Семејни автомобили Volvo

Инвестирајте во безбедноста и удобноста на вашите сакани со семеен автомобил Volvo.

Нашата мисија останува да го направиме животот полесен, подобар и побезбеден за сите. Тоа доведе до асортиман автомобили кои се безбедни, удобни и просторни што им се потребни на семејствата. Со семејниот автомобил Volvo, обичните патувања можат да се претворат во квалитетно поминато време за семејството.

Ние сме експерти за безбедност

Ние ги развивме првите безбедносни иновации во индустријата гледајќи подалеку од тоа што во моментот се бара. Оваа посветеност за производство на некои од најбезбедните семејни автомобили на патот останува во основата на сѐ што правиме.

Дизајн преку истражување во реалниот свет

Системи за помош на возачот

Технологија за прочистување на воздухот

Ние сме водачи во безбедноста на децата во автомобилите

Иако никогаш нема да видите многу од вашите безбедносни иновации во семејните автомобили Volvo, тие се подготвени кога работите ќе тргнат наопаку. Но, децата мора да бидат правилно поставени за тие вградени функции да ја понудат заштитата за којашто се дизајнирани. Ние бевме пионери во решенијата за безбедност на децата според овој принцип уште од 1960-тите.

Детски седишта за во автомобил

Подлоги и перничиња за седење

Откривање патници

Облакодерите се гледаат само преку панорамскиот кров на автомобил Volvo во движење.

Помош со допир на копче

Ако работите тргнат наопаку, вашето семејство ја има заштитата на Volvo Assistance, помошта на пат што можете да ја повикате само со допирање копче.

Удобни и пространи семејни автомобили

Дизајнираме пространи семејни автомобили за да помогнеме да се олесни секојдневниот живот, како и животот на оние големи авантури каде што се создаваат сеќавањата. И со луксузните детали за коишто мислевте дека ќе морате да се откажете во практичниот семеен автомобил. Со штиклирање на сите полиња, вашиот Volvo ќе стане дел од семејството.

Сестран простор во багажникот

Дополнителен простор и полесно за товарање

Лесен пристап

Подобро поврзани семејни автомобили

Семејните автомобили Volvo може да се интегрираат во вашиот дигитален живот, олеснувајќи ги поврзувањето и комуницирањето додека сте на пат. И за да го правите тоа побезбедно за поголема самодоверба во искуството при возењето.

Приспособлива инфо-забава

Точки за полнење за сечии уреди

Фантастичен звук

Додека ја надгледува продавачот, една млада жена седи и се смее на возачкото седиште, допирајќи ја централната конзола на автомобил Volvo.

Семејни автомобили што не прават компромис

Го влечеме искуството од нашето шведско дизајнерско искуство за да направиме тивки луксузни автомобили. Нашите семејни автомобили не се никаков исклучок. Па, кога ќе донесете автомобил Volvo во вашето семејство, ги добивате безбедноста и просторот што ви се потребни, како и возачкото искуство што го сакате.

Електрифицирани семејни автомобили

Со електричен или plug-in хибриден семеен автомобил Volvo, инвестирате во повеќе од удобноста и безбедноста на вашите сакани. Инвестирате во нивната иднина со намалување или отстранување на издувните емисии.

Целосно електрични семејни автомобили

Plug-in хибридни семејни автомобили

Намалени оперативни трошоци

Полнење на вашиот семеен автомобил

Електрични и plug-in хибридни семејни теренци

Безбедноста е ваш приоритет, но и наш. Но, најдобрите семејни теренци исто така ви овозможуваат да ги натоварите додатоците што ви се потребни во животот. Со нашите семејни теренци, добивате безбедност и простор со шмек на скандинавската едноставност што ја претвора кабината на вашиот автомобил во дневна соба на патиштата.

Електрични и plug-in хибридни семејни теренци со 5 седишта

Семејството plug-in хибридни теренци со 7 седишта

Целосно електричен семеен теренец со 7 седишта

Широкоаголна снимка на Volvo V90 караван во Bright Dusk што вози на еден планински пат со поглед на еден блескав фјорд.

Plug-in хибридни семејни каравани

V60 и V90 plug-in хибридните семејни каравани се секојдневни моќни автомобили што балансираат помеѓу стилот и удобноста, како и капацитетот на носивоста. Немаше да се работи за семеен автомобил Volvo без нашите пионерски безбедносни функции, вклучувајќи напредни системи за помош на возачот што помагаат да бидете заштитени вие и вашите сакани секој пат кога ќе одите по продавници или ќе истражувате нов селски патишта.

Широкоаголен приказ на Denim Blue Volvo S90 лимузина како се движи покрај пат до шума на сончев ден.

Plug-in хибридни семејни седани

S60 и S90 нудат ненатрупана пространост со привлечна елегантност на класичниот облик на каросеријата на седанот. И двата plug-in хибридни семејни седани имаат напредни системи за помош на возачот и реактивно управување за попријатно патување, без разлика дали се работи за утринското училишно разнесување или за необичен викенд некаде далеку додека бабата и дедото доаѓаат малку да ги почуваат децата.

Поглед од зад рамо на автомобил Volvo од страна на сопственик што ја гледа состојбата со наполнетоста на батеријата на неговиот автомобил на Volvo Cars app.

Добијте повеќе со Volvo Cars app

Volvo Cars app ви помага да добиете повеќе од вашиот нов електричен семеен автомобил Volvo. Користете го како клуч, далечински контролирајте корисни функции, закажувајте и следете го полнењето – и друго.

Постоечките и идните технологии, функции и способности што се опишани погоре може да се разликуваат, може да не се достапни на сите пазари и нема да претставуваат стандард на сите пазари или за сите модели. Вградените функции на Google што се прикажани може да не бидат стандард или да не бидат достапни за сите модели, стилови и опции за моторот. Google Assistant не е достапен на сите јазици и пазари. Google, Google Play, Google Maps и YouTube Music се трговски марки на Google LLC.