Спецификации на XC60

XC60

Опции за аудио систем на автомобилот

XC60 е достапен со следниве опции за аудио систем.

Аудио систем со високи перформанси

- 10 звучници - 6 канали - моќност од 220 W

Премиум звук на Harmon Kardon

- 14 звучници - 12 канали - моќност од 600 W - Сабвуфер

Bowers & Wilkins high fidelity аудио систем

- 15 hi-fi звучници - 15 канали - моќност од 1400 W - Сабвуфер со свеж воздух - Четири различни режими за соба, вклучувајќи „Concert Hall” и “Jazz Club”

Безбедност

Превентивно

Информација за сообраќајни знаци

Помош за задржување на сообраќајната лента и предупредување за напуштање сообраќајна лента

LED-предни светла

Екран за возачот од 12 инчи

Темпомат

Заштитна

Прекинувач за исклучување на воздушното перниче за совозачот

Двофазни воздушни перничиња

Воздушно перниче за колена, од страната на возачот

Електрична брава за безбедност на децата

Прибор за прва помош

Поддршка за возачи

Ограничувач на брзина

Безбедност

Автоматско заклучување на вратите

Двојно заклучување

Рачки на вратите во боја на каросеријата со осветлување на подлогата

Странични прозорци од калено стакло

Карактеристики

Внатрешност

Алуминиумски украс Iron Ore

Текстил за тапацир Premium

Заден централен потпирач за раце

Шиење на управувачот, Charcoal

Педали

Седишта

Седиште за возачот со целосно приспособување

Седиште за совозачот со целосно приспособување

Електрично преклопување на задните потпирачи за глава

5 седишта

Механичко ослободување на вториот ред седишта

Клима

Двозонски систем за климатизација

Продолжување на работата на климатизација кога возилото е паркирано

Прочистувач на воздух

Сензор за влажност

Загревање на управувачот

Технологија и звук

Услуги од Google

Апликација Volvo Cars

Емитување дигитално аудио (DAB+)

Аудио систем со високи перформанси

Безжично полнење за телефони

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за мотор.

Истражете други модели

Сребрен Volvo XC60 Recharge, како се полни во бела средина.

XC60 Recharge

plug-in хибрид

Искусете повеќе електрична моќност со нашите напредни plug-in хибриди.

Страничниот профил на Volvo XC90 SUV

XC90

Стилски. Простран. Нешто посебно. Опуштете се во нашиот најлуксузен SUV.

Сребрен Volvo XC60 Recharge, како се полни во бела средина.

XC60 Recharge

plug-in хибрид

Искусете повеќе електрична моќност со нашите напредни plug-in хибриди.

Страничниот профил на Volvo XC90 SUV

XC90

Стилски. Простран. Нешто посебно. Опуштете се во нашиот најлуксузен SUV.

Опишани се идните технологии и карактеристики, а перформансите може да се разликуваат. Некои карактеристики може да не бидат достапни на сите пазари и нема да бидат стандардни на сите пазари или за сите модели. ⏎⏎Google, Google Play и Google Maps се заштитени трговски марки на Google LLC.