Për gjithsecilin prej jush Inteligjente. E larmishme. Shprehëse. Njihuni me SUV-in tonë kompakt plotësisht elektrik – për çdo version tëndin. Nisni porosinë tuaj në internet sot.*

* Porosia juaj do të përfundohet me shitësin sipas kushteve të përgjithshme.

* Porosia juaj do të përfundohet me shitësin sipas kushteve të përgjithshme.

Dizajni i pjesës së jashtme të Volvo XC40 Recharge plotësisht elektrike me karikues dhe stacionin e karikimit.
Dizajni aerodinamik i timonit në Volvo XC40 Recharge.

Një përvojë e rrallë. Njihuni me SUV-in tonë plotësisht elektrike.

Deri në

500

km

Autonomia elektrike

4,9

s

Përshpejtimi (0-100 km/orë)

408

hp

Fuqia

27

min

Karikim i shpejtë 10-80%

Më pak minuta në karikim, më shumë kilometra

Sistemet tona të drejtimit të gjeneratës së fundit rrisin kapacitetin e makinës suaj XC40 Recharge, duke ju ofruar gamë më të gjatë dhe karikim të shpejtë DC.

Pa kompromise

Makina XC40 Recharge nuk ju detyron të zgjidhni mes fuqisë dhe drejtimit të makinës në mënyrë të përgjegjshme. Shijoni komfortin e lëvizjes me një pedal dhe përshpejtim të qetë, me emetime të ulëta të marmitës.

Shkathtësi e rrotave

XC40 Recharge është e disponueshme me sistem drejtimi tek ose binjak. Sistemi tek i drejtimit tani me rrota të pasme rrit fuqinë dhe shkathtësinë e makinës, duke e bërë udhëtimin tuaj edhe më të këndshëm.

Shifrat janë paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe përllogaritjet e kryera nga Volvo Cars për C40 Recharge Twin dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Distanca e udhëtimit dhe i energjisë i arritur në kushte reale ndryshojnë në varësi të sjelljes në drejtimin e makinës dhe faktorëve të tjerë të jashtëm. Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje. Hapni specifikimet e plota për të rishikuar opsionet e tjera të sistemit të drejtimit.

Zbuloni harmoninë e brendshme. Dizajni bashkëkohor dhe materialet më të qëndrueshme karakterizojnë çdo detaj të XC40 Recharge plotësisht elektrike.

Ju u shprehët, ne ua dhamë. Zbuloni detajet inteligjente dhe teknologjinë që ka nevojë jeta jote.

Me Google të integruar
Pastruesi i ajrit
Tingulli premium nga Harman Kardon
Kamera 360°
Paralajmërim trafiku i kryqëzuar
Aplikacioni Volvo Cars

Çfarë dëshironi të dini për makinën XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Si të filloni përdorimin e XC40 Recharge online
Çfarë do të thotë që mund të nis në internet porosinë për makinën XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Do të mund ta konfiguroni makinën tuaj sipas preferencave tuaja, të rishikoni opsionet e ndryshme të financimit për blerjen e makinës dhe më pas të rishikoni përmbledhjen e plotë të porosisë. Nëse jeni të kënaqur me përmbledhjen e porosisë, mund të plotësoni detajet tuaja personale, të zgjidhni një shitës sipas preferencës suaj dhe ta dërgoni kërkesën tuaj të porosisë. Do të merrni një email konfirmimi me të gjitha detajet dhe shitësi/qendra e mirëseardhjes do t'ju kontaktojë brenda një dite pune për të vazhduar me hapin përfundimtar për porosinë e makinës suaj të re.

A mund të shtohen paketa, opsione ose aksesorë të tjerë pas dërgimit të kërkesës së porosisë në internet?

Po. Pas dërgimit të formularit të kërkesës, shitësi/qendra e mirëseardhjes që keni zgjedhur do të kontaktojë me ju. Para përfundimit të porosisë, jeni të mirëpritur të shtoni paketa, opsione dhe aksesorë të tjerë të disponueshëm. Kini parasysh se kjo mund ta rrisë çmimin.

Çfarë opsionesh financimi janë të disponueshme?

Ka një opsion blerjeje të menjëhershme dhe një opsion qiraje financiare. Çmimet e shfaqura në faqen tonë të internetit janë çmimet e rekomanduara dhe çmimi përfundimtar do të përcaktohet bashkë me shitësin tuaj lokal. Nuk paguhet asnjë depozitë apo pagesë në internet. Pas zgjedhjes së opsionit të preferuar të financimit, kushtet e pagesës do të detajohen nga shitësi juaj.

A duhet të bëj një vizitë fizikisht pranë shitësit për të përfunduar porosinë dhe për të nënshkruar kontratën?

Po. Ne po punojmë për një zgjidhje për të paguar në internet por, për momentin, porosia duhet të përfundohet dhe të nënshkruhet fizikisht nga ju dhe nga shitësi përkatës.

A konsiderohem në një marrëveshje detyruese pas dërgimit të formularit?

Jo. Të dhënat tuaja përdoren vetëm për përpunimin e kërkesës së porosisë.

A mund ta ndërroj makinën time aktuale?

Kjo mund të diskutohet me shitësin tuaj lokal.

Mund të bëj një kërkesë për porosi në internet për modele dhe sisteme të tjera të drejtimit?

Po, mund ta nisni porosinë tuaj në internet për XC40 Recharge dhe C40 Recharge plotësisht elektrike. Nëse jeni të interesuar për një model ose sistem tjetër shtytjeje, shitësi juaj lokal do të jetë sigurisht i lumtur t'ju ndihmojë për t'ju dhënë një ofertë tërheqëse.

Mund të rezervoj një test drive me makinën?

Po. Kontaktoni me shitësin tuaj lokal dhe ai do të jetë i lumtur t'ju organizojë një test drive.

Cilat janë mundësitë e ndryshme të pronësisë të disponueshme?

Ne e kemi bërë të lehtë zotërimin e një XC40 plotësisht elektrike përmes fleksibël të blerjes dhe dhënies me qira. Ju mund ta paguani makinën plotësisht gjatë dorëzimit ose të përfitoni nga ofertat tona financiare.

Karikimi i baterisë dhe autonomia e udhëtimit
Për sa mund të udhëtoj para se të duhet të karikoj baterinë në Volvo XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Volvo Cars vlerëson se një bateri plotësisht e ngarkuar mund të ofrojë një rreze të parashikuar deri në 500 km (motor me dy motorë) ose 460-515 km (me një motor) në drejtimin e përzier.* Këto shifra paraprake janë ende në proces certifikimi dhe do të përditësohen kur të jenë të disponueshme të dhënat e certifikuara të gamës.

Autonomia reale e distancës ndikohet nga stili juaj i drejtimit dhe faktorët e jashtëm si temperatura e jashtme, moti, era, topografia dhe rrugët. Autonomia ndikohet gjithashtu nga sasia e energjisë elektrike që përdorni për funksionet e makinës si ngrohja dhe ftohja. Një mënyrë për të përmirësuar rrezen është të parakushtoni makinën tuaj gjatë karikimit, në mënyrë që kabina të ketë një temperaturë të rehatshme kur shkoni.

* Shifrat janë paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Distanca e udhëtimit dhe i energjisë i arritur në kushte reale ndryshojnë në varësi të sjelljes në drejtimin e makinës dhe faktorëve të tjerë të jashtëm. Certifikimi i automjeteve në pritje.

Sa pritet të zgjasë karikimi kur e karikoj në shtëpi?

Koha e karikimit varet nga pajisjet e karikimit që përdorni dhe instalimi elektrik në shtëpinë tuaj. Kablloja standarde e karikimit në shtëpi me karikuesin e shtëpisë është kryesisht një kabllo ndihmëse. Karikimi i baterisë bosh deri në 100 për qind me këtë kabllo zgjat rreth 8-76 orë në varësi të tregut.

Për kohë karikimi të rregullta dhe shumë më të shkurtra në shtëpi, ne rekomandojmë një kuti muri 3-fazore 11 kW. Ky instalim mund t'ju sigurojë një kohë karikimi prej afërsisht 7-8 orësh (nga bosh në 100 për qind), ose rreth 50–60 km autonomi në orë.

Kini parasysh: Koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës.

Çfarë pajisjesh më duhen për ta karikuar makinën time XC40 Recharge plotësisht elektrike me lehtësi dhe siguri në shtëpi?

Kablloja standarde e karikimit në shtëpi është e projektuar kryesisht si një kabllo ndihmëse për aktivitetet në shtëpi. Për një karikim mjaft më të shpejtë dhe më të lehtë në shtëpi, ne rekomandojmë instalimin e një kutie muri 3-fazore 11 kW.

Sa kushton të karikoj baterinë e makinës plotësisht elektrike XC40 Recharge?

Kostoja e energjisë elektrike ndryshon në varësi të kushteve lokale, por kostoja mund të jetë më e ulët në krahasim me naftën ose benzinën. Kostoja më e ulët e karburantit është po ashtu një nga disa arsyet për të zgjedhur një makinë elektrike. Dhe për kosto edhe më të ulëta, mund ta caktoni paraprakisht makinën tuaj plotësisht elektrike XC40 Recharge që të karikohet në periudhat kur tarifat janë më të ulëta, shpesh gjatë natës.

Mund ta përdor makinën XC40 Recharge plotësisht elektrike për udhëtime në distanca të gjata?

Kjo makinë kompakte SUV plotësisht elektrike është e përshtatshme në mënyrë të përsosur për udhëtime të gjata dhe të rehatshme. Dhe kapaciteti i lartë i baterisë ju ndihmon ta arrini këtë pa u shqetësuar për autonominë e distancës. Nëse duhet ta karikoni gjatë udhëtimit, mund ta bëni këtë në një pikë karikimi AC ose në një pikë karikimi të shpejtë DC. Në një pikë karikimi 200 kW DC, mund ta karikoni baterinë nga 10 në 80 për qind për afërsisht 27 minuta (ose rreth 80–100 km gamë në 10 minuta) – një kohë e mjaftueshme për t'u çlodhur dhe për të ngrënë diçka gjatë udhëtimit.*

* Koha e karikimit është paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Kini parasysh se koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

Cila është mënyra më e shpejtë për ta karikuar makinën time XC40 Recharge plotësisht elektrike në udhëtime të gjata?

Karikimin më të shpejtë do ta gjeni në pikat e karikimit të shpejtë DC gjatë rrugës. Për ta karikuar sa më shpejt të jetë e mundur, ne rekomandojmë që ta kufizoni nivelin e karikimit të makinës në 80 për qind. Kjo ju ndihmon të shkurtoni kohën e karikimit pasi 20 për qind të fundit kërkojnë më shumë kohë. Kështu që karikimi i baterisë nga 10 në 80 për qind në një karikues të shpejtë DC 200 kW zgjat vetëm rreth 27 minuta.* Por nëse duhet të arrini në destinacionin tuaj ose në pikën tjetër të karikimit, mund të zgjidhni që ta karikoni baterinë deri në 100 për qind duke përdorur cilësimet në ekranin qendror të makinës.* Koha e karikimit është paraprake dhe vijnë nga vlerësimet dhe llogaritjet e kryera nga Volvo Cars dhe këto rezultate nuk janë të garantuara. Kini parasysh se koha e karikimit mund të ndryshojë dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës. Certifikimi i automjeteve në pritje.

Si më ndihmon makina të gjej pikën më të afërt të karikimit?

Në shtetet ku Google Maps përfshin pikat e karikimit, mund t'i gjeni pikat publike të karikimit drejtpërdrejt nga harta në ekranin qendror të makinës ose nëpërmjet një aplikacioni të smartfonit. Nga këtu, mund të zgjidhni po ashtu pikat e preferuara të karikimit dhe të merrni udhëzime.

A mund të zëvendësohet bateria?

Nëse bateria ose moduli i baterisë duhet të ndërrohet, kjo mund të bëhet si për çdo pjesë tjetër teknike të makinës.

Cili është ndikimi i baterisë te siguria në rast përplasjeje?

Bateria nënkupton që ka 500 kg peshë më shumë që duhet të merret në konsideratë në rast goditjeje – për pasagjerët e makinës si dhe për automjetet e tjera. Bateria ka nevojë po ashtu për një mbrojtje të veçantë për të shmangur rrjedhjet e dëmshme pas një përplasjeje. Duke shfrytëzuar një mori zgjidhjesh novatore të sigurisë, inxhinierët e sigurisë së Volvo Cars kanë projektuar XC40 Recharge i kanë përmbushur të gjitha këto sfida.

Lidhja dhe informacioni
Cilat aplikacione dhe shërbime të Google janë të integruara në XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Makina XC40 Recharge plotësisht elektrike ka Google Maps, Google Assistant dhe Google Play të integruar.

A ka Apple CarPlay Volvo XC40 Recharge?

Po, Apple CarPlay është standarde XC40 Recharge plotësisht elektrike.*

* Apple CarPlay mund të përdoret vetëm në kombinim me iPhone modeli 5 ose më vonë. Apple CarPlay dhe iPhone janë marka tregtare të Apple Inc.

A janë Shërbimet dixhitale një abonim?

Po, janë të përfshira deri në katër vite akses për shërbimet. Pas kësaj, mund të blini për ta vazhduar abonimin nëse dëshironi të vazhdoni t'i përdorni të gjitha shërbimet e përfshira.

Kini parasysh: Shërbimet dixhitale janë të disponueshme vetëm për makinat XC40 hibride të buta dhe për XC40 Recharge plotësisht elektrike.

Kur fillon abonimi i Shërbimeve dixhitale dhe për sa kohë zgjat?

Një abonim zgjat deri në katër vite. Nëse makina është e re, kjo periudhë fillon në datën e dorëzimit nga shitësi. Abonimi është i lidhur me makinën, kështu që në rast se makina shitet, koha e mbetur e abonimit i kalon përdoruesit/pronarit tjetër.

Kini parasysh: Shërbimet dixhitale janë të disponueshme vetëm për makinat XC40 hibride të buta dhe për XC40 Recharge plotësisht elektrike.

A janë të përfshira të gjitha të datat e nevojshme për ekzekutimin e Paketës së shërbimeve dixhitale?

Jo. Ju do të duhet të lidheni me pajisjen tuaj nëpërmjet Bluetooth dhe të përdorni planin e të dhënave tuaja personale për aksesin në këto shërbime.

Kapaciteti i ngarkesave dhe tërheqjes
Sa është kapaciteti i ngarkesës së një makine XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Dizajni inteligjent i baterisë bën që të gjithë pasagjerët të kenë po aq hapësirë sa në një makinë të zakonshme XC40. Kjo siguron po ashtu zgjidhje të larmishme dhe inteligjente për hapësirën, pa bërë kompromise. Kapaciteti i ndarjes së pasme të ngarkesës është 413 litra, përfshirë ndarjen poshtë dyshemesë së ngarkesës. Bateria është e vendosur në hapësirën poshtë dyshemesë së ngarkesës, por kjo kompensohet në një masë të madhe nga ndarja e përparme e ngarkesës nën kofano, e cila siguron hapësirë për kabllot e karikimit dhe elemente të tjera që nuk ju duhen aq shpesh, por megjithatë dëshironi t'i keni lehtësisht të aksesueshme nëse ndarja e ngarkesës është plot.

Sa mund të tërheq me makinën time XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Ne besojmë se duhet të arrini të lëvizni me energjinë e pastër elektrike pa bërë kompromise për funksionet e larmishme të përditshme. Kjo është arsyeja pse XC40 Recharge plotësisht elektrike mund të tërheqë deri në 1800 kg.

Mirëmbajtja, garancia dhe shërbimi
Çfarë garancie ka Volvo Cars për baterinë?

Garancia e Volvo Cars për baterinë është 8 vite ose 160 000 km, cila të jetë e para, me kusht që makina dhe bateria të mirëmbahen dhe të përdoren në përputhje me rekomandimet e Volvo Cars.

Sa mirëmbajtje dhe shërbime janë të nevojshme për makinën XC40 Recharge plotësisht elektrike?

Motorët elektrikë janë të izoluar përgjithmonë dhe nuk kanë nevojë për mirëmbajtje. Kështu që, në krahasim me një makinë me motor me djegie të brendshme, makina XC40 Recharge plotësisht elektrike ka nevojë për shumë më pak mirëmbajtje, gjë që mund të sjellë kosto më të ulëta përdorimi.

Qëndrueshmëria e XC40 Recharge
A është gjurma e karbonit e ciklit të jetës së një makine XC40 Recharge plotësisht elektrike më e vogël se një motor XC40 me djegie të brendshme?

Gjatë ciklit të plotë të jetës, ndikimi i karbonit nga makina XC40 Recharge plotësisht elektrike do të jetë më i ulët në krahasim me makinat XC40 hibride me prizë dhe XC40 hibride e lehtë. Diferencat specifike për llojet e automjeteve varen nga shumë parametra, p.sh. kombinimi i energjisë elektrike gjatë karikimit, jetëgjatësia e automjetit dhe sjellja në drejtimin e makinës.Ne jemi të përkushtuar për transparencë të plotë kur bëhet fjalë për ndikimin e plotë të karbonit të makinave elektrike dhe një vlerësim i ciklit të jetës (LCA) i XC40 Recharge plotësisht elektrike mund të gjendet këtu.

Si mund ta di nëse bateria e makinës është prodhuar në një mënyrë të përgjegjshme për mjedisin dhe shoqërinë?

Volvo Cars është e angazhuar për gjurmueshmërinë e plotë, duke siguruar që klientët tanë të mund të ngasin makina Volvo të elektrifikuara duke e ditur se burimet e papërpunuara për bateritë janë marrë nga burime të përgjegjshme. Prezantimi i teknologjisë blockchain e rrit ndjeshëm gjurmueshmërinë në zinxhirin tonë të furnizimit të kobaltit. Teknologjia blockchain, bashkë me inspektimet në miniera, gjurmimin me GPS, skanimin në hyrje dhe në dalje, ofruesit e verifikuar të logjistikës, njohjen e fytyrës, kontrollet e ID-ve dhe monitorimin e kohës, kontribuojnë së bashku për gjurmueshmërinë e materialeve nga miniera deri te fabrika e makinave.

Volvo Cars bashkëpunon ngushtë me furnizuesit tanë për të rritur qëndrueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve tona, duke përfshirë nëpërmjet zinxhirëve të përgjegjshëm të furnizimit dhe përdorimit efikas të burimeve. Ne jemi të angazhuar për marrjen e mineraleve dhe metaleve në mënyrë të përgjegjshme dhe i mbështesim plotësisht Udhëzimet e OECD për zinxhirët e përgjegjshëm të furnizimit me minerale nga zonat me rrezik të lartë dhe të prekura nga konfliktet. Në këtë kuadër, ne kërkojmë që furnizuesit tanë të baterive të mbështesin angazhimin tonë për të pasur transparencë të plotë për zinxhirin tonë të furnizimit të kobaltit dhe që të punojnë për gjurmueshmërinë e plotë.

Rendimenti i qëndrueshmërisë është një faktor kryesor kur vlerësojmë dhe zgjedhim furnizuesit tanë. Ne monitorojmë rendimentin e furnizuesve ekzistues dhe vazhdojmë më pas me auditime nga palë të treta. Ne vendosim po ashtu kërkesa për furnizuesit tanë të baterive për të minimizuar emetimet e karbonit gjatë procesit të prodhimit, duke përfshirë nëpërmjet përdorimit të energjisë së rinovueshme. Të gjithë furnizuesit tanë duhet të pranojnë Kodin e sjelljes për partnerët e biznesit të Volvo Cars, i cili përfshin respektimin e të drejtave të njeriut, duke përfshirë të drejtat e punës.

Jetë plotësisht elektrike

Zbuloni përfitimet e drejtimit të një makine Volvo Recharge dhe mësoni më shumë rreth lëvizshmërisë elektrike.

Karikimi i makinës suaj Volvo

Sa shpesh duhet ta karikoj makinën plotësisht elektrike dhe për sa kohë?

Volvo Recharge

Dëshironi të mësoni më shumë për linjën tonë të makinave plotësisht elektrike dhe plug-in hibride.

Zbuloni përfitimet.

Eksploroni ofertën për mirëmbajtjen që vjen me XC40 Recharge.

Shërbimi dhe mirëmbajtja

Programi i shërbimit të Volvo është i vlefshëm për 3 vitet e para ose 100.000 km (cilado që vjen e para) nga data e dorëzimit dhe përfshin një inspektim të sigurisë së automjetit.*

Garancia

Garancia e fabrikës së Volvo është e vlefshme për 3 vitet e para ose 100.000 km të drejtuar (cilado që vjen e para) nga data e dorëzimit. Garancia e fabrikës Volvo për baterinë e tensionit të lartë është e vlefshme për 8 vitet e para.

Asistenca

Asistencë në rrugë 24 orë në 365 ditë në vit. Nëse ju ka dalë një gomë, ju ka mbaruar gazi ose thjesht humbisni çelësat, gjithçka që ju nevojitet është një telefonatë dhe ndihma do të jetë e disponueshme.

* Shërbimi është objekt i kushteve të përgjithshme - artikujt e konsumit janë të kufizuar dhe zbatohen përjashtime - për më shumë informacione, pyesni shitësin tuaj të Volvo-s.

Karakteristikat e përshkruara mund të mos jenë standarde ose të disponueshme për të gjitha nivelet e pajisjeve dhe opsionet e motorit.Google, Google Play dhe Google Maps janë marka tregtare të Google LLC.