Siguria

Volvo Cars ka qenë lider në sigurinë e automobilave për dekada, duke u kujdesur për botën ku jetojmë dhe njerëzit rreth nesh. Me teknologjinë tonë të re Safe Space Technology, e cila përfshin të gjitha veçoritë standarde të sigurisë në një makinë Volvo, ne ndihmojmë që t'ju mbajmë të sigurt dhe t'ju bëjmë të ndjeheni të sigurt.

Një njeri duke u mbështetur në një makinë Volvo dhe 2 njerëz duke ecur në të majtë.

Ne synojmë të jemi nismëtarë të zgjidhjeve teknologjike të sigurta dhe inteligjente në fushën e lëvizjes për të mbrojtur çfarë ka rëndësi për njerëzit në jetën e tyre të përditshme.

Ne fokusohemi te siguria që ju të mund të drejtoni të qetë

Teknologjia e hapësirës së sigurt

Teknologjia e hapësirës së sigurt

Me teknologji më të fundit të zbulimit, ne synojmë të ofrojmë një hapësirë të sigurt brenda dhe rreth makinës – për ju, pasagjerët tuaj dhe të tjerët në rrugë. Teknologjia e hapësirës së sigurt përfshin të gjitha veçoritë standarde të sigurisë të makinave Volvo. Për t'ju ndihmuar të qëndroni të sigurt, dhe për t'ju bërë të ndiheni të sigurt. Makina e parë nga gjenerata jonë e re e makinave, Volvo EX90, do të vijë e pajisur me teknologjinë e hapësirës së sigurt, e fuqizuar nga sistemi lidar, një pajisje optike për matjen e distancës, shpejtësisë dhe formës së një objekti me rezolucion shumë të lartë përmes përdorimit të dritës së reflektuar.

Shpëtimtari ynë më i mirënjohur

Shpëtimtari ynë më i mirënjohur

Në 1959, inxhinieri i Volvo Cars, Nils Bohlin, prezantoi rripat e sigurisë me tre pika në makinat tona. Si një nga shpikjet më të rëndësishme në sigurinë e makinave, deri më tani ka shpëtuar mbi një milion jetë.

Kërkim i bazuar në të dhënat

Kërkim i bazuar në të dhënat

Që prej viteve 1970, ne kemi studiuar më shumë se 43,000 makina në aksidente reale që kanë përfshirë përafërsisht 72,000 njerëz. Bazuar në të dhënat, ne kemi zhvilluar veçori që kanë bërë ndryshime thelbësore në historinë e sigurisë së makinave.

Zero përplasje

Niveli pasues i sigurisë mbështetet në teknologji të përparuar. Për këtë arsye, ne synojmë vazhdimisht të rrisim nivelet e sigurisë drejt vizionit tonë, i cili është një ambicie për të mos pasur fare përplasje.

Një paraqitje dixhitale të skicës së një makine, një njeri dhe objekte të tjera.

Të mësuarit nuk mbaron kurrë...

Një njeri duke drejtuar një makinë duke parë drejt përpara.
Evolucioni i sigurisë

Duke kombinuar harduerin dhe softuerin e nivelit më të lartë për teknologjinë tonë të shmangies së përplasjeve, ne presim të rrisim edhe më shumë nivelin e sigurisë brenda dhe rreth makinave tona në të ardhmen.

Një pamje e ngadalësuar e asaj që duket si një varg llambash të kuqe të pasme në një rrugë me akull.
Duke shkuar drejt drejtimit autonom

Etapa e radhës në përparimet e sigurisë do të vijë me zhvillimin e teknologjisë së drejtimit autonom të pambikëqyrur. Të udhëhequr nga trashëgimia jonë e sigurisë dhe vizioni i zero përplasjeve, ne synojmë të drejtojmë këtë zhvillim.

Karakteristikat e sigurisë së Volvo Cars plotësojnë praktikat e sigurta të drejtimit dhe nuk kanë për qëllim të lejojnë ose inkurajojnë drejtimin e shpërqendruar, agresiv ose ndryshe
të pasigurt ose të paligjshëm. Në fund të fundit, shoferi është përgjegjës për funksionimin e sigurt të automjetit gjatë gjithë kohës. Veçoritë e përshkruara mund të jenë opsionale dhe
disponueshmëria mund të ndryshojë nga një shtet në një tjetër.