Kush jemi ne

Që prej fillimit, Volvo Cars ka qenë një markë për njerëzit që kujdesen për botën në të cilën jetojmë dhe për njerëzit rreth nesh. Misioni ynë është ta bëjmë jetën më të lehtë, më të mirë dhe më të sigurt për të gjithë.

Pamje e pjesshme nga lart-poshtë e një Volvo që po karikohet nga një prizë e ndezur.

Për një të ardhme më të mirë. Ne duam t'ju ofrojmë lirinë për të lëvizur në një mënyrë personale, të qëndrueshme dhe të sigurt.

Personale

Me modele të reja pronësie të makinash dhe shërbime tërheqëse, kurdo dhe kudo të keni nevojë, ne synojmë ta bëjmë jetën tuaj më pak të ndërlikuar.

E qëndrueshme

Për të ndihmuar në mbrojtjen e botës që ndajmë, ne duhet të bëjmë më shumë sesa thjesht të elektrizojmë makinat tona. Ne jemi të përkushtuar të riprojektojmë qëndrueshmërinë në operacionet tona, në makinat tona dhe në shoqëri.

E sigurt

Ne prodhojmë makina për njerëzit që kujdesen për njerëzit e tjerë. Pra, kur bëhet fjalë për sigurinë, ne mendojmë për ambientin që ju rrethon po aq sa dhe për ju dhe pasagjerët tuaj.

Performanca jonë në shifra

Rekordi ynë i vitit 2021 dha të ardhurat dhe përfitimet më të larta që kemi pasur ndonjëherë gjatë gjithë vitit.

20,3bn

Të ardhurat operative (EBIT) (SK)

7,2%

Marzhi EBIT

698,7k

Shitje me pakicë (njësi)

282bn

Të ardhurat (SEK)

Strategjia jonë

Rritje e shpejtë

Rritje e shpejtë

Ne jemi një nga markat premium me rritjen më të shpejtë. Marka dhe vlerat tona të dallueshme janë në harmoni me tendencat e shoqërisë. Ne kemi një historik të fortë performance dhe plani ynë i prodhimit dhe kapaciteti i instaluar janë të orientuara drejt rritjes.

Elektrifikimi

Ne jemi lider në segmentin elektrik premium me rritje të shpejtë. Plani ynë i prodhimit është i fokusuar në elektrifikimin e plotë, i nxitur nga një udhërrëfyes i qartë i teknologjisë së baterive. Deri në mesin e dekadës në duam që 50 për qind e shitjeve tona të jenë automjete plotësisht elektrike – më pas plotësisht elektrike deri në vitin 2030.

Marrëdhëniet e drejtpërdrejta me konsumatorin

Marrëdhëniet tona me klientët tanë bëhen më të ngushta çdo ditë e më shumë, të ndërtuara së bashku me partnerë të fortë të shitjes me pakicë. Ne i takojmë konsumatorët në kohën dhe vendin që ata zgjedhin, dhe thjeshtojmë lëvizshmërinë me opsionet në internet dhe të abonimit.

Teknologji e re udhëheqëse

Ne po zhvillojmë teknologjinë tonë të re me bazë informatike për krijimin e shpejtësisë dhe të vlerës. Departamenti ynë i zhvillimit softuerik po transferohet brenda kompanisë, për të nxitur ritmin. Ne do të përmirësojmë një makinë gjatë ciklit të saj të jetës. Aftësitë tona në përmirësim do na ndihmojnë të ofrojmë një nivel tjetër sigurie dhe teknologjie autonome të drejtimit.

Transformatori më i shpejtë

Ne kemi një strukturë unike me kulturën tonë të veçantë dhe partneritete të hapura teknologjike. Qasja jonë në partneritete me kolegë kryesorë të teknologjisë kontribuon në shndërrimin tonë të shpejtë – ne duam të jemi punëdhënësit e përzgjedhur dhe partneret e preferuar.

Rritje e shpejtë

Ne jemi një nga markat premium me rritjen më të shpejtë. Marka dhe vlerat tona të dallueshme janë në harmoni me tendencat e shoqërisë. Ne kemi një historik të fortë performance dhe plani ynë i prodhimit dhe kapaciteti i instaluar janë të orientuara drejt rritjes.

Një njeri duke u mbështetur në një makinë Volvo dhe 2 njerëz duke ecur në të majtë.

Elektrifikimi

Ne jemi lider në segmentin elektrik premium me rritje të shpejtë. Plani ynë i prodhimit është i fokusuar në elektrifikimin e plotë, i nxitur nga një udhërrëfyes i qartë i teknologjisë së baterive. Deri në mesin e dekadës në duam që 50 për qind e shitjeve tona të jenë automjete plotësisht elektrike – më pas plotësisht elektrike deri në vitin 2030.

Një pamje e pjesshme anësore e një makine Volvo me një karikues të lidhur.

Marrëdhëniet e drejtpërdrejta me konsumatorin

Marrëdhëniet tona me klientët tanë bëhen më të ngushta çdo ditë e më shumë, të ndërtuara së bashku me partnerë të fortë të shitjes me pakicë. Ne i takojmë konsumatorët në kohën dhe vendin që ata zgjedhin, dhe thjeshtojmë lëvizshmërinë me opsionet në internet dhe të abonimit.

Një zonjë duke qëndruar pas një makine ngjyrë argjendi Volvo XC90 dhe duke parë telefonin e saj.

Teknologji e re udhëheqëse

Ne po zhvillojmë teknologjinë tonë të re me bazë informatike për krijimin e shpejtësisë dhe të vlerës. Departamenti ynë i zhvillimit softuerik po transferohet brenda kompanisë, për të nxitur ritmin. Ne do të përmirësojmë një makinë gjatë ciklit të saj të jetës. Aftësitë tona në përmirësim do na ndihmojnë të ofrojmë një nivel tjetër sigurie dhe teknologjie autonome të drejtimit.

Një paraqitje dixhitale e skicës së një makine.

Transformatori më i shpejtë

Ne kemi një strukturë unike me kulturën tonë të veçantë dhe partneritete të hapura teknologjike. Qasja jonë në partneritete me kolegë kryesorë të teknologjisë kontribuon në shndërrimin tonë të shpejtë – ne duam të jemi punëdhënësit e përzgjedhur dhe partneret e preferuar.

Një paraqitje dixhitale e drejtimit të timonit dhe e një kroskoti të pjesshëm.

Ne jemi ambiciozë

Ne duam të ngacmojmë industrinë e automjeteve dhe të jemi lider të sigurisë, qëndrueshmërisë, biznesit në internet dhe të vendosim një standard të ri global për njerëzit. Ambiciet tona deri në gjysmë të dekadës caktojnë një rrugë të qartë për ne ndërsa ngrihemi për të përmbushur – sfidat tona – dhe të shoqërisë.

Një paraqitje dixhitale e objekteve në një sipërfaqe blu.

Ne po rritemi shpejt dhe kemi arritur rekorde të reja shitjesh çdo vit që prej vitit 2015. Ne vazhdojmë të përparojmë, ndërsa përpiqemi të arrijmë shitjet vjetore prej 1,2 milionë makinash deri në mesin e dekadës.

Ne kemi prezantuar modelet tona plotësisht elektrike XC40 Recharge dhe C40 Recharge – ky është vetëm fillimi. Brenda gjysmës së dekadës, ne synojmë që të paktën 50 për qind u volumit të shitjeve tona globale të jenë makina plotësisht elektrike, dhe pjesa tjetër hibride. Ky është një hap kritik drejt të qenit plotësisht elektrik brenda vitit 2030.

Ne i takojmë klientët tanë në kohën dhe vendin që ata zgjedhin. Ata janë gjithnjë e më shumë në internet – po ashtu edhe ne. Deri në gjysmë të dekadës ne duam që të paktën gjysma e shitjeve tona të jetë në internet, në mënyrë që të mund të ofrojmë thjeshtësinë dhe lehtësinë që konsumatorët presin, duke përfshirë pikat fizike përmes partnerëve tanë të fortë të shitjeve me pakicë.

Ne synojmë të shfrytëzojmë mundësitë e krijuara nga segmentet premium elektrike në rritje dhe ambiciet tona janë të larta - deri në gjysmë të dekadës ne duam të arrijmë një marzh EBIT prej 8-10%.

Deri në gjysmë të dekadës, ne synojmë të reduktojmë emetimet e përgjithshme të CO2 gjatë ciklit të jetës së një makine me 40 për qind për çdo makinë, krahasuar me vitin 2018. Kjo do të thotë më shumë sesa thjesht reduktim i emetimeve të marmitës – elektrifikimi nuk është i mjaftueshëm. Ne duhet të reduktojmë emetimet e CO2 gjatë operacioneve tona dhe gjatë zinxhirit të furnizimit.

Ne po e sjellim departamentin e zhvillimit softuerik brenda kompanisë pasi tërheqja e një makine do të përcaktohet nga funksionet dhe veçoritë të kontrolluara nga softueri. Gjenerata e ardhshme e modeleve plotësisht elektrike Volvo do të drejtohet nga sistemi ynë operativ. Synimi ynë është që brenda gjysmës së dekadës, 50 për qind e softuerit të zhvillohet në mënyrë të brendshme.

Ne jemi kompani globale dhe e tillë është edhe fuqia jonë punëtore. Ekipet tona janë të suksesshme falë shumëllojshmërisë së ideve, përvojave, prejardhjeve dhe personaliteteve të ndryshme. Ekipet e ndryshme dhe gjithëpërfshirëse marrin vendime cilësore – ato janë kritike për suksesin tonë të vazhdueshëm. Pra, ne përpiqemi të jemi punëdhënësi i përzgjedhur.

Volvo Car Group – njihuni me familjen

Volvo Car Group është pronë e Geely Holding. Struktura e grupit tonë përfshin Volvo Cars, kompaninë softuerike Zenseact dhe kompaninë e lëvizshmërisë Volvo On Demand.

Volvo Car Group mban gjithashtu aksione të konsiderueshme në filialet tona strategjike: markën e performancës elektrike Polestar (49,5 për qind në pronësi të Volvo Cars) dhe markën në rritje të shpejtë LYNK & CO (30 për qind).

Volvo Cars së bashku me ECARX zotëron gjithashtu HaleyTek që zhvillon platforma info-argëtimi bazuar në Android Automotive, për grupin dhe më gjerë. NOVO Energy është një sipërmarrje e përbashkët e Volvo Cars dhe Northvolt (50 për qind në pronësi të Volvo Cars) që ofron bateri të qëndrueshme litium-jon me cilësi të lartë që do të fuqizojë gjeneratën e ardhshme të makinave plotësisht elektrike Volvo dhe Polestar.

Një pamje e përparme e një makine Polestar

Polestar

Marka e automjeteve me performancë elektrike.

Një profil në anën e pasme të një makine të bardhë Lynk & Co

Lynk&Co

Lëvizshmëri fleksibël e drejtuar nga teknologjia që ripërcakton aksesin e makinës.

Një skicë dixhitale e një makine në një sfond të errët.

Zenseact

Filiali ynë i zhvillimit të softuerit të autonomisë së makinës.

Një interpretim dixhital i dy makinave Volvo të parkuara nën dy pemë me njerëz përreth.

Volvo On Demand

Kompania jonë e lëvizshmërisë të ndarë në makina.

Ne jemi global

Që prej vitit 1927, selia jonë globale ka mbetur në qytetin tonë të lindjes, Gothenburg, Suedi. Zyra jonë qendrore në Amerikë është në Mahwah, New Jersey; zyra jonë qendrore e APAC është në Shanghai.

Në prodhojmë makina në Gothenburg (Suedi); Ghent (Belgjikë); Charleston (SHBA); Chengdu, Daqing dhe Luqiao (Kinë). Makinat tona shiten në më shumë se 100 shtete.

Shikoni këtë video për të mësuar më shumë detaje rreth pranisë sonë globale.

Makina e parë Volvo del nga portat e fabrikës.

Nga e shkuara në të tashmen

Trashëgimia jonë unike formon atë që bëjmë sot dhe formon mënyrën se si mendojmë për të ardhmen. Ejani me ne në një udhëtim emocionues në kujtesë dhe mësoni më shumë rreth historisë sonë plot ngjarje dhe makinave ikonike.

Një pamje e pjesshme reale e një Volvo Car të shkrepur në një ambient studioje.

Informacioni i korporatës

Seksioni ynë i investitorëve do t'ju udhëheqë përmes lidershipit, raporteve, qeverisjes dhe informacioneve të tjera të korporatës së kompanisë sonë.