, pa čak i kuke za pričvršćivanje torbi za kupovinu ili hrane za ponijeti.

Zdravije okruženje u kabini

Napredni sistem za prečišćavanje vazduha neprekidno prati koncentraciju štetnih čestica i polena i pomaže u njihovom filtriranju, čime doprinosi da okruženje u kabini bude zdravo.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.