Ç'kemi ;)

Njihuni me Suv-in e ri plotësisht elektrik

Mos u shqetëso, kujdesem unë për këtë

Teknologjia e hapësirës së sigurt e mundësuar nga lidar

Çatia panoramike e Volvo EX90 nga sipërÇatia panoramike e Volvo EX90 nga sipër

Kam kohë dhe hapësirë

7 ndenjëse, bagazh i madh dhe gati për çdo aventurë

Le të rritemi së bashku

Me përditësimet e transmetuara përmes ajrit për të vazhduar përmirësimin

Fenerët me drita LED "Thor's Hammer" të makinës Volvo EX90
SUV-i plotësisht elektrik Volvo EX90 duke u karikuar
Dizajni i pjesës së jashtme të Volvo EX90 me çati panoramike dhe sistem LiDar
Dizajn i pasur i SUV-it plotësisht elektrik të Volvo EX90
SUV-i plotësisht elektrik Volvo EX90
SUV-i plotësisht elektrik Volvo EX90
Çatia panoramike e SUV-it premium plotësisht elektrik i Volvo EX90
Dizajn i pasur i SUV-it plotësisht elektrik të Volvo EX90
Hapësirë të madhe bagazhi e makinës Volvo EX90
Hapësirë shtesë në parabagazhin e SUV-it plotësisht elektrik Volvo EX90
Projektimi skandinav i pjesës së brendshme të SUV-it plotësisht elektrik Volvo EX90
Tapiceri ekskluzive me përzierje leshi në makinën Volvo EX90.
Hapësira e çantës në SUV-in premium plotësisht elektrik të Volvo EX90

E qetë dhe e fuqishme,
e bën çdo udhëtim të paharrueshëm

Autonomia elektrike
Deri në

600km

Koha e karikimit
(karikim i shpejtë 10-80%)

30min

Fuqia

408hp

Akselerimi
(0-100 km/orë)

5.9s

Shifrat janë paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars për Volvo EX90 dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Distanca e udhëtimit dhe konsumi i energjisë në kushte real ndryshon në varësi të sjelljes në drejtimin e makinës dhe faktorëve të tjerë të jashtëm. Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Çertifikimi i automjeteve në pritje.

Volvo EX90 me një shikim

7 ndenjëse

SUV-i ynë i ri Volvo EX90 vjen me shtatë ndenjëse të rehatshme dhe me madhësi për të rriturit.

SUV 100% elektrik

Drejtimi me katër rrotat aktive dhe lëvizja me një pedal e bëjnë secilin udhëtim emocionues dhe relaksues.

Audio me përkufizim të lartë

I projektuar nga Bowers & Wilkins, makina Volvo EX90 ofron një përvojë tingulli rrethues 3D ndryshe nga e zakonshmja.

Veçori të reja sigurie

Me sistemin lidar dhe me sensorin e zbulimit të personave, Volvo EX90 arrin nivelet më të larta të sigurisë së Volvo që janë arritur ndonjëherë.

Përzgjedhje ngjyrash

Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë blu denim.Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë dunë rëre.Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë e bardhë kristalPjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë e zezë oniks.Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë gri platinPjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë argjendtë e çelurPjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë gri avull
Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë blu denim.Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë dunë rëre.Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë e bardhë kristalPjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë e zezë oniks.Pjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë gri platinPjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë argjendtë e çelurPjesa e jashtme mbrapa e Volvo EX90 ngjyrë gri avull

Ngjyrë blu denim.

Ripërcaktimi i sigurisë

Ne jemi njerëz, bëjmë gabime. Pra, nëse jeta ndonjëherë ju shpërqendron, ne jemi këtu për t'ju mbajtur të sigurt. Me vizionin tonë të përplasjes zero dhe makinën e re Volvo EX90, hyjmë në një epokë të re për sigurinë.

Sistemi i njohjes për shoferin i Volvo EX90

Sistemi i njohjes për shoferin

Dy sensorë të brendshëm dhe një timon reagues do i ushqejnë një algoritmi informacione për shoferin, duke komunikuar me sensorët e jashtëm të makinës. Sistemi i njohjes i shoferit mund të kuptojë nëse ju jeni të hutuar apo të përgjumur dhe kur mund të duhet që makina të ndërhyjë dhe të ofrojë mbështetje.

Zbulimi i personave i Volvo EX90

Zbulimi i personave

Sistemi i ri i sensorit të pasagjerëve është projektuar për të ndihmuar në parandalimin e nisjes duke lënë dike pa dashje pas në një skenar ndoshta të rrezikshëm. Makina do ju sinjalizojë nëse duket se po mbyllni aksidentalisht në makinë një fëmijë që fle ose një qen që fle, ndërsa sistemi i klimës në makinë mund të ndihmojë gjithashtu në minimizimin e rrezikut të hipotermisë dhe goditjes nga nxehtësia.

Rrugë kalimi e drejtë me Volvo EX90

Rrugë kalimi e drejtë

Për të asistuar shoferin në kalime, makina Volvo EX90 nuk do të reagojë vetëm ndaj automjeteve që vijnë përballë kur bëni një kthesë majtas, por gjithashtu do të njoftojë shoferin për rreziqet e mundshme që vijnë nga anët kur kalon përmes një kryqëzim. Nëse është e nevojshme, makina do të frenojë automatikisht.

Teknologjia e hapësirës së sigurt

Teknologji Lidar dhe Safe Space

Volvo EX90 ofron një set sensorësh të jashtëm standard të përparuar me radarë, kamera dhe sensorë ultrasonikë të plotësuar me një sistem lidar që skanon vazhdimisht mjedisin përpara makinës, duke ofruar një vlerësim me saktësi të lartë të formës dhe përmasave të objekteve në një njohje tre-dimensionale të ambientit rrethues. Duke kombinuar njohjen e mjedisit të jashtëm me njohjen e gjendjes së shoferit, ne mund të dallojmë kur shoferi ka nevojë për mbështetje shtesë dhe vendosim në punë kundërmasat për të ruajtur kufijtë e sigurisë.

Pilot Assist - asistencë për shoferin e përmirësuar

Asistenca e për shoferin e përmirësuar Volvo EX90 e bën udhëtimin tuaj më të qetë dhe relaksues. Makina mund t'ju ndihmojë të kontrolloni trafikun dhe vijëzimet e korsive dhe të të mbështesë duke përshtatur shpejtësinë tënde dhe distancën sipas kushteve aktuale të drejtimit. Mund të ofrojë kontroll të shpejtësisë në kthesa të forta dhe mbështetje në drejtim gjatë ndërrimit të korsive. Nëse makina detekton ndonjë shenjë që tregon se shoferi nuk reagon mund të frenojë makinën në një vend pushimi në korsi.

Informacioni dhe argëtimi bëhen të lehtë

Njësia e re qendrore e përpunimit e Volvo EX90 e bën sistemin e informacionit dhe argëtimit më të shpejtë dhe më të lehtë se kurrë për t'u përdorur. Me ndërfaqen e tij intuitive dhe përshtatëse preferencat tuaja do të ruhen dhe do të jenë lehtësisht të aksesueshme me një prekje në një shirit të ri kontekstual.

Sistemi për informacion dhe argëtim i Volvo EX90 i ekranit me prekje pa kornizë 14.5"
Ekrani i madh me prekje pa kornizë 14,5" për sistemin inteligjent të informacionit dhe argëtimit të makinës Volvo EX90
Monitori i informacionit të shoferit, DIM 8" i Volvo EX90, i montuar në kolonën e drejtimit
Dekori i brendshëm me ndriçim nga mbrapa i Volvo EX90
Sistemi i ri dhe i lehtë për t'u aksesuar i informacionit dhe argëtimit i makinës Volvo EX90 me Google të integruar
Pjesa e brendshme e Volvo EX90 me altoparlantë Bowers & Wilkins të integruar në mbështetëset e kokës

Po.*

* Shërbimet Google janë të mundësuara përmes paketës së shërbimeve dixhitale e cila është e përfshirë për katër vite. Pas përfundimit të kësaj periudhe, do të zbatohen afate dhe kushte të reja nëse ju vendosni ta rinovoni.

Volvo EX90 e parë nga përpara

Regjistrohuni për lajmet më të fundit rreth Volvo EX90

Doni të dini më shumë rreth makinës Volvo EX90.

Ende jo. Regjistrohuni për të marrë lajmet më të fundit dhe ne do ju bëjmë me dije kur Volvo EX90 të jetë e disponueshme për t'u porositur online në rajonin tuaj.

Po.

Autonomia e distancës varet nga faktorë të ndryshëm si stili i drejtimit dhe temperatura e mjedisit të jashtëm, moti, era, topografia dhe rrugët. Faktorët e tjerë që kanë ndikim te autonomia e distancës përfshijnë se sa energji elektrike përdorni për funksionet si ngrohja dhe ftohja e makinës. Një mënyrë për të përmirësuar autonominë e distancës është ngrohja ose ftohja paraprake e makinës gjatë karikimit, në mënyrë që ajo të jetë tashmë në një temperaturë të përshtatshme kur të nisni drejtimin.

Kostoja e energjisë elektrike ndryshon në varësi të kushteve lokale, por kostoja mund të jetë më e ulët në krahasim me naftën ose benzinën. Kostoja më e ulët e karburantit është po ashtu një nga disa arsyet për të zgjedhur një makinë elektrike. Për të reduktuar më tej kostot, mund ta caktoni paraprakisht makinën tuaj Volvo EX90 që të karikohet kur tarifat janë më të ulëta, shpesh gjatë natës.

Karikimin më të shpejtë do ta gjeni në pikat e karikimit të shpejtë DC gjatë rrugës. Për ta karikuar sa më shpejt të jetë e mundur, ne rekomandojmë që ta kufizoni nivelin e karikimit të makinës në 80 për qind. Kjo ju ndihmon të shkurtoni kohën e karikimit pasi 20 për qind të fundit kërkojnë më shumë kohë. Kështu që karikimi i baterisë na 10 deri në 89 për qind me një karikues të shpejtë DC 250kW mund të zgjasë më pak se 30 minuta.

Por nëse duhet të arrini në destinacionin tuaj ose në pikën tjetër të karikimit, mund të zgjidhni që ta karikoni baterinë deri në 100 për qind duke përdorur cilësimet në ekranin qendror të makinës.Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës.

Po. Në vend të lëkurës ne kemi zhvilluar materialin tonë Nordico i cili përbëhet nga shishe të ricikluara polietilen tereftalati (PET), materiale të atriubuuara bio nga pyjet e Suedisë dhe Finlandës dhe tekstile nga tapat e ricikluara të verës. Nordico ka një gjurmë karboni 80% më pak se hapësirës tonë të brendshme aktuale prej lëkure. Brenda 2030, të gjitha makinat e reja plotësisht elektrike Volvo do të jenë pa lëkurë.

Në shtetet ku Google Maps përfshin pikat e karikimit, ju do të gjeni pika karikimi publike në hartë ose nëpërmjet një aplikacioni të smartfonit.

Po.

Po.*

* Shërbimet Google janë të mundësuara përmes paketës së shërbimeve dixhitale e cila është e përfshirë për katër vite. Pas përfundimit të kësaj periudhe, do të zbatohen afate dhe kushte të reja nëse ju vendosni ta rinovoni.

Volvo Cars është i angazhuar për gjurmueshmëri të plotë. Ne duam që klientët tanë të ndihen të sigurt që drejtojnë një Volvo ku lënda e parë e baterisë është marrë në mënyrë të përgjegjshme. Prezantimi i teknologjisë blockchain e rrit ndjeshëm gjurmueshmërinë në zinxhirin tonë të furnizimit të kobaltit. Teknologjia blockchain, bashkë me inspektimet në miniera, gjurmimin me GPS, skanimin në hyrje dhe në dalje, ofruesit e verifikuar të logjistikës, njohjen e fytyrës, kontrollet e ID-ve dhe monitorimin e kohës, të gjitha këto kontribuojnë për gjurmueshmërinë e materialeve nga miniera deri te fabrika e makinave.

Ne punojmë ngushtë me furnizuesit tanë për të siguruar qëndrueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve tona. Ne jemi të angazhuar për marrjen e mineraleve dhe metaleve në mënyrë të përgjegjshme dhe i mbështesim plotësisht Udhëzimet e OECD për zinxhirët e përgjegjshëm të furnizimit nga zonat me rrezik të lartë dhe të prekura nga konfliktet.Rendimenti i qëndrueshmërisë është kryesor për ne kur vlerësojmë dhe përzgjedhim furnizuesit. Ne monitorojmë rendimentin e furnizuesve ekzistues dhe vazhdojmë më pas me auditime nga palë të treta. Ne gjithashtu u kërkojmë furnizuesve tanë të baterive të minimizojnë emetimet e karbonit gjatë prodhimit, duke përfshirë përdorimin e energjisë së ripërtëritshme. Të gjithë furnizuesit tanë duhet të pranojnë Kodin e sjelljes për partnerët e biznesit të Volvo Cars, i cili përfshin vlerësimin e të drejtave të njeriut dhe ligjet e punës.

Siguria është në ADN-në tonë. Nxitur nga vizioni ynë afatgjatë i sigurisë ne synojmë të arrijmë zero përplasje në rrugë me një makinë të re Volvo. Kjo zgjedhje është dëshmi e angazhimit tonë të patundur për të përmirësuar vazhdimisht sigurinë. Me sistemin lidar dhe standardin e superkompjuterëve me inteligjencë artificiale (IA) në Volvo EX90, së bashku me një set të fortë sensorësh të jashtëm dhe të brendshëm e bëjnë Volvo EX90 të arrijë nivelet më të larta të standardeve të sigurisë në një makinë Volvo. Nëse doni të dini më shumë rreth trahëgimisë tonë në aspektin e sigurisë, vizitoni https://www.volvocars.com/al/why-volvo/human-innovation/safety/safety-heritage

Teknologjitë dhe veçoritë e të ardhmes janë të përshkruara dhe aftësitë mund të ndryshojnë. Veçoritë mund të mos jenë të disponueshme në të gjitha tregjet dhe nuk do të jenë standarde në të gjitha tregjet për të gjitha modelet.

Google, Google Play dhe Google Maps janë marka tregtare të Google LLC.