Kush jemi ne

Ne filluam të prodhonim makina në vitin 1927, sepse besonim se askush tjetër nuk po prodhonte makina mjaftueshëm të forta ose të sigurta për rrugët suedeze. Mësoni më shumë për modelet tona dhe arritjet tona kryesore ndër vite.

Makina ikonike

Zbuloni disa nga modelet tona më ikonike Volvo. Nga prezantimi i makinës tonë të parë në vitin 1927 deri te modelet tona më të fundit.

Historia e kompanisë sonë

Makina e parë Volvo del nga portat e fabrikës.

1927 – Makina e parë del nga fabrika

Mëngjesin e 14 prillit të 1927-ës, makina e parë Volvo doli nga portat e fabrikës në Gothenburg në bregun perëndimor të Suedisë. Makina u quajt zyrtarisht ÖV4 dhe ishte një makinë pa çati fikse dhe me motor me katër cilindra. Makina e parë Volvo ishte gati të dilte në rrugë.

Një Volvo PV 44 ngjyrë gri në skenë.

1944 – Del "Volvo e vogël"

Me 1 shtator 1944, makina që do e bënte Volvo një kompani ndërkombëtare makinash u zbulua në Stokholm. "Volvo e vogël", siç u quajt, në Suedi është parë si premtim i begatisë pas luftës dhe brenda dy javësh, 2300 njerëz porositën PV 444.

1953 – Historia e pasurisë nis me Duett

Volvo Duett u hodh në treg si "dy makina në një" – si për punë edhe për kohën e lirë. Ishte e para në një linjë të gjatë pronash që e kanë bërë Volvo-n sinonim të këtij lloji të makinës praktike. Që atëherë, janë krijuar më shumë se 6 milionë modelesh Volvo.

Shumë makina PV 444 shkarkohen nga një anije mallrash.

1955 – Nis eksporti në SHBA

Në gusht të vitit 1955, makina e parë PV 444 u shkarkua në një port në Long Beach, Kaliforni. Shumë shikues ishin skeptikë, por dy vjet më vonë Volvo Cars ishte bërë marka e dytë më e madhe e importit në Kaliforni dhe në vitin 1974 SHBA-ja u bë tregu ynë më i madh i asaj kohe.

Rripi i sigurisë me tre pika i prezantuar nga shpikësi, Nils Bohlin në 1959.

1959 - Rrip sigurie me tre pika

Inxhinieri i Volvo-s Nils Bohlin, prezantoi rripat e sigurisë me tre pika në prodhimin e serisë PV 544 dhe ne vendosëm të hiqnim dorë nga të drejtat tona të patentës në mënyrë që të gjithë të mund të përfitonin. Deri më sot, është përllogaritur të jenë shpëtuar mbi një milion jetë nga rripi i sigurisë me tre pika.

Një makinë Volvo 240 duke qëndruar në një kodër.

1976 - Një pikë referimi për sigurinë në SHBA

Reputacioni ynë ndërkombëtar për sigurinë e avancuar u konfirmua kur qeveria e SHBA bleu 24 makina të modelit Volvo 240 për testime të gjera përplasjeje.

Një makinë e kuqe Volvo 850 duke qëndruar përballë një ure.

1991 – Një makinë me katër risi unike

Volvo 850 u prezantua me katër elemente që vinin për herë të parë: një motor tërthor me pesë cilindra, sistemi i mbrojtjes për goditjet anësore, mbledhje vetë-rregulluese e rripit për ndenjësen e përparme dhe amortizimi i pasmë me lidhje Delta. Ishte gjithashtu i pari nga modelet tonë më të mëdha më drejtim me rrotat e përparme.

Një makinë gri Volvo XC90 duke udhëtuar në një rrugë rurale.

2002 – SUV-i ynë i parë

Kur makina Volvo XC90 u hodh në treg pati sukses të menjëhershëm në të gjithë botën. Ajo ripërcaktoi terrenin për SUV-et e mëdha dhe u bë produkti më i rëndësishëm i eksportit në Suedi brenda pak vitesh.

Një grua kontrollon trupin e makinës në fabrikë.

2013 – Fabrika e parë e prodhimit në Kinë

Për herë të parë, ne operuam një fabrikë të plotë prodhimi jashtë Evropës. U inaugurua në qytetin e Chengdu-së, ku fillimisht prodhuam modelet Volvo S60L dhe XC60.

Një makinë e zezë Volvo XC90 e parë nga mbrapa duke udhëtuar.

2015 – Gjenerata e dytë XC90

Gjenerata e dytë e modelit XC90 shënoi fillimin e një kapitulli të ri në historinë tonë. Ajo paraqiste një gjuhë krejtësisht të re të dizajnit, teknologji të reja dhe platformën e re Scalable Product Architecture (SPA).

Një makinë Volvo XC40, SUV-i ynë i parë kompakt.

2017 – SUV-i ynë i parë kompakt

Volvo XC40 ishte modeli i parë i bazuar në arkitekturën tonë kompakte modulare të automjeteve (CMA) e cila vendosi standardin tonë të ri në dizajn, lidhshmëri dhe siguri. Ishte gjithashtu modeli i parë i makinës të aksesueshme përmes shërbimit tonë të kujdesit mujor të abonimit me tarifë fikse nga Volvo.

Një makinë e kuqe Volvo S60 duke dalë nga linja e prodhimit.

2018 – Fabrika jonë e parë e prodhimit në SHBA

Ne inauguruam fabrikën tonë të parë të prodhimit në SHBA në Charleston, South Carolina, duke e përcaktuar Volvo Cars si një prodhues vërtet global të makinave me fabrika në Evropë, Azi dhe Amerikën e Veriut.

SUV-i Volvo XC40 Recharge plotësisht elektrik i lidhur me një kuti karikimi.

2019 – SUV-i ynë i parë plotësisht elektrik

Makina jonë Volvo XC40 Recharge P8 ishte SUV-i ynë i parë plotësisht elektrik. Ajo bazohej në modelin XC40 më të shitur dhe ishte modeli i parë i Volvo-s që pajisej me një sistem info-argëtimi krejt të ri të mundësuar nga Android.

Një rrip sigurie ngjyrë gri me tekstin "Since 1959 (Prej 1959)" të mbishkruar në kokë.

Dekada inovacionesh për sigurinë

Që nga themelimi në vitin 1927, ne kemi qenë duke dizajnuar makina që i vendosin njerëzit në radhë të parë. Zbuloni risitë tona më të rëndësishme të sigurisë ndër vite.

Planeti tokë i parë nga hapësira.

Një trashëgimi qëndrueshmërie

Ne kemi punuar për shumë vite për të reduktuar ndikimin tonë në mjedis. Zbuloni disa nga masat që kemi marrë deri më sot.