E ardhmja e ngarjes – risi e makinave

Risitë e makinave

E ardhmja e ngarjes

Si makinat Volvo mund të ndryshojnë jetën tuaj

Ne jemi duke ripërcaktuar sesi të kalojmë nga A në B

Ne duam t'ju ofrojmë lirinë për të lëvizur në një mënyrë personale, të qëndrueshme dhe të sigurt. Kështu që ne i vendosim nevojat tuaja në radhë të parë – duke përdorur teknologjinë më të fundit që ndihmon në jetën tuaj të përditshme. Ne do të shpikim një teknologji të reja ku asnjë nuk ekziston dhe do të kombinojmë teknologjitë për të krijuar përvoja të reja.

Ambiciet tona janë përqendruar në njerëz, siguri dhe qëndrueshmëri:

Askush nuk duhet të plagoset seriozisht ose të vritet në një makinë të re Volvo.
Rreth 50 përqind e makinave që prodhojmë dhe shesim do të jenë elektrike deri në vitin 2025.
Plus, ne dëshirojmë 40% me pak një gjurmë karboni për veturë deri në vitin 2025.

 

Eshtë koha të ndryshosh

Ne kemi avancuar sigurinë në rrugë për gati një shekull. Modelet tona aktuale të Volvo janë të mbushura me teknologji të sigurisë dhe janë ndër makinat më të sigurta që kanë ekzistuar ndonjëherë. Revolucioni tjetër për të përmirësuar sigurinë në komunikacion është sfida më e madhe për të gjithë: hulumtimi tregon që sjellja e shoferit duhet të adresohet për të zvogëluar më tej vdekjet dhe dëmtimet në rrugët tona. Tre çështjet e sjelljes që janë shkaku i shumë aksidenteve të rënda janë shpejtimi, dehja dhe shpërqendrimi.

Tre sfida për sigurinë në rrugë

Shpejtesa
Përshtatje e shpejtësisë e dobët në situata trafiku rezultojnë në kontroll të dobët, gjat ngarjes. Shpejtësia mbetet një nga shkaqet kryesore të vdekjeve në trafik.

Dehja
Dehja e shoferit mbetet përfaqeson një nga rreziqet më të larta në sigurinë në rrugë. Mungesa e përqendrimit dhe koha e ngadaltë e reagimit të shkaktuar nga dehja mund të ndikojnë jashtëzakonisht në aftësitë e drejtimit dhe si rezultat të çojnë në lëndime të rënda ose vdekje.

Shpërqëndrimi
Shpërqëndrimi është një faktor rrezikshmëerie për të gjithë shoferët dhe një shqetësim i madh për sigurinë rrugore. Ngjashëm me rreziqet e dehjes, shpërqendrimi mund të çojë në kohë më të ngadaltë të reagimit dhe humbje të kontrollit gjatë ngarjes.

Tre sfida për sigurinë në rrugë –shpejtimi, dehja dhe shpërqendrimi
Mbështetja e drejtimit më të sigurt

Mbështetja e drejtimit më të sigurt

Duke marrë drejtimin në hulumtimin e sigurisë rrugore për dekada, ne kemi mësuar të studiojmë dhjetëra mijëra aksidente në botë reale dhe kemi identifikuar rëndësinë e adresimit të këtyre tre fushave kryesore të sjelljes së njerëzve. Ne jemi të përkushtuar të gjejmë mënyra për t'i mbështetur njerëzit për t'u bërë shoferët më të mirë që mund të jenë.

Ne e dimë nga përvoja se risitë e përparuara të sigurisë mund të bëjnë ndryshimin. Risi që mbështesin drejtuesit kur u duhen më shumë - teknologji intuitive që funksionon së bashku me shoferët, jo kundër tyre. Qëllimi është të zbulohet sjellja e rrezikshme e drejtimit dhe mbështetja me veprime korrigjuese kur është e nevojshme.

Një çelës portokalli Volvo Car. Ky është Keyelësi i ri i Kujdesit për ngarje më të sigurt duke e bërë më të lehtë mirëmbajtjen e një shpejtësie të sigurt
Care Key

Kohët e fundit kemi prezantuar nismën tonë të Care Key, që synon adresimin e shpejtësisë, një nga sfidat kryesore të sigurisë rrugore. Drejtuesit e Volvo mund të përdorin Care Key për të vendosur kufij në shpejtësinë më të lartë të makinës, duke e bërë më të lehtë mirëmbajtjen e një shpejtësie të sigurt kur makina u jepet hua shoferëve të rinj dhe të papërvojë. Care Key tani është standard në të gjitha makinat e reja Volvo nga ky vit dhe pasqyron ambicien tonë për të mbështetur sjelljen më të mirë të shoferit.

Shpejtësi e kufizuar - çdo makinë e re Volvo tani vjen me një shpejtësi të kufizuar të lartë.
Shpejtësi e kufizuar

Çdo veturë e re Volvo tani vjen me një shpejtësi të kufizuar prej 180 km / orë siç premtuam se do të prezantojmë një kufizim të shpejtësisë - sepse shpejtësia është një nga faktorët kryesorë të rrezikut të sigurisë në trafik. Motivimi i shoferëve për të ulur shpejtësinë e tyre është vetëm një pjesë e angazhimit tonë për të marrë një përgjegjësi aktive në përpjekjen për të arritur zero vdekje në trafik duke mbështetur sjellje më të mirë të shoferit.

Kamerat në makinë, së bashku me sensorë të tjerë, do të lejojnë që makina të ndërhyjë kur një shofer po rrezikon dëmtimin serioz.
Kamera brenda makines

Ne jemi duke punuar në zgjidhjet e makinës për të ndihmuar në adresimin e dy faktorëve kryesorë të rrezikut të sigurisë në trafik: shpërqendrimi dhe dehja. Kamerat në makinë, së bashku me sensorë të tjerë, do të lejojnë që makina të mbështesë drejtuesin përmes Volvo në Call dhe kur një shofer i dehur mirë ose i hutuar po rrezikon dëmtimin ose vdekjen e rëndë, makina do të tërhiqet drejt një ndalese të sigurt. Kjo teknologji e ardhshme ka për qëllim të mbështesë drejtuesit e automjeteve në situata ekstreme, ku ata po humbasin aftësinë për të kontrolluar makinën në një mënyrë të sigurt.

Zbuloni qasjen tonë për të ardhmen e lëvizshmërisë

Volvo Recharge

Makinat tona janë krijuar gjithmonë për të ndihmuar në mbrojtjen e njerëzve. Tani do t'i hartojmë ato për të ndihmuar në mbrojtjen e planetit gjithashtu.

Teknologjitë konverguese

Mësoni se si Volvo Cars sheh teknologji konverguese në fushat e lidhjes,
siguria dhe shtytja, duke ndryshuar mënyrën se si jetoni.

Qasja jonë është e ndryshme

Ne i vendosim njerëzit të parët. Ne kemi gjithmonë dhe do të kemi gjithmonë. Tri fushat kryesore të inovacionit - lidhja, elektrifikimi dhe siguria - na japin një përqëndrim të qartë për ta bërë jetën tuaj më të thjeshtë, duke ju ndihmuar të zvogëloni ndikimin tuaj në planet dhe duke ju mbajtur të sigurt. Mësoni më shumë rreth fushave tona të përqendrimit të inovacionit më poshtë.

The three key innovation areas for Volvo are connectivity, electrification and safety.
Connectivity is one of the key innovation areas for Volvo

Konektim

Qëllimi ynë është që deri në vitin 2025 të kthejmë një javë kohë cilësore në vit përmes makinës Volvo të re

Electrification is one of the key innovation areas for Volvo

Elektrifikimin

Deri në vitin 2025 planifikojmë rreth 50 përqind të shitjeve vjetore të përbëjnë makinat tona plotësisht elektrike.

Safety is one of the key innovation areas for Volvo

Siguri

Vizioni i sigurisë së Volvo Cars është që askush nuk duhet të lëndohe seriozisht ose të vritet në një makinë të re Volvo

Fondi Volvo Cars Tech ushqen risitë që do të na çojnë në një të ardhme më të mirë

Shkrirja e inovacionit

Ne punojmë ngushtë me kompani teknologjie dhe kemi krijuar kompani teknologjike përmes Fondit të Teknikës Volvo Cars, për të ushqyer risitë që do të na çojnë në një të ardhme më të mirë.

Lexoni më shumë rreth Volvo Cars Tech Fund

Një vizion i gjërave që do të vijnë

Ne shohim një botë të ardhme ku automjetet elektrike të lidhura plotësisht janë ato që ju çojnë nga A në B. Ne hartuam Konceptin 360 për të sjellë në jetë vizionin tonë për të ardhmen. Ne të gjithë jemi të ndryshëm dhe kemi nevojë për lëvizje individuale, kështu që zgjidhjet tona të reja duhet të vazhdojnë të evoluojnë për t'ju ofruar një mënyrë të sigurt, të shëndoshë për mjedisin dhe personale për të udhëtuar. Kjo është një mënyrë krejt e re e të menduarit se çfarë është një makinë dhe si e përdorni atë - mënyra juaj.

Risia nuk del kurrë jashtë stilit

Ne gjithmonë presim përpara dhe po gjejmë mënyra të reja për t'ju interesuar, për ta bërë jetën tuaj më të lehtë dhe më të këndshme. Ne e kemi bërë këtë për vite me rradhë.

Eksploroni risitë tona thelbësore