Siguria

Ne kemi shpikur disa nga opsionet më të rëndësishme në historinë e sigurisë së makinave. Teknologjia jonë përbën ndryshim dhe ky është vetëm fillimi.

Rripi i sigurisë me tre pika i prezantuar nga shpikësi, Nils Bohlin në 1959.

1959 Rripi i sigurisë me tre pika

Që nga koha që inxhinieri i Volvos Nils Bohlin prezantoi rripat e sigurisë me tre pika në modelin tonë PV544, mbi një milion jetë janë shpëtuar si rezultat i heqjes së të drejtave të patentës nga Volvo Cars në mënyrë që të gjithë të mund të përfitojnë.

Një ndenjëse për fëmijë me fytyrë prapa nga Volvo Cars në 1972.

1972 Ndenjëse me pamje nga pas për fëmijë

Mos harroni ato imazhe të hershme të astronautëve të shtrirë në shpinë gjatë ngritjes për të barazuar forcën në trupat e tyre? Epo, ky ishte parimi themelor që qëndron prapa ulëseve të fëmijëve me drejtim të prapa për herë të parë në industri. Për të përhapur ngarkesën dhe për të minimizuar dëmtimin.

1978

Jastëk përforcues

Një vajzë e ulur në një ndenjëse përforcuese me pjesë të brendshme të kuqe të një makine Volvo me rripin e sigurisë të fiksuar.

Ne shpikëm përforcuesin e parë në botë për pozicionimin e rripave që lejon fëmijët nga mosha 4 vjeç të udhëtojnë i kthyer përpara, me mbrojtje dhe rehati të shtuar.

1990

Jastëku i parë përforcues i integruar në botë

Dy fëmijë të ulur në pjesën e pasme të makinës Volvo, duke parë njëri-tjetrin.

Futja e jastëkut të parë të integruar të përforcuar ishte një tjetër hap i madh përpara për sigurinë e fëmijëve. Zhvilluar së bashkë me kufizimet e automjetit, ofroi mbrojtje premium për pasagjerët e rinj.

1991

Sistemi i Mbrojtjes nga Ndikimi Anësor (SIPS)

Pamje e shasisë së një makine me disa pjesë të lyera në ngjyra të ndryshme.

Ky moment historik ishte një pjesë themelore e dizajnit të makinës dhe përfshinte një strukturë shumë të fortë dhe materiale absorbuese të energjisë nga brenda, një anëtar i tërthortë në dysheme dhe madje edhe ndenjëse të përforcuara.

Dy ndenjëse të zeza makine me një airbag të bardhë me ndikim anësor në secilën anë.

1991 Airbags me ndikim anësor

Ne kemi ndjekur SIPS me një kryesor tjetër botëror: airbag trupi me ndikim anësor ose çantat SIPS.

Sistemi i mbrojtjes nga përplasjet i makinave Volvo i ilustruar grafikisht.

1998 Sistemi i Mbrojtjes nga Përplasjet (Whips)

Falë ndenjëses dhe modelit të zgjuar të mbajtjes së kokës, WHIPS ofron mbështetje uniforme dhe thithje energjie në rast të ndikimeve të pasme, duke ndihmuar në uljen e rrezikut të dëmtimit të kolonës në goditje.

Perdja e fryrë e makinave Volvo e ilustruar grafikisht.

1998 Perde e fryrë

Sistemi i parë i airbagëve që ofron mbrojtje të përmirësuar si për pasagjerët e ndenjëseve të përparme dhe të pasme. Të fshehur në kutinë e sipërme, ndihmon në mbrojtjen e kokës së personit gjatë një skenari të goditjes anësore.

Duke hyrë në mileniumin e ri, ne vazhduam të shpikni veçoritë e sigurisë që përbëjnë një ndryshim të vërtetë.

2002

Sistemi i Mbrojtjes Roll-Over (ROPS)

Një SUV Volvo në teste goditjeje duke verifikuar sistemin e kontrollit të stabilitetit dhe strukturën e sigurisë.

Ndërsa SUV-të u bënë më të popullarizuara, ne rritëm stabilitetin e SUV-ve tona me një sistem elektronik kontrolli të qëndrueshmërisë së rrotullimit dhe përmirësuam modelin, strukturën dhe kufizimet e trupit të tyre për të ndihmuar në përmirësimin e mbrojtjes në aksidente nga rrotullimi.

2003 Blind Spot Information System (BLIS)

BLIS përdor kamera ose radarë për të zbuluar makinat e tjera që i afrohen makinës suaj. Një dritë paralajmëruese pranë pasqyrës së derës ju jep ju si shofer më shumë kohë për të reaguar.

Një makinë Volvo që lëviz në një zonë me pamje dixhitale përshkruan sistemin autonom të frenimit të emergjencës.

2008 City Safety

Duke filluar me Volvo XC60 tonë të parë, ne prezantuam sistemin autonom të frenimit të emergjencës si standard në të gjitha modelet e reja Volvo. Duke përdorur laserin për të zbuluar, ndihmon në uljen e rrezikut të përplasjeve në shpejtësi të ulëta.

2010

Zbulimi i këmbësorëve me frenim të plotë automatik

Një Volvo XC90 ndalon teksa një zebër kalon rrugën ndërsa po ecën dhe një grua me një kafe në dorë.

Risitë tona të sigurisë bëjnë të përfitojnë edhe njerëzit jashtë makinave tona. Duke përdorur radarë dhe kamera, ky sistem paralajmëron shoferin nëse dikush del përpara makinës, dhe më pas frenon automatikisht nëse shoferi nuk e bën këtë.

2014

Mbrojtja nga devijimet jashtë rruge

Një pamje e prerë anëse e një makine me shasisë dhe pjesën e brendshme të ekspozuar. Gjithashtu, para makinës gjendet një kuti në ngjyrë gri dhe të zezë.

Si pionier në testimin e përplasjeve të nisjes rrugore, ne u përqendruam në mbajtjen e pasagjerëve në mënyrë të vendosur, duke shtrënguar rripin e sigurisë dhe duke futur funksionalitet unik për thithjen e energjisë në ndenjëse për të zbutur dëmtimet e shtyllës kurrizore.

2016 Siguria e lidhur

Sinjalizimi për Rrugë të Rrëshqitshme dhe Sinjalizimi me Dritat e Rrezikut përdorin cloudin për të ndarë të dhëna kritike mes automjeteve, duke sinjalizuar shoferin për pjesë rruge të rrëshqitshme ose automjete që kanë aktivizuar dritat e tyre të rrezikut.

2018

Zbutja me frenim e ardhjeve

Një makinë Volvo që lëviz në një zonë autostradë me pamje dixhitale përshkruan zbutjen me frenim të ardhjeve.

Nëse një automjet që po afrohet kalon në korsinë tuaj dhe një përplasje është e pashmangshme, kjo veçori mund të ndihmojë në uljen e shpejtësisë së automjetit tuaj për të zbutur forcën e përplasjes.

Paraqitje dixhitale e pikave që duken si një njeri.

2019 Nisma E.V.A. (Automjete të barabarta për të gjithë)

Që nga vitet 1970, ne kemi mbledhur të dhëna të përplasjes për të kuptuar më mirë se çfarë ndodh gjatë një përplasjeje. Me Iniciativën EVA ne i bëmë të dhënat lehtësisht të arritshmet në një bibliotekë dixhitale, të hapur për këdo për ta shkarkuar.

Një makinë Volvo XC40 Recharge e parkuar përgjatë një fasade të zezë.

2020 Shpejtësi e kufizuar

Për të dërguar një sinjal të fortë në lidhje me rreziqet e shpejtësisë, ne ulëm shpejtësinë maksimale të të gjitha makinave tona të reja në 180 km / orë dhe gjithashtu marrjen e përgjegjësive aktive drejt fataliteteve zero të trafikut duke mbështetur një sjellje më të mirë të shoferit.

Me veçoritë tona të reja të sigurisë, po hyjmë në një epokë të re për sigurinë dhe për makinat Volvo.

Një paraqitje dixhitale e një makine në rrugë me vija dhe objekte të tjera.

2023 Lidar

Bazuar në sensorë me performancë të lartë, teknologjia lidar është kyçe për krijimin e makinave autonome të sigurta. Ndihmon makinat autonome të zbulojnë makinat, këmbësorët dhe çiklistët e tjerë.

Një paraqitje dixhitale e një personi në ndenjësen e shoferit të një makine.

2023 Sistemi i njohjes për shoferin

Ky sistem me dy kamera mund të zbulojë kur shoferi është i shpërqendruar, i përgjumur ose edhe i dehur. Nëse është e nevojshme, sistemi do të aktivizojë një mburojë mbrojtëse dhe do të marrë kundërmasa të përshtatshme për të ruajtur kufijtë e sigurisë.