Сребрен Volvo XC60 стои неподвижно пред карпест ѕид.

Ништо без вас. SUV со средна големина, што испорачува секој еден ден. Новата мерка за перформанси.

Преден надворешен дел на Volvo XC60 со препознатливата предна решетка и дизајн на фаровите.
Заден поглед на Volvo XC60 со целосни LED задни светла.
Автентичниот декоративен украс Driftwood во Volvo XC60 дава природно чувство.

Направете уште еден чекор понапред. Искористете ја енергијата за помазно возење со нашите меки хибриди.

Намалени издувни гасови

Нашите благи хибриди ја враќаат енергијата што се создава при сопирањето и ја складираат во батерија од 48V. Кога се користи оваа енергија, се намалуваат и потрошувачката на гориво и издувните гасови.

Префинета мобилност

Благиот хибрид XC60 е дизајниран да нуди неосетно поаѓање и префинето забрзување, правејќи ги попрефинети патувањата и во град и на автопат.

Заштеда на гориво

Секоја капка заштедено гориво помага – а со нашите благи хибриди, уживате во помала потрошувачка на гориво без компромиси во перформансите.

Деталите се битни. Тактилна и сензорна, оваа внатрешност е создадена за да ги раздвижи срцата и умовите.

Повеќе од тоа што го сакате. Внесете се во паметните карактеристики и технологијата што ви носи многу можности.

Вграден Google
Прочистувач на воздухот
Аудио систем Bowers & Wilkins
Екран над инструмент таблата
Предупредување за вкрстен сообраќај
Технологија за асистенција околу безбедноста

Што би сакале да знаете за XC60 SUV?

Кои апликации и услуги на Google се вградени во XC60?

Во XC60 вградени се Google Maps, Google Assistant и Google Play.

Дали Volvo XC60 има Apple CarPlay?

Да, Apple CarPlay е стандарден на XC60.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Дали дигиталните услуги се претплата?

Да, вклучен е пристап до услугите со времетраење од најмногу четири години. По тој период може да купите продолжување на претплатата ако сакате да продолжите да ги користите сите вклучени услуги.

Кога започнува претплатата на дигиталните услуги и колку трае?

Претплатата трае до четири години. Ако автомобилот е нов, овој период започнува на датумот на испорака од страна на продавачот. Претплатата е поврзана со автомобилот, па во случај да се продаде, целото преостанато време од претплатата се префрла на следниот сопственик/корисник.

Дали е вклучен целиот сообраќај на податоци за активирање на пакетот со дигитални услуги?

Не. За да пристапите до овие услуги, ќе мора да се поврзете со сопствен уред преку Bluetooth и да го искористите својот личен тарифен пакет.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.