Makinat Plug-in hibrid

Makina elektrike me një plan rezervë.

Vendoseni në prizë për performancë të pa komprometuar.

Makinat hibride me karikim Volvo ofrojnë një drejtim makine më të rafinuar pa kompromise. Ne kemi kombinuar një motor të përmirësuar elektrik për drejtim të përditshëm në qytet dhe një motor me djegie të brendshme me performancë të lartë për udhëtime më të gjata kur të keni nevojë.

Autonomi e gjatë elektrike

Ne duam të krijojmë një kalim të besueshëm dhe pa probleme në të ardhmen plotësisht elektrike të drejtimit të makinës. Kështu që ne kemi projektuar makinat tona hibride me karikim për të ofruar autonomi elektrike të mjaftueshme për të fuqizuar udhëtimet e përditshme dhe drejtimin e makinës në qytet.

Fuqia në komandën tuaj

Sistemet tona të lëvizjes së gjeneratës tjetër ofrojnë menaxhim të fuqishëm reagues me përshpejtim të butë dhe të qetë. Kapaciteti i shtuar i një motori me benzinë me performancë të lartë ju jep përshpejtim të shpejtë dhe të fortë kur ju nevojitet.

Drejtim i vërtet me një pedal

Navigoni me lehtësi gjatë trafikut të rënduar me drejtimin me një pedal. Kjo ju lejon të përshpejtoni dhe të frenoni thjesht duke aplikuar dhe lëshuar presionin mbi pedalin e gazit. Më pas, makina juaj do të konvertojë energjinë kinetike të gjeneruar nga frenimi në energjinë e baterisë.

Pesë modele për të përshtatur makinën tuaj.

Kaloni midis modaliteteve të drejtimit me prekjen e një butoni. Motori elektrik dhe motori me karburant janë projektuar për të funksionuar së bashku në harmoni të përkryer për performancë hibride pa probleme.

E pastër

Bëjeni më emocionues udhëtimin tuaj të përditshëm duke drejtuar makinën në modalitetin Pure. Do të keni një drejtim më të butë dhe më të qetë pa emetime nga marmita.

Hibride

Zgjidhni modalitetin Hybrid dhe makina juaj do të përdorë si motorin elektrik ashtu dhe motorin me djegie të brendshme. Merrni performancën më të mirë, autonominë elektrike, efikasitetin e karburantit dhe rehatinë pa u menduar dy herë.

Fuqia

Kaloni në modalitetin Power për drejtim sportiv me një reagim më të shpejtë të përshpejtimit. Motori elektrik dhe motori me karburant punojnë së bashku për një performancë maksimale dhe stabilitet në drejtimin e makinës.

AWD

Aktivizoni modalitetin AWD kur drejtoni makinën në rrugë të rrëshqitshme ose kur tërhiqni një ngarkesë të madhe për të fituar forcë tërheqëse shtesë dhe stabilitet. Ne kemi zhvilluar një motor elektrik të pasmë më të fuqishëm dhe kemi përmirësuar karakteristikat AWD të projektuara për t'ju dhënë më shumë besim në rrugë.

Off Road

Aktivizoni modalitetin Off Road në kushte sfiduese rruge nën 40 km/h. Kjo ju ndihmon të qëndroni në kontroll duke optimizuar përshpejtimin, drejtimin e timonit dhe transmisionin me AWD të kyçur dhe Hill Descent Control. Kjo zbatohet vetëm për modelet XC.

Gati kur të doni

Planifikoni karikimin e makinës suaj Plug-in Hybrid gjatë natës në mënyrë që të jetë gati në mëngjes. Bateritë tona të gjeneratës tjetër mund të rimbushin energjinë e tyre në 100 për qind në vetëm 3 orë me karikuesin tonë të ri 2-fazor 6,4 kW në makinë.*

Caktoni paraprakisht komfortin

Zgjidhni klimën e brendshme të kabinës ndërsa bateria karikohet dhe makina juaj do të përshtatet me atë temperaturë deri në momentin që të jeni gati për t'u nisur. Caktimi i klimës paraprakisht gjatë karikimit gjithashtu përmirëson performancën e baterisë në rrugë.

Karikojeni gjatë rrugës

Rrisni autonominë e baterisë dhe përdorni karburantin në mënyrë më ekonomike me frenimin rigjenerues. Ne i kemi krijuar motorët tanë elektrikë dhe bateritë me shumë dendësi në mënyrë që të merrni një karikim më tepër nga energjia e krijuar dhe e ruajtur kur frenoni.

Karikim më inteligjent. Duke fuqizuar përditshmërinë.

Gjysma e përparme e profilit anësor e një makine Volvo X60 hibride me karikim, e lidhur me një pikë karikimi në një mjedis të jashtëm bosh.

Ne duam që makina juaj hibride të përshtatet pa probleme me rutinën tuaj të përditshme, kështu që ne kemi evoluar gamën tonë të veçorive të baterisë për ta bërë karikimin më të thjeshtë, më të shpejtë dhe më të lehtë. 

* Për të përfituar nga koha më e shkurtër e karikimit që mund të ofrojë karikuesi ynë i ri në bord, ju duhet të karikoni me një karikues 3-fazor. Koha e karikimit është paraprake dhe vjen nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Kini parasysh se koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

* Për të përfituar nga koha më e shkurtër e karikimit që mund të ofrojë karikuesi ynë i ri në bord, ju duhet të karikoni me një karikues 3-fazor. Koha e karikimit është paraprake dhe vjen nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Kini parasysh se koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

E projektuar për efikasitet pa mundim.

Emetime të reduktuara të gazeve të shkarkimit

Aksesoni një udhëtim më të kujdesshëm me baterinë me autonomi të gjatë elektrike dhe motorin efikas me karburant të kombinuar së bashku duke reduktuar emetimet e CO₂ krahasuar me ekuivalentët me karburant.

Optimizoni për udhëtimin që ju pret

Caktoni destinacionin në sistemin e navigimit për udhëtime më të gjata në modalitetin Hybrid dhe makina do të përdorë si motorin elektrik ashtu edhe atë me karburant në mënyrën më efikase të energjisë për rrugën tuaj të zgjedhur.

Karikim me kosto efektive

Vendoseni në prizë dhe planifikoni karikim gjatë gjithë natës në shtëpi përmes Volvo Cars app për të përfituar nga tarifat më të ulëta të energjisë dhe për të ndihmuar në reduktimin e kostove të përdorimit.

Pamje e pasme e një makine Volvo EX90 plotësisht elektrike në plazh me një burrë, një qen dhe dy fëmijë që vrapojnë drejt oqeanit.

Lidhuni me të ardhmen e drejtimit të makinës

Hiqni dorë plotësisht nga lëndët djegëse fosile për të zbuluar një drejtim makine me të përmirësuar plotësisht elektrik. Eksploroni përfitimet e makinave Volvo plotësisht elektrike.

Pamje nga lart e teknologjisë së sensorit të Volvo Cars duke zbuluar një këmbësor te rruga e kalimit për këmbësorët.

Krijuar për siguri

Makinat Volvo janë të pajisura me inovacionet e sigurisë më të mira në industri, duke ju lejuar që të jeni më të qetë në lëvizje. Eksploroni teknologjinë që ne zhvillojmë për t'ju ndihmuar të mbani veten dhe njerëzit tuaj të dashur të sigurt dhe të ndihmoni në mbajtjen e sigurt të personave të tjerë në rrugë.

Pamje nga afër e ekranit të një smartfoni që i tregon një drejtuesi makine Volvo statusin e makinës së tij ashtu siç shfaqet në Volvo Cars app.

Thjeshtoni udhëtimin tuaj

Përdorni potencialin e plotë të makinës suaj me ekrane dhe kontrolle intuitive që ju ndihmojnë të gjeni karikues publikë, të planifikoni karikimin, të caktoni paraprakisht klimën në kabinë dhe më shumë. Mësoni se si Volvo Cars app mund të thjeshtojë jetën në rrugë.

Çfarë dëshironi të dini për makinat plug-in hybrid Volvo?

A kanë makinat hibride një kapacitet të lartë tërheqës?

Makinat Volvo hibride me karikim ofrojnë kapacitet të madh të tërheqjes, veçanërisht falë AWD efikase. Kapaciteti maksimal i tërheqjes varet nga marka dhe modeli i makinës suaj Volvo.

A duhet të ndryshohen makinat hibride?

Po, të gjitha makinat hibride duhet të karikohen, por vetëm hibridet me karikim mund të karikohen në pikat elektrike të karikimit në shtëpi dhe në rrugë. Bateritë në makinat hibridet pa karikim dhe ato plotësisht hibride mbështeten në karikimin e brendshëm përmes frenimit rigjenerues. Mësoni më shumë rreth karikimit.

A janë makinat hibride të përshtatshme për distanca të gjata?

Makinat hibride me karikim Volvo janë të projektuara për të udhëtuar distanca të gjata pa u shqetësuar për autonominë e baterisë. Fuqia e dyfishtë e motorit me djegie të brendshme dhe motorit elektrik siguron rritje të efikasitetit dhe performancës në distanca të gjata.

A janë të gjitha makinat hibride automatike?

E gjithë gama jonë e makinave hibride me karikim ka transmision automatik.

Cili është ndryshimi midis makinave hibride pa karikim, hibride të plota dhe hibride me karikim?

Makinat hibride pa karikim kanë një motor startues dhe gjenerator elektrik të kombinuar që mbështetin butësisht motorin me djegie të brendshme për të përdorur karburantin në mënyrë më efikase, por ato nuk mund të punojnë vetëm me energji elektrike. Ato përdorin startuesin dhe gjeneratorin të kombinuar për nisje të qeta dhe frenime ose ngadalësime të makinës, ndërsa rikuperojnë energjinë e frenimit për t'u ruajtur në një bateri të vogël 48 volt. Makinat plotësisht hibride gjithashtu gjenerojnë fuqi baterie përmes frenimit rigjenerues, por ato kanë një bateri më të fuqishme. Kështu që ato mund të punojnë vetëm me energji elektrike për distanca të shkurtra ose në të njëjtën kohë me motorin me benzinë. Automjetet tona hibride me karikim janë projektuar me një bateri shumë më të madhe prej 400 voltësh dhe performancë më të mirë me opsionin e shtuar të modaliteteve të ndryshme të drejtimit. Kjo do të thotë se autonomia plotësisht elektrike është akoma më e madhe dhe shumë drejtues mund ta përdorin makinën e tyre vetëm me motorin elektrik. Bateria hibride me karikim karikohet kryesisht duke e vendosur në karikim në një kuti muri në shtëpi ose në një pikë karikimi publike. Por ajo mund të karikohet gjithashtu gjatë drejtimit përmes rigjenerimit të energjisë së frenimit.