Informacije o opozivu Volvo

Znak zastupnika prodaje kompanije Volvocars

Za sigurnost svih

U Volvo Cars-u sigurnost je u središtu svega što radimo. Naš način razmišljanja nije samo graditi automobile koji će Vas odvesti tamo gdje želite ići, već da to radite na najsigurniji način. Bez obzira da li ste visoki ili niski, žena ili muškarac, mladi ili stari. Naša misija je stvoriti automobile koji su sigurni za sve.

Kroz proces dizajniranja i izrade Volva na prvo mjesto stavljamo ljude, čineći vašu perspektivu našom.Prije nego što novi Volvo izađe iz tvornice, svaki automobil prolazi opsežan program kontrole kvalitete kako bi osigurao da sve ispunjava naše visoke standarde. Ali naš posao se tu ne završava. Kroz naše sisteme kvalitete i blisku suradnju sa našom mrežom prodavača širom svijeta, pratimo sve Volvo modele kako bismo vidjeli kako stvarna vožnja utiče na automobil i njegove dijelove.

Naše sigurnosno opredjeljenje je ono koje traje cijeli život.

Sigurnosni opoziv

Unatoč našem temeljnom testiranju i praćenju, mogu se pojaviti problemi koji se mogu pratiti od konstrukcije i izgradnje automobila ili komponenata automobila. Ponekad su to stvari koje nećete ni primijetiti, poput ažuriranja softvera, o kojem mi vodimo računa prilikom vašeg sledećeg servisa. Ali u rijetkim situacijama, potrebno je pozvati Vas i zatražiti da se obratite lokalnom prodavaču Volvo kako biste riješili problem. To se posebno događa kada naiđemo na probleme koji mogu uticati na Vašu sigurnost, čak i ako nema izvještaja o incidentima.

Česta pitanja o opozivu sigurnosnog pojasa

Zašto postoji sigurnosni opoziv?

Ispitivanja Volvo Cars otkrila su problem u vezi s pričvršćivanjem prednjeg sigurnosnog pojasa, koji je montiran na vanjskoj strani prednjeg sjedala. Kabal za pričvršćivanje prednjeg sigurnosnog pojasa s vremenom može oslabiti pod određenim okolnostima.

Koja su vozila uključena?

Pogodjena vozila su prethodne generacije S60, S60 Cross County, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70 i S80 auta proizvedena izmedju 2007 i 2020.

Da li je moj automobil siguran za upotrebu? Šta da uradim ako sam zabrinut za sigurnosni pojas?

Nemamo izvještaja o bilo kakvim incidentima u vezi sa ovim opozivom.

Dok se Vaše vozilo ne popravi, preporučujemo vozaču i suvozaču da osiguraju da se sigurnosni pojas pričvrsti u vertikalnom položaju, poravnat sa naslonom kako se ne bi savio nad jastukom sjedišta prilikom ulaska u sjedište. To će umanjiti rizik od oštećenja pričvršćenja sigurnosnog pojasa.

Pokazatelj toga je vidljivo oštećenje gumene čaure u koju je kabal smješten. Iako ćemo raditi na tome da se svi pogođeni automobili što prije isprave, ako ste zabrinuti, možete se ​obratiti vašem prodavaču radi vizuelnog pregleda.

Ko plaća popravke ako svoj automobil odvezem u Volvo servis?

Volvo Car Montenegro će pokriti troškove bilo kojeg posla u vezi sa opozivom koji Volvo diler smatra neophodnim.