Информации за Volvo Recall

Знак на продажен салон на Volvocars

За сечија безбедност

Во Volvo Cars безбедноста е суштината на сè што правиме. Нашиот начин на размислување не е само да направиме автомобили што ќе ве одведат таму каде што сакате, туку и да го сторите тоа на најбезбеден начин. Без разлика дали сте висок или низок, жена или маж, млад или возрасен. Нашата мисија е да создадеме автомобил, безбеден за сите.

Во текот на процесот на дизајнирање и создавање на Volvo автомобил, ги ставаме луѓето на прво место, правејќи ја вашата перспектива наша.Пред Volvo автомобилот да ја напушти фабриката, тој оди на обемна програма за контрола на квалитетот, за да се осигура дека сè одговара на нашите високи стандарди. Но, нашата работа не завршува тука. Преку нашите системи за квалитет и соработката со нашата светска малопродажна мрежа, ги следиме сите модели за да видиме како возењето во реалниот живот влијае на автомобилот и неговите компоненти.

Нашата обврска за безбедност е онаа што трае доживотно.

  Кампања за безбедност

  И покрај нашето темелно тестирање и следење, секогаш постои опција да се појават проблеми на конструкцијата автомобилот или неговите компоненти. Понекогаш тоа се работи што нема ни да ги забележите, како на пример софтверско ажурирање за кое ќе се погрижиме на следниот сервис. Но, во ретки ситуации, мораме да ве повикаме да го контактирате вашиот локален продавач за да исправиме проблемот. Ова е особено случај кога наидуваме на прашања што можат да влијаат на вашата безбедност, дури и ако нема извештаи за инциденти.

   НПП за кампањата за ремените

   Што точно опфаќа оваа кампања?

   Истражувањата на Volvo Cars идентификуваа проблем во врска со прицврстувањето на предниот сигурносен ремен, поставен на надворешната страна на предното седиште Ременот за прицврстување на предниот сигурносен појас со текот на времето може да настрада од намалена јачина под одредени околности.

   Кои автомобили се опфатени?

   Опфатени се моделите S60 од претходната генерација, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70 и S80 автомобили произведени меѓу 2007 и 2020 година.

   Дали мојот автомобил е безбеден за користење? Што треба да направам ако сум загрижен за безбедносниот ремен?

   Немаме извештаи за какви било инциденти поврзани со оваа кампања.

   Додека вашето возило не се поправи, препорачуваме возачот и совозачот да го осигураат прицврстувањето на безбедносниот ремен во вертикална положба, усогласено со потпирачот за грб, така што нема да се свитка над перничето за седиштата при влегување во седиштето.Ова ќе го намали ризикот од оштетување на прицврстувањето на безбедносниот ремен.

   Индикатор за тоа е видливо оштетување на гумениот дел во кој е сместен кабелот.Додека работиме да ги поправиме сите засегнати автомобили што е можно побрзо, доколку ве интересира, можете да го ​контактирате вашиот дилер за визуелна инспекција.

   Кој ќе плати доколку се сервисира нешто ако го однесам мојот автомобил кај овластениот сервисер?

   Volvo Car Македонија ќе ги покрие трошоците за секоја работа поврзана со кампањата