Нашите вести

Целосно електричните C40 и XC40 сега се уште подобри

16 ЈАН. 2023 Г.

Погон на задните тркала, подолг опсег и побрзо полнење на целосно електричните Volvo C40 и XC40 модели.

Еден милион инсталации и продолжуваме

5 ЈАН. 2023 Г.

Новиот, целосно електричен Volvo EX90: почеток на нова ера за Volvo Cars

8 НОЕМ. 2022 Г.

Volvo EX90: дизајниран да биде елегантен, безбеден и ефикасен

31 ОКТ. 2022 Г.

Volvo EX90 ја поддржува новата HD карта на Google

6 ЈАН. 2023 Г.

Во претстојниот Volvo EX90, LiDAR, камерите и радарите работат заедно за да ја разгледаат околината на возилото и да ви помогнат да останете безбедни.

Euro NCAP го оцени C40 со пет ѕвездички

25 МАЈ 2022 Г.

Нашиот целосно електричен C40 Recharge ја доби највисоката оценка на тестовите на Euro NCAP во 2022 година, што значи дека, како и другите негови роднини, официјално е еден од најбезбедните автомобили на патиштата.

Писмото од нашиот нов Главен извршен директор Џим Роан: ќе победиме како тим

20 МАР. 2022 Г.

На првиот ден како Главен извршен директор на Volvo Cars, Џим Роан ги сподели своите мисли за неговата нова улога, културата на компанијата и иднината на автомобилската индустрија.

Финансиски резултати за фискалната година 2021: историски највисоки приходи и профитабилност

10 ФЕВ. 2022 Г.

Нашите силни перформанси во продажбата во 2021 година се отсликаа во уште подобар финансиски резултат.

Се бара: чиста енергија за целосни климатски придобивки

2 НОЕМ. 2021 Г.

Нашиот извештај за проценка на животниот циклус на C40 Recharge излезе – како придобивките од електричните автомобили се засегнати од пристапот до чиста енергија?

Процесот на иницијална јавна понуда: денес ја создаваме историјата!

28 ОКТ. 2021 Г.

Денес ја ставаме нашата компанија на берзата Nasdaq во Стокхолм – историски момент за Volvo Cars.

Локален софтвер од компанијата: нова апликација Range Assistant за електричните автомобили

19 ОКТ. 2021 Г.

Наскоро ќе објавиме ново софтверско ажурирање преку етер за нашите целосно електрични Volvo автомобили. Софтверскиот пакет содржи и нова апликација за во автомобилот, развиена во нашата компанија: Range Assistant.