1935 - 1937

TR701-4

TR стои за "trafikvagn", што на шведски значи такси. TR701-704 беа наследници на TR671-679, наменски изградено такси возило. Соодветните стандардни верзии беа назначени со PV656-659. TR имал поголемо меѓуоскино растојание и седум седишта. Имал 6-цилиндричен мотор со странични вентили, "EC"-систем за вентилација под хаубата. Volvo такси возилото беше сакано од своите корисници и беше речиси имуно на абење и протекување.

Технички спецификации

"Модел: TR701-4 Верзија: TR 701 (со стаклена преграда) TR 702 Chassis TR 703 (со стаклена преграда) TR 704 (без стаклена преграда) Произведен: 1935 - 1937 Обем: 936 Каросерија: N/A Мотор: 6-цилиндричен со странични вентили; 3,670 cc; 84.14x110 mm; 8084 КС на 3,300 вртежи во минута. Пренос: 3-брзини, менувач интегриран на подот. Сопирачки: Хидраулични. Димензии: Меѓуоскино растојание 3,100 или 3,250 mm."