Makina qyteti

Makina të vogla, aventura të mëdha, energji pakufi qyteti.

Makinat e qytetit Volvo janë përshtatur për navigim të thjeshtë në mjediset urbane. Ato shkëlqejnë në manovrueshmërinë, përballimin e rrugëve të ndryshme, mbipopullimin dhe sfidat e zakonshme të parkimit. Përmasat e tyre kompakte dhe veçoritë e përparuara ofrojnë zgjidhje praktike dhe të leverdishme për udhëtimet në qytet.

Makina të vogla që lënë përshtypje të mëdha

Makinat SUV e Volvo-s kanë dizajn të jashtëm të guximshëm dhe tërheqës që merr vëmendjen e kujtdo në çdo vend që ato shkojnë. Këto makina SUV kombinojnë stilin dhe performancën me ndihmën e linjave të tyre të hijshme, mburojave të kombinuara me ngjyra, timonëve elegant dhe pasqyrave anësore.

Drejtim makine i rehatshëm në qytet

Makinat tona kanë shumë veçori praktike për drejtim në qytet, duke përfshirë teknologji të përparuar për asistencë për shoferin, duke ju dhënë mundësi për një përvojë drejtimi më të relaksuar. Ndihmon në ruajtjen e një distancë të sigurt nga makinat përpara përmes rregullimeve të shpejtësisë dhe asistencës së butë për timonin për drejtimin e saktë në një korsi. Për më tepër, ndihmon në menaxhimin e luhatjes së trafikut, duke lëshuar njoftime në kohë kur trafiku fillon të lëviz sërish pasi ka qëndruar pa lëvizur.

Sistem sigurie inteligjent për hapjen e derës

I thoni lamtumirë aksidenteve të papritura nga hapja e derës në qytetin e zhurmshëm. Ne kemi integruar një sistem inteligjent alarmi për hapjen e derës në makinën Volvo EX30. Ky sistem i përparuar përmban sinjale vizuale dhe me audio për t'ju njoftuar kur jeni duke e hapur derën në rrugën e një çiklisti ose një përdoruesi tjetër të rrugës.

Pushtoni parkimet e qytetit me makina të vogla

Parkimi në qytet mund të jetë mjaft sfidues duke pasur parasysh prezencën e makinave të tjera, çiklistëve dhe këmbësorëve. Këtu shkëlqejnë vërtet makinat kompakte të qytetit. Ato thjeshtësojnë manovrimin nëpër hapësira të ngushta. Për më tepër, veçoria Park Pilot Assist thjeshton më tepër përvojën tuaj të parkimit duke ju ndihmuar të gjeni vende parkimi dhe duke e udhëhequr makinën tuaj Volvo nëpër to dhe në këtë mënyrë siguron një përvojë parkimi pa stres.

Sy 360° në qytet

Sistemi i kamerës 360 gradë i makinës Volvo është një novacion për drejtimin e makinës në qytet, duke ofruar një pamje si të syrit të zogut për ndërgjegjësimin e përmirësuar të situatës. Ajo e bën parkimin paralel të lehtë, ndihmon në shmangien e bordurave dhe thjeshton navigimin e hapësirës së ngushtë. Pavarësisht nëse jeni në kryqëzime të ngarkuara ose korsi të ngushta, kamera jonë 360° ndihmon në sigurimin e një përvoje më të sigurt dhe pa stres e të drejtuarit makinën në një mjedis urban.

Qëndroni të fokusuar në rrugë

Kur drejtoni makinën në qytet, është thelbësore që të qëndroni vigjilent për çiklistë, këmbësorë, sinjale trafiku dhe për të qëndruar në rrugën tuaj. Ekrani i përparmë i makinës Volvo e bën këtë të lehtë duke shfaqur informacione të rëndësishme si shpejtësia, drejtimet e navigimit dhe më shumë, drejt e në xhamin e përparmë, kështu që nuk duhet t'i hiqni sytë nga rruga.

Imazh i një fëmije i ulur në sediljen e sigurt për fëmijë brenda një makine Volvo.
Pamja anësore e një makine Volvo C40 fjord blue e lidhur me një kabllo karikimi.

Volvo C40

Njihuni me crossover-in tonë elektrik.

Projektim i planifikuar me kujdes

Makinat e qytetit mund të jenë kompakte, por projektimi gjenial i Volvo-s siguron që hapësira të jetë e optimizuar si për pasagjerët, ashtu dhe për ngarkesën. Çdo aspekt i dizajnit minimalist mendohet me kujdes, që nga bagazhi i gjerë pa hapësira, deri te hapësira inteligjente e kabinës dhe hapësira e bollshme për këmbët që mund të mos pritet nga një makinë më e vogël.

Hapësirë e bollshme bagazhi

Të gjithë jemi të vetëdijshëm për nevojën e hapësirës shtesë kur ngarkojmë një makinë, pavarësisht përmasave. Që nga ushqimet e përditshme te çantat dhe karrocat e fundjavës, lista e artikujve thelbësorë mund të duket e pafundme.  Volvo XC40, megjithëse kompakte në pamje, është një mrekulli për bagazhin inteligjent. Ajo ka një ndarje të pasme të bollshme të sheshtë për ngarkim dhe shkarkim, hapësirë ngarkese nën dysheme dhe zgjidhje inteligjente të hapësirës ruajtëse për artikujt si shishet e ujit dhe telefonat. Gjithashtu mund të shtoni opsionin e përdorimit pa duar dhe hapjen e derës së bagazhit thjesht duke vendosur këmbën nën prapakolp.

Materiale të rinovueshme me një kthesë me stil

Kur kërkoni për një makinë qyteti, është thelbësore të kini si prioritet hapësirën dhe rehatinë. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që duhet të bëni kompromis për stilin. Në makinën tonë SUV më të vogël deri tani, EX30, mund të zgjidhni një nga katër temat e ndryshme për hapësirën e brendshme: Breeze, Mist, Pine dhe Indigo. Secila nga temat e merr frymëzimin nga bukuria e qetë e natyrës skandinave dhe krenohet me mjeshtërinë novatore duke përdorur materiale të rinovueshme dhe të ricikluara.

Udhëtim i qetë dhe i rehatshëm

Çatia standarde e fiksuar panoramike e Volvo C40 përmban xham të laminuar dhe me ngjyrë, i cili mbron në mënyrë efektive nga shkëlqimi i rrezatimit UV. Ky dizajn unik i çatisë krijon një mjedis kabine të ndriçuar në mënyrë natyrale. Për më tepër, ai luan një rol në rregullimin e temperaturës, duke mbështetur një klimë të brendshme të rehatshme dhe reduktimin e zhurmës, duke kontribuar si përfundim në një përvojë drejtimi të qetë.

Pamje anësore e një makine Volvo EX30 e parkuar pranë një ndërtese të madhe betoni.

Volvo EX30

Njihuni me makinën tonë SUV kompakte plotësisht elektrike.

Përfitimet e të pasurit të një makine elektrike në qytet

Zonat urbane përballen me ndotjen dhe sfidat mjedisore. Kalimi në makina qyteti elektrike prezanton zgjidhje më të qëndrueshme që përputhet me nevojën për qytete më të pastra dhe më të gjelbërta. Në Volvo Cars, kjo është e ardhmja e drejtimit të makinave dhe ne planifikojmë që të kthehemi në një kompani makinash plotësisht elektrike deri në vitin 2023.

Karikimi i një makine qyteti elektrike ose hibride me karikim

Karikimi i një makine Volvo në qytet nuk ka qenë kurrë më e thjeshtë falë një rrjeti në rritje të stacioneve të karikimit të cilët mund t'i gjeni duke përdorur ekranin qendror inteligjent të makinës suaj. Volvo Cars app ju ofron rikujtesa të dobishme dhe udhëzime për pikën më të afërt të karikimit. Pra, mbushni baterinë me lehtësi kur jeni në lëvizje, pavarësisht nëse bëhet fjalë për udhëtime të gjata ose kur ju duhet pak bateri shtesë.

Bateria e lumtur nënkupton udhëtar të lumtur në qytet

Ruajtja paraprake e baterisë nga moti është një veçori e dobishme e gjendur në shumë makina elektrike Volvo, e projektuar për ti sjellë temperaturën optimale baterisë së makinës. Kjo rrit diapazonin e një karikimi të vetëm të baterisë suaj, shpejton karikimin dhe ruan gjendjen e baterisë. Pra, do të merrni më shumë kilometra, karikim më të shpejtë dhe bateri më të lumtur.

Pamja anësore e një makine Volvo XC40 me ngjyrë jeshile sherebele e lidhur me një kabllo karikimi.

Volvo XC40

Njihuni me makinën tonë SUV kompakte plotësisht elektrike.

Makina qyteti inteligjente dhe të lidhura

Teknologjia dhe infotainment po prijnë një botë të zhurmshme makinash qyteti, duke ofruar jo vetëm përmasa kompakte, por edhe inteligjencë dhe lidhje. Kjo ofron një kombinim ideal komoditeti dhe argëtimi për banorët urbanë.

Ekran reagues me prekje

Tableti ynë shërben si një ndërfaqe për drejtuesin ashtu dhe si një ekran qendror, duke integruar në mënyrë të përsosur informacion thelbësorë për drejtuesin dhe kontrollet tuaja të preferuara në një ekran të vetëm. Ekrani me prekje është projektuar në mënyrë të përpiktë për të ofruar pamje vizuale HD të qarta si kristali ndërsa minimizon shkëlqimin ose reflektimet bezdisëse. Dhe reagimi i tij është i jashtëzakonshëm, duke siguruar ekzekutim të menjëhershëm të komandave.

Akses te aplikacionet në makinë

Në makinën tuaj Volvo, Google është i integruar në përvojën tuaj të drejtimit, duke ju dhënë akses te Google Play dhe gama e tij të aplikacioneve në makinë, në mënyrë që të qëndroni të lidhur edhe kur jeni në rrugë.

Më e mira e navigacionit

Integrimi i Google Maps në makinën tuaj Volvo bashkon pa problem ndërfaqen e njohur të smartfonit me veçoritë e përmirësuara premium. Navigimi nuk ka qenë kurrë më i lehtë.

Pamje nga afër e altoparlantit Harmon Kardon nga brendësia e një makine Volvo
Volvo Cars app duke treguar statusin e karikimit në një smartfon.

Një aplikacion për të gjitha nevojat tuaja

Me Volvo Cars app, ju mund të monitoroni pa mundim progresin e karikimit dhe të planifikoni një kohëmatës për të siguruar që makina juaj është ngrohur paraprakisht në mënyrë komode kur nevojitet. Ju gjithashtu mund të kyçni dhe shkyçni makinën tuaj në distancë dhe madje të planifikoni takimet tuaja të ardhshme të shërbimit, të gjitha në një vend të përshtatshëm.

Pyetje të shpeshta

Nga ndryshon drejtimi i makinës në qytet nga ai në zonat rurale?

Drejtimi i makinës në qytet përfshin përballjen me trafikun, parkimin dhe ndërgjegjësimin e këmbësorëve, ndërsa drejtimi i makinës në zonat rurale nënkupton distanca më të gjata dhe shpejtësi më të mëdha. Makinat e qytetit janë krijuar për sfida urbane, duke ofruar shkathtësi, kompaktësi dhe veçori të përparuara sigurie.

Çfarë karakteristikash ka një makinë qyteti?

Makinat tona të qytetit janë të pajisura me një sërë veçorish sigurie dhe komoditeti, të projektuara për të përmirësuar përvojën tuaj të drejtimit urban. Këto veçori mund të ndryshojnë në varësi të tregut dhe modelit të makinës, por mund të përfshijnë një sistem inteligjent sigurie të hapjes së derës, Park Pilot Assist, një sistem kamere 360 gradë dhe një ekran të përparmë. Për më tepër, sistemi ynë i infotainment praktik për përdoruesin ofron përditësime të trafikut në kohë reale për t'ju ndihmuar në zgjedhjen e rrugëve më efikase."

A ka ndonjë SUV për drejtim në qytet?

Ndërsa makinat SUV tradicionalisht lidhen me aventurat në rrugë sfiduese, Volvo ofron SUV më të vogla të projektuara për jetesën në qytet. Megjithatë, vlen të përmendet se qytetet dhe kërkesat individuale ndryshojnë. Prandaj, edhe një SUV më i madh si EX90 mund t'i përshtatet mjediseve urbane. Eksploroni gamën tonë të modeleve për të zbuluar atë që përputhet në mënyrë të përsosur me nevojat tuaja.

Teknologjitë ekzistuese dhe të së ardhmes, veçoritë dhe aftësitë e përshkruara më poshtë mund të ndryshojnë, mund të mos ofrohen në të gjitha tregjet dhe nuk do të jenë standarde për të gjitha modelet. Veçoritë e Google të integruar të përshkruara mund të mos jenë standarde ose të disponueshme për të gjitha modelet, stilet dhe opsionet e motorit. Google Assistant nuk vlen në të gjitha gjuhët dhe tregjet. Google, Google Play, Google Maps dhe YouTube Music janë marka tregtare të Google LLC.