Страничниот профил на Volvo XC90 SUV.

Точно тука. Точно сега. Стилски. Простран. Нешто посебно. Опуштете се во нашиот најлуксузен теренец.

Пространа и луксузна внатрешност на кабината на Volvo XC90 SUV.
Преден надворешен дел на Volvo XC90 со препознатливата предна решетка и дизајн на фаровите.
Кристален менувач во оригинален шведски кристал од Orrefors во Volvo XC90.

Направете уште еден чекор понапред. Искористете ја енергијата за помазно возење со нашите меки хибриди.

Намалени издувни гасови

Нашите благи хибриди ја враќаат енергијата што се создава при сопирањето и ја складираат во батерија од 48V. Кога се користи оваа енергија, се намалуваат и потрошувачката на гориво и издувните гасови.

Префинета мобилност

Благиот хибрид XC90 е дизајниран да нуди неосетно поаѓање и префинето забрзување, правејќи ги попрефинети патувањата и во град и на автопат.

Заштеда на гориво

Секоја капка заштедено гориво помага – а со нашите благи хибриди, уживате во помала потрошувачка на гориво без компромиси во перформансите.

Ексклузивен, редефиниран. Вниманието на деталите и посветеноста на вашата удобност ја прават секоја милја во XC90 SUV вистинско задоволство.

Ги исполнува сите барања. Во внатрешноста на XC90 SUV, моќните карактеристики овозможуваат беспрекорно искуство што ве очекува.

Вграден Google
Прочистувач на воздухот
Технологија за помош на возачот
Информативен систем за мртов агол
Камера во 360°
Екран над инструмент таблата

Што би сакале да знаете за XC90 SUV?

Кои апликации и услуги на Google се вградени во XC90?

Во XC90 вградени се Google Maps, Google Assistant и Google Play.

Дали Volvo XC90 има Apple CarPlay?

Да, Apple CarPlay е стандарден на XC90.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Дали дигиталните услуги се претплата?

Да, вклучен е пристап до услугите со времетраење од најмногу четири години. По тој период може да купите продолжување на претплатата ако сакате да продолжите да ги користите сите вклучени услуги.

Кога започнува претплатата на дигиталните услуги и колку трае?

Претплатата трае до четири години. Ако автомобилот е нов, овој период започнува на датумот на испорака од страна на продавачот. Претплатата е поврзана со автомобилот, па во случај да се продаде, целото преостанато време од претплатата се префрла на следниот сопственик/корисник.

Дали е вклучен целиот сообраќај на податоци за активирање на пакетот со дигитални услуги?

Не. За да пристапите до овие услуги, ќе мора да се поврзете со сопствен уред преку Bluetooth и да го искористите својот личен тарифен пакет.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.