Za svakog od vas Pametan. Svestran. Ekspresivan. Upoznajte naš potpuno električni kompaktni SUV – za sva vaša izdanja. Započnite naručivanje na mreži već danas.*

* Konačnu verziju narudžbe će utvrditi maloprodajni centar, u skladu sa svojim uslovima i odredbama.

* Konačnu verziju narudžbe će utvrditi maloprodajni centar, u skladu sa svojim uslovima i odredbama.

Aerodinamični dizajn točkova na modelu Volvo XC40 Recharge.

Čisto iskustvo. Upoznajte naš električni kompaktni SUV.

Do 500

km

Domet električne energije

4,9

s

Ubrzanje (0–100 km/h)

408

KS

Snaga

27

min

Brzo punjenje 10–80%

Manje minuta punjenja, više kilometara

Naša nova generacija električnih pogona povećava kapacitet modela XC40 Recharge i pruža vam veći domet i kraće brzo punjenje jednosmjernom strujom.

Bez kompromisa

Uz XC40 Recharge niste prisiljeni da birate između snage i odgovorne vožnje. Uživajte u udobnosti vožnje sa jednom papučicom i ravnomjernim ubrzanjem – bez ikakve emisije izduvnih gasova.

Agilnost zadnjih točkova

XC40 Recharge je dostupan sa pogonskim sklopom sa jednim ili dva motora. Sada jedan pogonski sklop sa zadnjim pogonom poboljšava snagu i agilnost automobila, čineći vašu vožnju još prijatnijom.

Ove cifre su preliminarne i izvedene su na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars za XC40 Recharge twin, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Ostvareni domet vožnje i potrošnja energije u stvarnim uslovima zavise od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Vrijeme punjenja se može razlikovati i zavisi od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila se čeka. Otvorite punu specifikaciju da biste vidjeli druge opcije pogonskih sklopova.

Otkrijte unutrašnji sklad. Savremeni dizajn i održiviji materijali se ogledaju u svakom detalju potpuno električnog modela XC40 Recharge.

Potpuno električni život

Otkrijte pogodnosti vožnje Volvo Recharge automobila i saznajte više o električnoj mobilnosti.

Punjenje Volvo automobila

Koliko često moram da punim električni automobil i koliko to traje?

Volvo Recharge

Želite li saznati više o našim potpuno električnim ili plug-in hibridnim modelima?

Otkrijte prednosti.

Istražite ponudu Care koja se nudi uz model XC40 Recharge.

Servis i održavanje

Volvo servisni program vrijedi prve 3 godine ili 100.000 km (šta prije nastupi) od datuma isporuke i uključuje sigurnosni pregled vozila.*

Asistencija

Pomoć na putu 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Ako dođe do kvara ili bušenja guma, ostanete bez goriva ili jednostavno izgubite ključeve, sve što trebate je jedan telefonski poziv i pomoć će Vam biti dostupna.

Garancija

Volvo fabrička garancija vrijedi prve 3 godine ili 100.000 pređenih kilometara (šta prije nastupi) od datuma isporuke. Volvo fabrička garancija za visokonaponsku bateriju vrijedi prvih 8 godina.

* Servisiranje podliježe uslovima i odredbama, pohabani dijelovi su ograničeni i primjenjuju se izuzeci – za više informacija pitajte u svom maloprodajnom centru kompanije Volvo.

Šta želite znati o potpuno električnom modelu XC40 Recharge?

Kako da započnete naručivanje modela XC40 Recharge na mreži

Moći ćete da konfigurišete automobil u skladu sa svojim željama, pregledate različite opcije finansiranja nabavke automobila i pregledate sažetak cjelokupne narudžbe. Ako ste zadovoljni pregledom narudžbe, možete popuniti lične podatke, izabrati maloprodajni centar koji želite i proslijediti zahtjev za narudžbu. Dobićete e-poruku sa potvrdom i svim detaljima, a osoblje maloprodajnog ili centra dobrodošlice će vam se obratiti u roku od jednog radnog dana da biste prešli na posljednji korak naručivanja svog novog automobila.

Da. Nakon prosljeđivanja zahtjeva, osoblje maloprodajnog ili centra dobrodošlice koji ste izabrali će vam se obratiti. Prije zaključivanja narudžbe možete slobodno dodavati dostupne pakete, opcije i drugu opremu. Imajte u vidu da to može povećati cijenu.

Postoji opcija direktne kupovine i opcija lizinga. Cijene prikazane na našem veb-sajtu su preporučene cijene, a konačnu cijenu ćete utvrditi zajedno sa lokalnim maloprodajnim centrom. Nema depozita niti plaćanja na mreži. Kada izaberete željenu opciju finansiranja, uslove plaćanja će vam detaljno objasniti osoblje maloprodajnog centra.

Da. Radimo na rješenju za plaćanje na mreži, ali za sada narudžbe moraju da se zaključe u izabranom maloprodajnom centru gdje ih morate i fizički potpisati.

Ne. Vaši podaci se koriste samo za obradu zahtjeva za narudžbu.

O tome možete razgovarati u lokalnom maloprodajnom centru.

Da, na mreži možete da započnete naručivanje potpuno električnih modela XC40 Recharge i C40 Recharge. Ako ste zainteresovani za neki drugi model ili drugačiji pogonski sklop, u lokalnom maloprodajnom centru će vam sa zadovoljstvom pomoći u izradi atraktivne narudžbe za njega.

Da, obratite se lokalnom maloprodajnom centru i oni će vam sa zadovoljstvom organizovati test vožnju.

Olakšali smo nabavku potpuno električnog modela XC40 Recharge putem fleksibilnih opcija kupovine i lizinga. Možete platiti automobil u cijelosti prilikom isporuke ili iskoristiti prednosti naših ponuda za finansiranje.

Obratite se našem timu za vozne parkove na [umetnite lokalne detalje za kontakt]. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i razgovarati sa vama o opcijama.

Punjenje baterije i domet vožnje

Procjena kompanije Volvo Cars je da potpuno napunjena baterija može da ostvari pretpostavljeni domet do 500 km (dvostruki motor) ili 460–515 km (jedan motor) u mješovitoj vožnji.* Ove preliminarne cifre su još u postupku sertifikacije i biće ažurirane kada budu dostupni sertifikovani podaci o dometu.

Na domet koji će se zaista ostvariti utiče i vaš stil vožnje i spoljni faktori, kao što su spoljašnja temperatura, vremenski uslovi, vjetar, konfiguracija terena i putevi. Na domet takođe utiče i količina električne energije koju koriste funkcije automobila kao što su grijanje i hlađenje. Jedan od načina na koji možete produžiti domet je da unaprijed klimatizujete automobil tokom punjenja, tako da temperatura u kabini već bude prijatna kada krenete.*Ove cifre su preliminarne i izvedene su na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Ostvareni domet vožnje i potrošnja energije u stvarnim uslovima zavise od ponašanja u vožnji i drugih spoljnih faktora. Sertifikacija vozila se čeka.

Vrijeme punjenja zavisi od opreme za punjenje koju koristite i električnih instalacija u vašem domaćinstvu. Standardni kućni kabl za punjenje sa kućnim priključkom je prvenstveno pomoćni kabl. Punjenje prazne baterije do 100 procenata pomoću ovog kabla traje približno 8–76 sati, u zavisnosti od tržišta.

Za redovno punjenje i značajno kraće vrijeme punjenja kod kuće, preporučujemo trofaznu zidnu kutiju od 11 kW. Ova instalacija može obezbijediti vrijeme punjenja od približno 7–8 sati (od prazne do 100 procenata pune baterije) ili oko 50–60 km dometa po satu.

Imajte u vidu: vrijeme punjenja može da se razlikuje i zavisi i od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila.

Standardni kućni kabl za punjenje je primarno osmišljen kao pomoćni kabl za primjenu u domaćinstvu. Za značajno brže i prikladnije punjenje kod kuće preporučujemo da montirate trofaznu zidnu kutiju od 11 kW.

Cijena potrošene električne energije se razlikuje u zavisnosti od lokalnih uslova, ali ona može biti manja u poređenju sa benzinom ili dizelom. Smanjeni troškovi za gorivo su i jedan od nekoliko razloga za prelazak na električni automobil. A za još manje troškove, možete unaprijed podesiti punjenje potpuno električnog modela XC40 Recharge u terminima kada su tarife najniže, često tokom noći.

Potpuno električni kompaktni SUV je savršeno pogodan za udobnu dugu vožnju. A veliki kapacitet baterije će vam pomoći da to i ostvarite bez brige o dometu. Ako morate da napunite bateriju tokom putovanja, to možete da uradite na stanici za punjenje naizmjeničnom strujom ili na stanici za brzo punjenje jednosmjernom strujom. Na stanicama za brzo punjenje jednosmjernom strujom od 200 kW baterija se može napuniti od 10 do 80 procenata za približno 27 minuta (ili oko 80–100 km dometa za 10 minuta) – što je taman dovoljno vremena da se odmorite ili nešto pojedete tokom putovanja.*

*Vreme punjenja je preliminarno i izvedeno je na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može da se razlikuje i zavisi i od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila se čeka.

Bateriju možete najbrže napuniti na stanicama za brzo punjenje jednosmjernom strujom duž puta. Da biste omogućili najbrže moguće punjenje, preporučujemo da ograničite nivo napunjenosti automobila na 80 procenata. To će pomoći da se održi kratko vrijeme punjenja, zato što je za punjenje posljednjih 20 procenata potrebno najviše vremena. Tako punjenje baterije od 10 do 80 procenata na brzom punjaču jednosmjernom strujom od 200 kW traje samo oko 27 minuta.* Ali ako je potrebno da napunite bateriju do 100 procenata kako biste stigli do odredišta ili sljedeće stanice za punjenje, možete to izabrati u podešavanjima na centralnom ekranu automobila.*Vreme punjenja je preliminarno i izvedeno je na osnovu procjena i proračuna koje je izvršila kompanija Volvo Cars, tako da ovi ishodi nisu zagarantovani. Imajte u vidu i da vrijeme punjenja može da se razlikuje i zavisi i od faktora kao što su spoljašnja temperatura, trenutna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila. Sertifikacija vozila se čeka.

U zemljama u kojima su na Google mapama prikazane stanice za punjenje, javne stanice za punjenje možete pronaći dirketno na mapi centralnog ekrana automobila ili pomoću aplikacije na pametnom telefonu. Tu možete i da izaberete željenu stanicu za punjenje i dobijete smjernice do nje.

Ako baterija ili modul baterije moraju da se zamijene, to može da se uradi kao i zamjena bilo kojeg drugog tehničkog dijela automobila.

Postojanje baterije podrazumijeva 500 kg dodatne težine koja se mora uzeti u obzir prilikom udara – i kada su u pitanju putnici u automobilu i kada su u pitanju druga vozila. Za bateriju je potrebna i posebna zaštita kako bi se izbjeglo opasno curenje nakon sudara. Uz korišćenje širokog spektra inovativnih bezbjednosnih rješenja, inženjeri za bezbjednost kompanije Volvo Cars su odgovorili na sve ove izazove u dizajnu modela XC40 Recharge.

Povezanost i sistem za informisanje i zabavu

Potpuno električni XC40 Recharge ima ugrađene aplikacije Google Maps i Google Assistant i Google Play.

Da, Apple CarPlay je u standardnoj opremi potpuno električnog modela XC40 Recharge.*

*Apple CarPlay se može koristiti samo u kombinaciji sa modelom iPhone 5 ili novijim. Apple CarPlay i iPhone su zaštitni znakovi kompanije Apple Inc.

Da, uključen je pristup uslugama u trajanju do četiri godine. Nakon toga možete da kupite nastavak pretplate ako želite nastaviti sa korišćenjem svih ovih usluga.

Napomena: Digitalne usluge su dostupne samo za lake hibride XC40 i potpuno električni XC40 Recharge.

Pretplata traje do četiri godine. Ako je automobil nov, ovaj period započinje na dan isporuke maloprodajnog centra. Pretplata je povezana sa automobilom, tako da u slučaju prodaje automobila, preostalo vrijeme pretplate se prenosi na sljedećeg vlasnika/korisnika.

Napomena: Digitalne usluge su dostupne samo za lake hibride XC40 i potpuno električni XC40 Recharge.

Ne. Moraćete da se povežete pomoću Bluetooth dijeljenja veze na svom uređaju i da koristite svoj lični tarifni paket za pristup ovim uslugama.

Kapacitet tovarnog prostora i vuče

Pametan dizajn baterije omogućava da svi putnici imaju potpuno isto prostora kao i kod običnog modela XC40. To pruža i svestranost bez kompromisa i pametna rješenja za odlaganje. Kapacitet zadnjeg tovarnog prostora je 419 litara, uključujući i pregradu ispod poda prtljažnika. Baterija zalazi u prostor ispod poda prtljažnika, ali to je u velikoj mjeri kompenzovano prednjim tovarnim prostorom ispod poklopca motora, gdje se nalazi prostor za kablove za punjenje i druge predmete koji vam nisu često potrebni, ali želite da vam budu na dohvat ruke kada je zadnji prtljažnik pun.

Smatramo da potpuno električni automobil treba da se vozi bez odricanja od svakodnevnih raznovrsnih potreba. Zbog toga potpuno električni XC40 Recharge twin može vući do 1800 kg.

Održavanje, garancija i servis

Garancija koju Volvo Cars daje za bateriju je 8 godina ili 160.000 km, šta se ispuni prvo, pod uslovom da se automobil i baterija održavaju i koriste u skladu sa preporukama kompanije Volvo Cars.

Električni motori su zapečaćeni tokom čitavog radnog vijeka i nije im potrebno održavanje. Dakle, u poređenju sa automobilima koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorijevanjem, potpuno električnom modelu XC40 Recharge je potrebno mnogo manje održavanja, što može dovesti do manjih tekućih troškova.

Održivost modela XC40 Recharge

Tokom cijelog životnog ciklusa, ugljenički otisak potpuno električnog modela XC40 Recharge biće manji i od plug-in hibrida XC40 i od lakog hibrida XC40. Tačna razlika između ovih tipova vozila zavisi od mnogih parametara, na primjer mješavine izvora električne energije koja se koristi za punjenje, životnog vijeka vozila i ponašanja vozača.Zalažemo se za potpunu transparentnost kada je u pitanju uticaj ugljenika kod naših električnih vozila, tako da analizu životnog ciklusa (LCA) modela XC40 Recharge možete pronaći ovdje.

Kompanija Volvo Cars je posvećena punom praćenju snabdijevanja. To nam pomaže da budemo sigurni da će naši kupci voziti elektrifikovane Volvo automobile znajući da su sirovine za baterije odgovorno pribavljene. Uvođenje tehnologije blockchain značajno je poboljšalo mogućnosti praćenja kobalta u našem lancu snabdijevanja. Blockchain, zajedno sa inspekcijama u rudnicima, GPS praćenjem, skeniranjem ulaza i izlaza, provjerenim pružaocima logistike, prepoznavanjem lica, provjerama identiteta i vremenskim praćenjem, sve to doprinosi mogućnosti praćenja materijala od rudnika do fabrike automobila.

Volvo Cars blisko sarađuje sa dobavljačima kako bi se povećala održivost naših proizvoda i usluga, uključujući obezbjeđivanje odgovornosti u čitavom lancu snabdijevanja i efikasno korišćenje resursa. Zalažemo se za odgovorno nabavljanje minerala i metala, i potpuno podržavamo smjernice OECD-a o odgovornim lancima snabdijevanja mineralima iz sukobima pogođenih i visokorizičnih područja. U tom smislu, od dobavljača baterija zahtijevamo da podrže naše zalaganje za potpunu transparentnost lanca snabdijevanja kobaltom i da ulože napore u omogućavanje potpunog praćenja.

Učinak po pitanju održivosti je ključna karakteristika prilikom razmatranja i odabira dobavljača. Nadgledamo učinak postojećih dobavljača i pratimo revizije trećih strana. Postavljamo zahtjeve dobavljačima baterija da emisije ugljenika svedu na najmanju moguću mjeru tokom procesa proizvodnje, između ostalog korišćenjem obnovljive energije. Naši dobavljači moraju da prihvate Kodeks ponašanja poslovnih partnera kompanije Volvo Cars, koji sadrži i navode za poštovanje ljudskih prava, uključujući i prava radnika.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Google, Google Play i Google mape su zaštitni znakovi kompanije Google LLC.