ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЈА НА ОРИГИНАЛНИ VOLVO ДЕЛОВИ

Гарантиран квалитет

Со доживотната гаранција на оригиналните Volvo резервни делови, поправките направени на вашиот Volvo автомобил се покриени за било какви дефекти во материјалот или изработката сè додека го поседувате автомобилот.

Дополнителен мир

Доколку правите сервис на вашиот Volvo автомобил во нашите овластени сервиси, имате право на нашата доживоната гаранција на оригинални Volvo резервни делови. Затоа, без разлика на поминатите километри со вашиот Volvo автомобил, со деловите со доживотна гаранција, променети од нашите врвни техничари нема да се грижите за ништо.

Достапно само во овластените сервиси на Volvo

Volvo Cars гарантира дека сите делови поставени во овластен Volvo сервис се покриени за било какви дефекти во материјалот или изработката. Гаранцијата не се однесува на дополнителната опрема и потрошениот материјал, како и за делови што треба да се заменат заради надворешни влијанија. Кликнете подолу за целосни правила и услови.

ЧПП - Доживотна гаранција на делови за клиенти

Што ќе се случи ако автомобилот се продаде во рамки на семејството?

Кога автомобилот ќе го смени регистрираниот сопственик, гаранцијата завршува, дури и ако трансферот е во рамки на семејството.

Зошто нема доживотна гаранција на деловите од фабрика?

Деловите за нови автомобили од фабрика имаат гаранција за нови автомобили.

Зошто нема доживотна гаранција за деловите купени порано?

Доживотната гаранција на деловите за клиенти се однесува само на делови купени по воведувањето на концептот на вашиот пазар.

Немам сметка. Дали сè уште можам да барам доживотна гаранција на деловите за клиенти?

Не. Без сметка (или друга валидна документација за набавката), гаранцијата не може да се оствари. Контактирајте ја вашата Volvo работилница за да откриете дали е можно да добиете копија од стара сметка.

Мојот дел се расипа во друга земја од онаа во кој беше купен. Што ќе се случи?

Доколку сте го купиле својот дел на пазар со доживотна гаранција на делови за клиенти, ќе добиете помош во Volvo овластена работилница во земјата каде што се расипал делот. Ќе се примени истата постапка за расчистување на долговите помеѓу националните продажни компании (NSCs), како и за гаранцијата на општи делови.

Дали има максимален број пати што истиот дел може да се замени во рамки на доживотната гаранција на делови за клиенти?

Не.

Дали ќе добијам доживотна гаранција на делови за клиенти ако купам Volvo оригинален резервен дел и го инсталирам сам или во работилница надвор од Volvo мрежата?

Не, гаранцијата важи само кога делот е купен и инсталиран во овластена Volvo работилница.

Дали важи гаранцијата ако Volvo оригиналниот дел е купен и инсталиран кај продавач на големо?

Не, гаранцијата важи само кога делот е купен и инсталиран во овластена Volvo работилница.

Дали доживотната гаранција на делови за клиенти е валидна за фабрички преработени делови?

Да, гаранцијата важи и за оригинални Volvo фабрички преработени делови.

Кои делови се вклучени и кои не се вклучени?

Деловите, како менувач, компресор за наизменична струја и опремата за управување се вклучени, додека не се вклучени деловите што се трошат и абат, како што се плочките на сопирачките и бришачите. За целосниот опсег погледнете го упатството за гаранција.

Што ако расипаниот дел предизвика оштетување на другите делови, дали овие делови ќе бидат покриени со гаранцијата?

Да, деловите што ќе се оштетат поради дефект на друг дел (што се квалификува за доживотната гаранција на делови за клиенти), исто така, ќе бидат заменети бесплатно.

Дали амортизерите се делови што се трошат и абат?

Да.

Што ако делот е платен делумно од клиент, а делумно е платен како израз на добра волја на компанијата, дали тој дел се квалификува за доживотна гаранција на делови за клиенти?

Да, ако делот е платен од клиент целосно или делумно, тој ќе биде квалификуван за доживотната гаранција на делови за клиенти.