Електричен автомобил Volvo како се полни со кабел за полнење во затворен простор.

Започнете го вашето возење на електрична енергија со Volvo Cars

Истражете ја електрификацијата

Прегледајте ги нашите модели од следната генерација и откријте ги секојдневните придобивки што доаѓаат со возењето електричен автомобил Volvo.

Целосно електрични автомобили

Нашите целосно електрични автомобили нудат возење без емисии, без да се загрозат досегот и моќноста.

Целосно електричен Volvo XC40 Recharge во sage green застанат

Plug-in хибридни автомобили

Plug-in hybrid возилата спојуваат електричен мотор и мотор на внатрешно согорување за безгрижно возење.

Silver Dawn plug-in hybrid Volvo XC60 Recharge застанат
Електричен автомобил Volvo што се полни на станица за полнење на отворен простор.

Полнете во хармонија со вашиот живот

Олеснете го возењето на електрична енергија со нашите повеќе различни опции за полнење без мака. Направете рутини за полнење кога тарифите се најниски.

Целосно електричен автомобил Volvo паркиран до прекрасен планински пејзаж.

Придружете се во нашата одржливост

Сакаме да бидеме климатски неутрални до 2040 година. Ајде сите да бидеме дел од решението за да го намалиме влијанието врз животната средина.