Makinat elektrike Volvo

Gjithçka që doni për sa i përket drejtimit të makinës. Pa emetime nga marmitat.

Projektuar plotësisht elektrike. Gati për të ardhmen e drejtimit të makinave

Drejtim i përmirësuar i makinës elektrike

Ne kemi planifikuar që së shpejti të zhvillojmë një gamë makinash që përmirësojnë elektrifikimin. Në vend që thjeshtë të përshtatim ato të mëparshmet, ne kemi projektuar dhe krijuar makina elektrike që ofrojnë një mënyrë të re për të shijuar jetën në lëvizje.

Pjesë të jashtme të veçanta elektrike

Pjesët e jashtme të makinës elektrike Volvo e çojnë stilin tonë të veçantë skandinav të projektimit në një drejtim mbresëlënës. Pjesët e jashtme janë të guximshme dhe bashkëkohore me mburoja elegante e kombinuar me ngjyra dhe me rrota të optimizuara në mënyrë aerodinamike dhe pasqyra krahësh për efikasitet të përmirësuar.

Materiale të rinovueshme dhe të riciklueshme

Tapiceritë dhe dekori që kanë ambientet e brendshme të makinave tona elektrike aplikojnë materialet e rinovueshme dhe të riciklueshme në mënyra të reja elegante. Të transformuara në materiale premium, ato pasurojnë arkitekturën minimaliste të ambienteve të brendshme të kabinave tona luksoze.

Bateri inovative. Në teknologjinë më të fundit

Siguri e përparuar baterie

Përkushtimi ynë për sigurinë shtrihet edhe te bateritë e makinave elektrike. Kjo është arsyeja përse ne zhvillojmë dhe prodhojmë paketat dhe sistemet e baterive në gamën tonë të makinave plotësisht elektrike. Duke përdorur Sistemet e Menaxhimit të Baterisë, ne gjithashtu monitorojmë dhe rregullojmë mënyrën se si bateritë funksionojnë gjatë përdorimit normal.

Prodhimi dhe riciklimi i baterisë

Bateritë janë pjesa përbërëse e makinave tona elektrike që ndotin me shumë me karbon. Duke menaxhuar të gjithë zinxhirin e vlerës së prodhimit dhe riciklimin, ne ndihmojmë të sigurojmë që prodhimi i baterive të jetë sa më i riciklueshëm të jetë e mundur dhe të shmangim që bateritë të përfundojnë në një vendgrumbullim në fund të jetës së tyre.

Garanci 8 vjeçare e baterisë

Makinat e reja elektrike Volvo kanë një garanci të zgjatur të baterisë të vlefshme për 8 vite ose 160,000 km (cilado të ndodh më parë). Gjatë periudhës së garancisë, ne garantojmë 70 përqind gjendje të mirë, një tregues i kapacitetit të ruajtjes së energjisë nga bateria. Kjo tregon garantimin e një niveli të lartë performance.

Një paraqitje e ilustruar e teknologjisë së sensorit të Volvo Cars duke zbuluar një këmbësor te vijat e bardha.

Veçori të përparuara sigurie

Drejtoni makinën të qetë duke e ditur që makina juaj elektrike është pajisur me inovacione të përparuara të projektuara për t'ju mbajtur ju dhe njerëzit tuaj të dashur të sigurt në rrugë.

Pamje nga afër e ekranit të një smartfoni që i tregon një drejtuesi makine Volvo statusin e makinës së tij ashtu siç shfaqet në Volvo Cars app.

Mos hamendësoni më në lidhje me karikimin

Mos u stresoni shumë për karikimin me Volvo Cars app. Ekranet dhe kontrollet e thjeshta ju ndihmojnë që të gjeni karikues publik, të kontrolloni statusin e karikimit, të planifikoni karikimin dhe më shumë. Mësoni më shumë rreth veçorive të aplikacionit që kursejnë kohë.

Një makinë elektrike Volvo duke ecur në një rrugë fshati.

Maksimizoni autonominë tuaj elektrike

Përdorni llogaritësin tonë interaktiv të autonomisë së makinave elektrike për të zbuluar se çfarë distancë mund të përshkojë një makinë elektrike Volvo.

Çfarë dini për makinat Volvo plotësisht elektrike?

Si funksionojnë makinat elektrike?

Makinat elektrike funksionojnë duke përdorur një bateri për të ruajtur energjinë elektrike që furnizon një motor elektrik. Motori e konverton energjinë për të vënë në lëvizje rrotat e makinës. Makinat elektrike nuk mbështeten në djegien e karburantit për të gjeneruar energji. Në vend të kësaj, ata marrin dhe ruajnë energjinë përmes karikimit dhe frenimit rigjenerues.

Si mund ta karikoj makinën time elektrike në shtëpi?

Ne rekomandojmë kutinë e murit të Volvo Cars. Ajo ofron karikim më të shpejtë dhe më efikas se sa një prizë e zakonshme muri.

Kutitë në mur kanë një mbajtës kablloje të integruar dhe një kabllo karikimi prej 5 metrash me një prizë të llojit 2 (IEC 62196), duke e bërë atë të përputhshme me të gjitha makinat Volvo plotësisht elektrike.

Instalojeni kutinë tuaj të murit në ambiente të brendshme ose të jashtme. Ajo është rezistente ndaj ujit dhe ju mund të blini një piedestal për të instaluar kutinë e murit aty ku nuk ka një sipërfaqe muri.

Lidhuni me kutinë e murit përmes Wi-Fi për të parë statusin e karikimit, planifikimin e karikimit dhe më shumë duke përdorur smartfonin, kompjuterin ose tabletin tuaj.

Ndriçimi dinamik LED në pjesën e përparme të kutisë së murit përdor ngjyra të ndryshme për t'ju ndihmuar që të kontrolloni statusin tuaj të karikimit me një shikim të shpejtë.

Mësoni më shumë rreth karikimit në shtëpi.

Sa kohë duhet për t'u karikuar në shtëpi?

Kohët e karikimit varen nga disa faktorë, duke përfshirë pajisjen e karikimit që përdorni, nivelin fillestar të karikimit të baterisë dhe nivelin që kërkoni.

Ne rekomandojmë që ta mbani baterinë të karikuar mbi 20 për qind dhe ta karikoni deri në 90 për qind. Kjo mund të ndihmojë në reduktimin e kohës së karikimit (0 deri në 10 për qind dhe 90 100 përqind kërkojnë më shumë kohë) dhe ndihmon në mbrojtjen e gjendjes së baterisë.

Shijoni karikimin e shpejtë dhe efikas në shtëpi me një kuti muri Volvo Cars. Instalojeni të tuajën në ambiente të brendshme ose të jashtme dhe përdorni Volvo Cars app për të programuar karikimin jashtë pikut kur tarifat e energjisë mund të jenë më të ulëta.

Sa kushton të karikosh një makinë plotësisht elektrike në shtëpi?

Kostot e karikimit të makinave elektrike ndryshojnë në varësi të vendit ku jetoni dhe kur e karikoni. Sidoqoftë, drejtimi i një makine plotësisht elektrike mund të sjellë kursime të konsiderueshme sepse karikimi elektrik zakonisht kushton më pak se benzina ose nafta.

Ulni më tej kostot e funksionimit duke planifikuar tarifimin në shtëpi kur tarifat e energjisë janë më të ulëta.

Në disa tregje, drejtuesit e makinave Volvo mund të përfitojnë nga zbritjet ekskluzive të karikimit në stacione publike. Mësoni më shumë rreth makinës suaj Volvo.

A ka ndonjë zbritje në lidhje me karikimin publik për drejtuesit e Volvo?

Në shumë tregje, drejtuesit e makinave Volvo marrin zbritje për karikimin publik brenda rrjeteve partnere. Mësoni më shumë rreth zbritjeve për karikimin publik.

A ka Volvo Cars stacionet e veta të karikimit?

Disa shitës tani kanë stacione të shpejta karikimi. Shijoni tarifa karikimi me zbritje kur zgjidhni një stacion karikimi Volvo.

Si më ndihmon makina të gjej pikën më të afërt të karikimit?

Përdorni konsolën qendrore të Volvo Cars app për të kërkuar në Google Maps për stacione karikimi në afërsi. Filtroni sipas disponueshmërisë, shpejtësisë së karikimit, rrjetit të karikimit dhe çmimit. Kur të keni zgjedhur një destinacion, do të keni navigim hap pas hapi.

Në disa modele makinash, ju do të shihni nivelin e pritshëm të karikimit pas mbërritjes dhe bateria e makinës suaj do të rregullohet automatikisht paraprakisht. Kjo siguron që bateria të jetë në temperaturë optimale për karikim efikas.

E disponueshme aty ku disponohen shërbimet e Google.

Cila makinë Volvo elektrike ka autonominë më të gjerë?

EX90, makina jonë SUV plotësisht elektrike me 7 sedilje, ka autonominë më të gjatë elektrike deri në 600 km.*

*Shifrat janë paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars për Volvo EX90 dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Distanca e udhëtimit dhe konsumi i energjisë në kushte reale ndryshon në varësi të mënyrës së drejtimit të makinës dhe faktorëve të tjerë të jashtëm. Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

A kanë garanci bateritë e makinave plotësisht elektrik Volvo?

Kur blini një makinë të re Volvo plotësisht elektrike, bateria juaj mbulohet nga një garanci për 8 vite ose 160,000 km, cilado të ndodh më para, kur makina dhe bateria mirëmbahen dhe përdoren sipas rekomandimeve të Volvo Cars.

A mund të zëvendësohet bateria?

Bateria dhe modulet e baterisë mund të zëvendësohen si çdo pjesë tjetër teknike e makinës.

Cili është ndikimi i baterisë te siguria në rast përplasjeje?

Bateria shton peshën e makinave tona elektrike me rreth 500 kg. Kjo ndryshon mënyrën se si një përplasje do të ndikonte te pasagjerët në makinë dhe makinat e tjera të përfshira. Gjithashtu është e nevojshme që të mbrohen bateritë për të shmangur rrjedhjet e dëmshme pas një përplasjeje. Duke shfrytëzuar një mori zgjidhjesh novatore të sigurisë, inxhinierët e Volvo Cars kanë projektuar makina plotësisht elektrike që i përmbushin këto sfida.

Sa mirëmbajtje dhe shërbim nevojitet për një makinë Volvo plotësisht elektrike?

Motorët elektrik në makinat tona plotësisht elektrike janë të izoluar përgjithmonë. Pa asnjë pjesë lëvizëse ose lëngje që duhet të rimbushen, ata nuk kanë nevojë për mirëmbajtje. Kjo do të thotë se nëse krahasohet me një makinë që ka motor me djegie të brendshme, makinat Volvo plotësisht elektrike kanë nevojë për më pak mirëmbajtje.

A është gjurma e karbonit e ciklit të jetës së një makine Volvo plotësisht elektrike më e vogël se e një automjeti të ngjashëm me motor me djegie të brendshme?

Gjatë ciklit mesatar të jetës të një automjeti, gjurma e karbonit e një makine plotësisht elektrike (BEV) është më e vogël se sa ajo e një automjeti tradicional me motor me djegie të brendshme (ICE). Megjithatë, distanca që duhet përshkuar derisa një BEV të bëhet më pak ndotëse sesa një automjet ICE varet më së shumti nga mënyra se si gjenerohet elektriciteti që ushqen automjetin.

Nëse BEV-in tuaj e karikoni me energji të rinovueshme, do të duhet ta ngisni më pak për ta arritur atë pikë, krahasuar me nëse përdorni energji elektrike të gjeneruar nga lëndët djegëse. Ne ju inkurajojmë që ta furnizoni makinën tuaj elektrike me energji elektrike nga burime të rinovueshme.

Ne jemi të përkushtuar për transparencë të plotë për sa i përket ndikimit të plotë të karbonit të automjeteve tona elektrike. Për disa nga makinat tona plotësisht elektrike, disponohet një analizë e ciklit të jetës (LCA). Shikoni faqen e përshkrimit të produktit për makinën Volvo plotësisht elektrike për të cilën jeni të interesuar për të mësuar më shumë.

Si mund ta di nëse bateria e makinës është prodhuar në një mënyrë të përgjegjshme për mjedisin dhe shoqërinë?

Volvo Cars është shumë i fokusuar në zinxhirin e furnizimit të lëndëve të para të baterive për të mundësuar burime të përgjegjshme. Në vitin 2019, ne nxorëm në treg blockchain për të mundësuar gjurmimin e kobaltit të përdorur në bateritë tona nga miniera në makinë. Që atëherë, fushëveprimi është zgjeruar për të përfshirë nikel, litium dhe gjurmimin e emetimeve të karbonit.

Ne gjithashtu kemi një program auditimi që mbulon furnizuesit e zinxhirit të furnizimit të baterive. Auditimet kryhen duke u mbështetur në Udhëzimin e Kujdesit të duhur të OECD-së për zinxhirët e furnizimit të përgjegjshëm të mineraleve nga zonat e prekura nga konflikti dhe me rrezik të lartë dhe standardit IRMA për kërkesat thelbësore të punimit me përgjegjësi në miniera ose skemave ekuivalente për miniera.

Rendimenti i qëndrueshmërisë është një faktor kryesor kur vlerësojmë dhe zgjedhim furnizuesit tanë. Ne monitorojmë vazhdimisht performancën e furnizuesve tanë ekzistues dhe punojmë me ta për të përmirësuar performancën e qëndrueshmërisë së produkteve dhe shërbimeve tona.

Lexoni më shumë në Volvo Car Group Code of Conduct for Business Partners dhe Volvo Car Group Annual and Sustainability Report (faqet 172 deri në 17).

Një makinë Volvo XC60 e parkuar në një ambient industrial rezervë në dritën vjollcë dhe rozë të një perëndimi shumëngjyrësh.

Rruga alternative  

Zgjidhni një hibrid me karikim për të kaluar në drejtim elektrik me një motor me djegie të brendshme si rezervë kur të keni nevojë.