* Porosia juaj do të përfundohet me shitësin sipas kushteve të përgjithshme.

Pjesa e jashtme e përparme e Volvo C40 ngjyrë blu denim.
Volvo C40 Recharge në ngjyrë blu denim me kabllo karikimi.
Tingulli premium i Harman Kardon të Volvo C40 Recharge.

Një zemër e pastër në trup të fuqishëm. Njihuni me crossover-in tonë elektrik.

Deri në

507

km

Autonomia elektrike

4,7

s

Përshpejtimi (0-100 km/orë)

408

hp

Fuqia

27

min

Karikim i shpejtë 10-80%

Më pak minuta në karikim, më shumë kilometra

Sistemet tona të drejtimit të gjeneratës së fundit rrisin kapacitetin e makinës suaj C40 Recharge, duke ju ofruar gamë më të gjatë dhe karikim të shpejtë DC.

Pa kompromise

Makina C40 Recharge nuk ju detyron të zgjidhni mes fuqisë dhe drejtimit të makinës në mënyrë të përgjegjshme. Thjesht uluni në ndenjësen tuaj, nisni makinën dhe shijoni komfortin e lëvizjes me një pedal dhe përshpejtim të qetë – me emetime të ulëta të marmitës.

Shkathtësi e rrotave

C40 Recharge është e disponueshme me sistem drejtimi tek ose binjak. Sistemi tek i drejtimit tani me rrota të pasme rrit fuqinë dhe shkathtësinë e makinës, duke e bërë udhëtimin tuaj edhe më të këndshëm.

Shifrat janë paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe përllogaritjet e kryera nga Volvo Cars për C40 Recharge Twin dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Distanca e udhëtimit dhe i energjisë i arritur në kushte reale ndryshojnë në varësi të sjelljes në drejtimin e makinës dhe faktorëve të tjerë të jashtëm. Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje. Hapni specifikimet e plota për të rishikuar opsionet e tjera të sistemit të drejtimit.

Shprehni veten. Dizajni bashkëkohor dhe një brendshme pa lëkurë vendosin tonin brenda C40 Recharge.

Jetë plotësisht elektrike

Zbuloni përfitimet e drejtimit të një makine Volvo Recharge dhe mësoni më shumë rreth lëvizshmërisë elektrike.

Karikimi i makinës suaj Volvo

Sa shpesh duhet ta karikoj makinën plotësisht elektrike dhe për sa kohë?

Makinat elektrike

Jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth makinave plotësisht elektrike dhe ofertës sonë?

Zbuloni përfitimet.

Eksploroni ofertën për mirëmbajtjen që vjen me C40 Recharge.

Shërbimi dhe mirëmbajtja

Programi i shërbimit të Volvo është i vlefshëm për 3 vitet e para ose 100.000 km (cilado që vjen e para) nga data e dorëzimit dhe përfshin një inspektim të sigurisë së automjetit.*

Garancia

Garancia e fabrikës së Volvo është e vlefshme për 3 vitet e para ose 100.000 km të drejtuar (cilado që vjen e para) nga data e dorëzimit. Garancia e fabrikës Volvo për baterinë e tensionit të lartë është e vlefshme për 8 vitet e para.

Asistenca

Asistencë në rrugë 24 orë në 365 ditë në vit. Nëse ju ka dalë një gomë, ju ka mbaruar gazi ose thjesht humbisni çelësat, gjithçka që ju nevojitet është një telefonatë dhe ndihma do të jetë e disponueshme.

* Shërbimi është objekt i kushteve të përgjithshme - artikujt e konsumit janë të kufizuar dhe zbatohen përjashtime - për më shumë informacione, pyesni shitësin tuaj të Volvo-s.

Çfarë dëshironi të dini për makinën C40 Recharge plotësisht elektrike?

Si të filloni përdorimin e C40 Recharge online

Do të mund ta konfiguroni makinën tuaj sipas preferencave tuaja, të rishikoni opsionet e ndryshme të financimit për blerjen e makinës dhe më pas të rishikoni përmbledhjen e plotë të porosisë. Nëse jeni të kënaqur me përmbledhjen e porosisë, mund të plotësoni detajet tuaja personale, të zgjidhni një shitës sipas preferencës suaj dhe ta dërgoni kërkesën tuaj të porosisë. Do të merrni një email konfirmimi me të gjitha detajet dhe shitësi/qendra e mirëseardhjes do t'ju kontaktojë brenda një dite pune për të vazhduar me hapin përfundimtar për porosinë e makinës suaj të re.

Po. Pas dërgimit të formularit të kërkesës, shitësi/qendra e mirëseardhjes që keni zgjedhur do të kontaktojë me ju. Para përfundimit të porosisë, jeni të mirëpritur të shtoni paketa, opsione dhe aksesorë të tjerë të disponueshëm. Kini parasysh se kjo mund ta rrisë çmimin.

Ka një opsion blerjeje të menjëhershme dhe një opsion qiraje financiare. Çmimet e shfaqura në faqen tonë të internetit janë çmimet e rekomanduara dhe çmimi përfundimtar do të përcaktohet bashkë me shitësin tuaj lokal. Nuk paguhet asnjë depozitë apo pagesë në internet. Pas zgjedhjes së opsionit të preferuar të financimit, kushtet e pagesës do të detajohen nga shitësi juaj

Po. Ne po punojmë për një zgjidhje për të paguar në internet por, për momentin, porosia duhet të përfundohet dhe të nënshkruhet fizikisht nga ju dhe nga shitësi përkatës.

Jo. Të dhënat tuaja përdoren vetëm për përpunimin e kërkesës së porosisë.

Kjo mund të diskutohet me shitësin tuaj lokal.

Po, mund ta nisni porosinë tuaj në internet për XC40 Recharge dhe C40 Recharge plotësisht elektrike. Nëse jeni të interesuar për një model ose sistem tjetër shtytjeje, shitësi juaj lokal do të jetë sigurisht i lumtur t'ju ndihmojë për t'ju dhënë një ofertë tërheqëse.

Po. Kontaktoni me shitësin tuaj lokal dhe ai do të jetë i lumtur t'ju organizojë një test drive.

Ne e kemi bërë të lehtë zotërimin e një C40 plotësisht elektrike përmes fleksibël të blerjes dhe dhënies me qira. Ju mund ta paguani makinën plotësisht gjatë dorëzimit ose të përfitoni nga ofertat tona financiare.

Karikimi i baterisë dhe autonomia e udhëtimit

Volvo Cars vlerëson se një bateri plotësisht e ngarkuar mund të ofrojë një rreze të parashikuar deri në 507 km (motor me dy motorë) ose 476-533 km (me një motor) në drejtimin e përzier.* Këto shifra paraprake janë ende në proces certifikimi dhe do të përditësohen kur të jenë të disponueshme të dhënat e certifikuara të gamës.

Autonomia reale e distancës ndikohet nga stili juaj i drejtimit dhe faktorët e jashtëm si temperatura e jashtme, moti, era, topografia dhe rrugët. Autonomia ndikohet gjithashtu nga sasia e energjisë elektrike që përdorni për funksionet e makinës si ngrohja dhe ftohja. Një mënyrë për të përmirësuar rrezen është të parakushtoni makinën tuaj gjatë karikimit, në mënyrë që kabina të ketë një temperaturë të rehatshme kur shkoni.

* Shifrat janë paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Distanca e udhëtimit dhe i energjisë i arritur në kushte reale ndryshojnë në varësi të sjelljes në drejtimin e makinës dhe faktorëve të tjerë të jashtëm. Certifikimi i automjeteve në pritje.

Koha e karikimit varet nga pajisjet e karikimit që përdorni dhe instalimi elektrik në shtëpinë tuaj. Kablloja standarde e karikimit në shtëpi me karikuesin e shtëpisë është kryesisht një kabllo ndihmëse. Karikimi i baterisë bosh deri në 100 për qind me këtë kabllo zgjat rreth 8-76 orë në varësi të tregut.

Për kohë karikimi të rregullta dhe shumë më të shkurtra në shtëpi, ne rekomandojmë një kuti muri 3-fazore 11 kW. Ky instalim mund t'ju sigurojë një kohë karikimi prej afërsisht 7-8 orësh (nga bosh në 100 për qind), ose rreth 50–60 km autonomi në orë.

Kini parasysh: Koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës.

Kablloja standarde e karikimit në shtëpi është e projektuar kryesisht si një kabllo ndihmëse për aktivitetet në shtëpi. Për një karikim mjaft më të shpejtë dhe më të lehtë në shtëpi, ne rekomandojmë instalimin e një kutie muri 3-fazore 11 kW.

Kostoja e energjisë elektrike ndryshon në varësi të kushteve lokale, por kostoja mund të jetë më e ulët në krahasim me naftën ose benzinën. Kostoja më e ulët e karburantit është po ashtu një nga disa arsyet për të zgjedhur një makinë elektrike. Dhe për kosto edhe më të ulëta, mund ta caktoni paraprakisht makinën tuaj plotësisht elektrike C40 Recharge që të karikohet në periudhat kur tarifat janë më të ulëta, shpesh gjatë natës.

Ky crossover plotësisht elektrik është i përshtatshëm në mënyrë të përsosur për udhëtime të gjata dhe të rehatshme. Dhe kapaciteti i lartë i baterisë ju ndihmon ta arrini këtë pa u shqetësuar për autonominë e distancës. Nëse duhet ta karikoni gjatë udhëtimit, mund ta bëni këtë në një pikë karikimi AC ose në një pikë karikimi të shpejtë DC. Në një pikë karikimi 200 kW DC, mund ta karikoni baterinë nga 10 në 80 për qind për afërsisht 27 minuta (ose rreth 80–100 km gamë në 10 minuta) – një kohë e mjaftueshme për t'u çlodhur dhe për të ngrënë diçka gjatë udhëtimit.*

* Koha e karikimit është paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Kini parasysh se koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

Karikimin më të shpejtë do ta gjeni në pikat e karikimit të shpejtë DC gjatë rrugës. Për ta karikuar sa më shpejt të jetë e mundur, ne rekomandojmë që ta kufizoni nivelin e karikimit të makinës në 80 për qind. Kjo ju ndihmon të shkurtoni kohën e karikimit pasi 20 për qind të fundit kërkojnë më shumë kohë. Kështu që karikimi i baterisë nga 10 në 80 për qind në një karikues të shpejtë DC 200 kW zgjat vetëm rreth 27 minuta.* Por nëse duhet të arrini në destinacionin tuaj ose në pikën tjetër të karikimit, mund të zgjidhni që ta karikoni baterinë deri në 100 për qind duke përdorur cilësimet në ekranin qendror të makinës.* Koha e karikimit është paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Kini parasysh se koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

Në shtetet ku Google Maps përfshin pikat e karikimit, mund t'i gjeni pikat publike të karikimit drejtpërdrejt nga harta në ekranin qendror të makinës ose nëpërmjet një aplikacioni të smartfonit. Nga këtu, mund të zgjidhni po ashtu pikat e preferuara të karikimit dhe të merrni udhëzime.

Nëse bateria ose moduli i baterisë duhet të ndërrohet, kjo mund të bëhet si për çdo pjesë tjetër teknike të makinës.

Bateria nënkupton që ka 500 kg peshë më shumë që duhet të merret në konsideratë në rast goditjeje – për pasagjerët e makinës si dhe për automjetet e tjera. Bateria ka nevojë po ashtu për një mbrojtje të veçantë për të shmangur rrjedhjet e dëmshme pas një përplasjeje. Duke shfrytëzuar një mori zgjidhjesh novatore të sigurisë, inxhinierët e sigurisë së Volvo Cars kanë projektuar C40 Recharge i kanë përmbushur të gjitha këto sfida.

Lidhja dhe informacioni

Makina C40 Recharge plotësisht elektrike ka Google Maps, Google Assistant dhe Google Play të integruar.

Po, Apple CarPlay është standarde C40 Recharge plotësisht elektrike.*

* Apple CarPlay mund të përdoret vetëm në kombinim me iPhone modeli 5 ose më vonë. Apple CarPlay dhe iPhone janë marka tregtare të Apple Inc.

Po, janë të përfshira deri në katër vite akses për shërbimet. Pas kësaj, mund të blini për ta vazhduar abonimin nëse dëshironi të vazhdoni t'i përdorni të gjitha shërbimet e përfshira.

Një abonim zgjat deri në katër vite. Nëse makina është e re, kjo periudhë fillon në datën e dorëzimit nga shitësi. Abonimi është i lidhur me makinën, kështu që në rast se makina shitet, koha e mbetur e abonimit i kalon përdoruesit/pronarit tjetër.

Jo. Ju do të duhet të lidheni me pajisjen tuaj nëpërmjet Bluetooth dhe të përdorni planin e të dhënave tuaja personale për aksesin në këto shërbime.

Kapaciteti i ngarkesave dhe tërheqjes

Dizajni inteligjent i baterisë bën që të gjithë pasagjerët të kenë po aq hapësirë sa në një makinë të zakonshme. Kjo siguron po ashtu zgjidhje të larmishme dhe inteligjente për hapësirën, pa bërë kompromise. Kapaciteti i ndarjes së pasme të ngarkesës është 413 litra, përfshirë ndarjen poshtë dyshemesë së ngarkesës. Bateria është e vendosur në hapësirën poshtë dyshemesë së ngarkesës, por kjo kompensohet në një masë të madhe nga ndarja e përparme e ngarkesës nën kofano, e cila siguron hapësirë për kabllot e karikimit dhe elemente të tjera që nuk ju duhen aq shpesh, por megjithatë dëshironi t'i keni lehtësisht të aksesueshme nëse ndarja e ngarkesës është plot.

Ne besojmë se duhet të arrini të lëvizni me energjinë e pastër elektrike pa bërë kompromise për funksionet e larmishme të përditshme. Kjo është arsyeja pse C40 Recharge plotësisht elektrike mund të tërheqë deri në 1800 kg.

Mirëmbajtja, garancia dhe shërbimi

Garancia e Volvo Cars për baterinë është 8 vite ose 160 000 km, cila të jetë e para, me kusht që makina dhe bateria të mirëmbahen dhe të përdoren në përputhje me rekomandimet e Volvo Cars.

Motorët elektrikë janë të izoluar përgjithmonë dhe nuk kanë nevojë për mirëmbajtje. Kështu që, në krahasim me një makinë me motor me djegie të brendshme, makina C40 Recharge plotësisht elektrike ka nevojë për shumë më pak mirëmbajtje, gjë që mund të sjellë kosto më të ulëta përdorimi.

Qëndrueshmëria e C40 Recharge

Gjatë ciklit mesatar të jetës të një automjeti, gjurma e karbonit e një makine plotësisht elektrike (BEV) është më e vogël se e një automjeti tradicional me motor me djegie të brendshme (ICE). Megjithatë, distanca që duhet përshkuar derisa një BEV të bëhet më pak ndotëse sesa një automjet ICE varet më së shumti nga mënyra se si gjenerohet elektriciteti që ushqen automjetin. Nëse BEV-in tuaj e karikoni me energji të rinovueshme, do të duhet ta ngisni vetëm për 49,000km për ta arritur atë pikë, krahasuar me 110,000km nëse përdorni energji elektrike të gjeneruar nga lëndët djegëse. Kur është e mundur, ne ju inkurajojmë ta furnizoni makinën tuaj elektrike me energji elektrike nga burime të rinovueshme.

Ne jemi të përkushtuar për transparencë të plotë kur bëhet fjalë për ndikimin e plotë të karbonit të makinave elektrike dhe një vlerësim i ciklit të jetës (LCA) i C40 Recharge plotësisht elektrike mund të gjendet këtu.

Si mund ta di nëse bateria e makinës është prodhuar në një mënyrë të përgjegjshme për mjedisin dhe shoqërinë?Përgjigja: Volvo Cars është e angazhuar për gjurmueshmërinë e plotë, duke siguruar që klientët tanë të mund të ngasin makina Volvo të elektrifikuara duke e ditur se burimet e papërpunuara për bateritë janë marrë nga burime të përgjegjshme. Prezantimi i teknologjisë blockchain e rrit ndjeshëm gjurmueshmërinë në zinxhirin tonë të furnizimit të kobaltit. Teknologjia blockchain, bashkë me inspektimet në miniera, gjurmimin me GPS, skanimin në hyrje dhe në dalje, ofruesit e verifikuar të logjistikës, njohjen e fytyrës, kontrollet e ID-ve dhe monitorimin e kohës, kontribuojnë së bashku për gjurmueshmërinë e materialeve nga miniera deri te fabrika e makinave.

Volvo Cars bashkëpunon ngushtë me furnizuesit tanë për të rritur qëndrueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve tona, duke përfshirë nëpërmjet zinxhirëve të përgjegjshëm të furnizimit dhe përdorimit efikas të burimeve. Ne jemi të angazhuar për marrjen e mineraleve dhe metaleve në mënyrë të përgjegjshme dhe i mbështesim plotësisht Udhëzimet e OECD për zinxhirët e përgjegjshëm të furnizimit me minerale nga zonat me rrezik të lartë dhe të prekura nga konfliktet. Në këtë kuadër, ne kërkojmë që furnizuesit tanë të baterive të mbështesin angazhimin tonë për të pasur transparencë të plotë për zinxhirin tonë të furnizimit të kobaltit dhe që të punojnë për gjurmueshmërinë e plotë.

Rendimenti i qëndrueshmërisë është një faktor kryesor kur vlerësojmë dhe zgjedhim furnizuesit tanë. Ne monitorojmë rendimentin e furnizuesve ekzistues dhe vazhdojmë më pas me auditime nga palë të treta. Ne vendosim po ashtu kërkesa për furnizuesit tanë të baterive për të minimizuar emetimet e karbonit gjatë procesit të prodhimit, duke përfshirë nëpërmjet përdorimit të energjisë së rinovueshme. Të gjithë furnizuesit tanë duhet të pranojnë Kodin e sjelljes për partnerët e biznesit të Volvo Cars, i cili përfshin respektimin e të drejtave të njeriut, duke përfshirë të drejtat e punës.

Karakteristikat e përshkruara mund të mos jenë standarde ose të disponueshme për të gjitha nivelet e pajisjeve dhe opsionet e motorit.Google, Google Play dhe Google Maps janë marka tregtare të Google LLC.