Jeta juaj në harmoni me karikimin e makinës suaj elektrike

Në shtëpi, në punë, në palestrën tuaj ose në supermarketin tuaj të preferuar. Bëhuni gati për të revolucionarizuar mënyrën se si drejtoni dhe zotëroni një makinë. Me përparime të konsiderueshme në teknologjinë e karikimit elektrik, kalimi nga makinat me benzinë në makinat elektrike nuk ka qenë kurrë më i lehtë.

Krijoni një rutinë karikimi për makinën elektrike

Është e thjeshtë të krijoni rutina karikimi që reflektojnë stilin dhe rrethanat tuaja të jetesës, pavarësisht se ku ju çon dita apo nata dhe sido që jetoni. Në shtëpi, shumica e njerëzve lidhin makinat e tyre gjatë natës gjatë orëve jashtë pikut për të përfituar nga tarifat më të ulëta të energjisë elektrike dhe për t'u zgjuar me një bateri të karikuar plotësisht çdo mëngjes. Dhe me aplikacionin Volvo Cars app, do të gjeni lehtësisht pika karikimi afër jush nëse keni nevojë të mbushni baterinë tuaj gjatë ditës.

Kostot e karikimit të një makine elektrike në shtëpi

Kostoja e karikimi të një makine elektrike, është për shumë persona, një zgjidhje më e zgjuar afatgjatë se sa karburante alternative si benzina dhe nafta.

Kostot e përllogaritura të karikimit*
0/muaj
Kilometrazhi vjetor

0km

Kostoja e energjisë në shtëpi

0,00€/kwh

Planifikimi i karikimit për kursim

Mjeti ynë mund t'ju ndihmojë të llogaritni kostot e përafërta të karikimit për një makinë elektrike Volvo. Thjesht përdorni rrëshqitësit për të vendosur kilometrazhin tuaj vjetor dhe kostot e energjisë shtëpiake për njësi.

* Kostoja e karikimit është një përllogaritje e bazuar në teste dhe llogaritje nga Volvo Cars për XC40 Recharge Twin dhe XC60 Recharge. Konsumi i energjisë varet nga shumë faktorë të tillë si kushtet e drejtimit, mënyra e drejtimit, klima etj. Nuk është e mundur që të garantohet një shifër e saktë.

Sa kohë duhet për të karikuar një makinë elektrike?

Kohët e karikimit për një makinë Volvo plotësisht elektrike ose hibride me prizë mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve të ndryshëm si temperaturat e jashtme, mënyra e karikimit të përdorur dhe madhësia e baterisë së makinës. Sigurohuni që të optimizoni efikasitetin e makinës suaj elektrike Volvo me përgatitje paraprake të baterisë. Kjo veçori e çon baterinë në temperaturën perfekte përpara karikimit, duke reduktuar kohën e karikimit dhe duke ju kthyer në rrugë më shpejt.

Karikim i shpejtë

Karikimi me lidhjen DC në stacione publike të caktuara të karikimit

Plotësisht elektrike

27-28

min

Koha e zakonshme për të karikuar nga 10 për qind në 80 për qind (150 kW)

Plug-in hybrid

n/a

Karikues për shtëpi

Karikimi me lidhjen AC në shumicën e stacioneve publike të karikimit dhe kutive të murit të shtëpisë.

Karikim i zakonshëm

7-9

h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 20-90% (11 kW-22 kW)

Plug-in hybrid

3

h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 5-100% (11kW-22kW)

Karikim i shpejtë

Karikimi me lidhjen DC në stacione publike të caktuara të karikimit

Plotësisht elektrike

27-28

min

Koha e zakonshme për të karikuar nga 10 për qind në 80 për qind (150 kW)

Plug-in hybrid

n/a

Karikues për shtëpi

Karikimi me lidhjen AC në shumicën e stacioneve publike të karikimit dhe kutive të murit të shtëpisë.

Karikim i zakonshëm

7-9

h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 20-90% (11 kW-22 kW)

Plug-in hybrid

3

h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 5-100% (11kW-22kW)

Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës.

Karikimi i një makine Volvo plotësisht elektrike

Për një shfrytëzim sa më të mirë të kohëzgjatjes së baterisë në një makinë plotësisht elektrike, ne rekomandojmë karikimin e baterisë me lidhjen AC deri në 90 për qind të kapacitetit për udhëtimet e zakonshme të përditshme, dhe mundësisht të mos e lini baterinë të bjerë nën 20 për qind.

Karikimi i një Volvo Plug-in Hibrid

Karikimi i rregullt i baterisë në 100 për qind është një mënyrë e shkëlqyer për të shfrytëzuar sa më shumë gamën elektrike të makinave plug-in hibride Duke pasur në dispozicion edhe një motor karburanti, mund të lejoni që karikimi të ulet pa u shqetësuar.

Ofertat në rrugë

Karikimi pa probleme në rrugë.

Në rrugë? Përdorni një pikë karikimi për makina elektrike.

Do të keni akses në shumë stacione publike karikimi kur drejtoni një makinë elektrike Volvo. Kjo do të thotë se mund të shijoni eksperiencën e drejtimit pa u shqetësuar që do të mbarojë karikimi. Dhe duke përdorur aplikacionin Volvo Cars app, mund të merrni alarme rikujtuese karikimi dhe të keni akses në navigim me udhëzime drejt stacionit më të afërt të karikimit. Këto stacione karikimi ju mundësojnë që të mbushni lehtësisht baterinë tuaj në lëvizje – perfekte për ato udhëtimet e gjata ose ditët kur ju duhet më shumë karikim se sa një karikim i plotë.

Karikimi i EX90

EX90 është e përputhshme me teknologjinë "Vendos në prizë dhe kariko". Kjo ju jep përfitimin e vlefshëm të mundësisë për të karikuar makinën tuaj në çdo stacion publik karikimi që mbështet këtë veçori. Gjithçka që duhet të bëni është të lidhni kabullin e karikimit të EX90-ës me pikën e karikimit, dhe procesi i karikimit do të fillojë automatikisht. Gjithashtu, kjo teknologji kujdeset për pagesën kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për pagesën e shërbimit veçanërisht.

A je gati të elektrizosh udhëtimin tënd?

Ja çfarë duhet të dini për t'u elektrizuar dhe për të gjetur makinën elektrike Volvo të duhur për ju.

Makina plotësisht elektrike

Makinat tona plotësisht elektrike ofrojnë drejtim pa emetime pa kompromentuar autonominë dhe energjinë.

Makinat Plug-in hibrid

Hibridet me karikim kombinojnë një motor elektrik dhe një motor me djegie për një drejtim pa shqetësime.

Çfarë doni të dini në lidhje me karikimin e një makine elektrike?

Çfarë lloj baterie përdoret në makinat plug-in hybrid?

Makinat plug-in hybrid mund të përdorin një bateri me jone litiumi, të ngjashme por më të vogla se ato që përdoren në makinat plotësisht elektrike.

Cila është distanca e udhëtimit në modalitetin plotësisht elektrik të një makine plug-in hybrid?

Në varësi të modelit, një makinë Volvo Plug-In Hybrid mund të përballojë pjesën më të madhe të drejtimit tuaj të përditshëm në modalitetin plotësisht elektrik, me zero emetime të marmitës. Nëse mund t'i koordinoni mundësitë për karikim në punë ose në destinacione të tjera, ka mundësi që të arrini t'i bëni shumicën e udhëtimeve të shkurtra plotësisht me modalitetin elektrik.

Çfarë llojesh kabllosh karikimi mund të përdor për një makinë plug-in hybrid?

Makinat tona plug-in hybrid vijnë me një kabllo karikimi që mund ta përdorni për ta lidhur me rrjetin elektrik të shtëpisë për një karikim të lehtë. Makina mund të lidhet edhe kabllot e karikimit që gjenden në pikat e karikimit AC dhe në stacionet e karikimit. Për pikat e karikimit AC pa kabllo karikimi, mund të plotësoni ato me një kabllo të veçantë për atë qëllim.