Ништо без вас. SUV со средна големина, што испорачува секој еден ден. Новата мерка за перформанси.

Volvo XC60 Recharge приклучен во столб за полнење, како се полни.
Нов аеродинамичен дизајн на тркалата на Volvo XC60 Recharge.

Редефинирајте го вашето искуство. Еден чекор сте поблиску до посовесно возење.

78

km

Досег на електричен погон

455

hp

Моќност

22

g/km

Емисии на CO2

1

l/100km

Потрошувачка на гориво

Без компромиси

Додајте електрична енергија во вашето секојдневно возење и уживајте во plug-in хибрид што размислува за иднината без компромитирање на искуството денес.

Полнете попаметно, полнете побрзо

Вашиот XC60 Recharge ќе ја надополнува својата енергија побрзо за да се полни од 0 до 100 проценти за три часа со нашиот нов 2-фазен вграден полнач од 6,4 kW, давајќи ви повеќе чисто електрично време за возење што поминува повеќе милји што се земени предвид.*

Агилност во движењето

Нудејќи возење со еден педал и погон на сите тркала, XC60 Recharge работи со агилност, додека обезбедува опуштена контрола и мазно, моќно возење.

Досегот, емисиите на CO2 и потрошувачката на гориво се засноваат на податоците на WLTP добиени според конкретни услови за тестирање за XC60 Recharge T8 AWD plug-in hybrid. Реалните досег при возењето, испуштања на CO2 и потрошувачка на гориво постигнати во реални услови се разликуваат во зависност од однесувањето при возењето и други надворешни фактори. Бројките се прелиминарни, конечниот сертификат за возилото е на чекање. Отворете ја целата Спецификации за да ги прегледате другите опции за напојување. * За да ги искористите пократките времиња на полнење што нашиот нов вграден полнач може да ги обезбеди, треба да полните со 3-фазен полнач. Времето на полнење е прелиминарно и е изведено од проценки и пресметки што ги има извршено Volvo Cars и овие исходи не се гарантирани. Земете предвид и дека времињата на полнење може да варираат и зависат од фактори како што се надворешната температура, тековната температура на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата и состојбата на автомобилот. Сертификатот за возилото сѐ уште не е издаден.

Деталите се битни. Тактилна и сензорна, оваа внатрешност е создадена за да ги раздвижи срцата и умовите.

Повеќе од тоа што го сакате. Внесете се во паметните карактеристики и технологијата што ви носи многу можности.

Вграден Google
Прочистувач на воздухот
Аудио систем Bowers & Wilkins
Екран над инструмент таблата
Предупредување за вкрстен сообраќај
Технологија за асистенција околу безбедноста

Дали сте подготвени да се префрлите?

Дознајте повеќе за возењето Volvo plug-in хибриден автомобил.

Полнење на вашиот Volvo

Колку долго се полни plug-in хибриден автомобил?

Plug-in хибридни автомобили

Ве интересира да дознаете повеќе за plug-in хибридните автомобили и нашата понуда?

Volvo Recharge

Дали сакате да дознаете повеќе за нашата линија на чисто електрични и plug-in хибридни автомобили?

Што сакате да знаете за XC60 Recharge plug-in hybrid?

XC60 Recharge има вградени Google Maps, Google Assistant и Google Play.

Да, Apple CarPlay е стандарден на XC60 Recharge.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Да, вклучен е пристап до услугите со времетраење од најмногу четири години. По тој период може да купите продолжување на претплатата ако сакате да продолжите да ги користите сите вклучени услуги.

Претплатата трае до четири години. Ако автомобилот е нов, овој период започнува на датумот на испорака од страна на продавачот. Претплатата е поврзана со автомобилот, па во случај да се продаде, целото преостанато време од претплатата се префрла на следниот сопственик/корисник.

Не. За да пристапите до овие услуги, ќе мора да се поврзете со сопствен уред преку Bluetooth и да го искористите својот личен тарифен пакет.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.