Точно тука. Точно сега. Зошто да чекате за да се префрлите? Направете ги вашите секојдневни патувања електрични со нашиот луксузен plug-in hybrid SUV

Простран и луксузен ентериер на кабината на Volvo XC90 Recharge.
Близок кадар на седиштата од волнена мешавина во внатрешноста на Volvo XC90 Recharge.
Простран и луксузен ентериер на кабината на Volvo XC90 Recharge.
Близок кадар на седиштата од волнена мешавина во внатрешноста на Volvo XC90 Recharge.
Надворешен приказ на современиот дизајн на Volvo XC90 Recharge plug-in hybrid.
Човек што се доближува до Volvo XC90 Recharge plug-in hybrid.
Страничен надворешен приказ на Volvo XC90 Recharge plug-in hybrid.
Багажникот на Volvo XC90 Recharge plug-in hybrid го оптимизира капацитетот за складирање.
Детаљ од дизајнот на фаровите на Volvo XC90 Recharge plug-in hybrid.
Приказ одгоре на Volvo XC90 Recharge plug-in hybrid.

Редефинирајте го вашето искуство. Еден чекор сте поблиску до посовесно возење.

73

km

Досег на електричен погон

455

hp

Моќност

28

g/km

Емисии на CO2

1,2

l/100km

Потрошувачка на гориво

Без компромиси

Додајте електрична енергија во вашето секојдневно возење и уживајте во plug-in хибрид што размислува за иднината без компромитирање на искуството денес.

Полнете попаметно, полнете побрзо

Вашиот XC90 Recharge ќе ја надополнува својата енергија побрзо за да се полни од 0 до 100 проценти за три часа со нашиот нов 2-фазен вграден полнач од 6,4 kW, давајќи ви повеќе чисто електрично време за возење што поминува повеќе милји што се земени предвид.*

Агилност во движењето

Нудејќи возење со еден педал и погон на сите тркала, XC90 Recharge работи со агилност, додека обезбедува опуштена контрола и мазно, моќно возење.

Досегот, емисиите на CO2 и потрошувачката на гориво се засноваат на податоците на WLTP добиени според конкретни услови за тестирање за XC90 Recharge T8 AWD plug-in hybrid. Реалните досег при возењето, испуштања на CO2 и потрошувачка на гориво постигнати во реални услови се разликуваат во зависност од однесувањето при возењето и други надворешни фактори. Бројките се прелиминарни, конечниот сертификат за возилото е на чекање. Отворете ја целата Спецификации за да ги прегледате другите опции за напојување. * За да ги искористите пократките времиња на полнење што нашиот нов вграден полнач може да ги обезбеди, треба да полните со 3-фазен полнач. Времето на полнење е прелиминарно и е изведено од проценки и пресметки што ги има извршено Volvo Cars и овие исходи не се гарантирани. Земете предвид и дека времињата на полнење може да варираат и зависат од фактори како што се надворешната температура, тековната температура на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата и состојбата на автомобилот. Сертификатот за возилото сѐ уште не е издаден.

Ексклузивен, редефиниран. Вниманието на деталите и посветеноста на вашата удобност ја прават секоја милја во XC90 Recharge вистинско задоволство.

Ги исполнува сите барања. Во внатрешноста на XC90 Recharge, моќните карактеристики овозможуваат беспрекорно искуство што ве очекува.

Вграден Google
Прочистувач на воздухот
Технологија за помош на возачот
Информативен систем за мртов агол
Камера во 360°
Екран над инструмент таблата

Што сакате да знаете за XC90 Recharge plug-in hybrid?

Кои апликации и услуги на Google се вградени во XC90 Recharge?

XC90 Recharge има вградени Google Maps, Google Assistant и Google Play.

Дали Volvo XC90 Recharge plug-in хибридот има Apple CarPlay?

Да, Apple CarPlay е стандарден на XC90 Recharge.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Дали дигиталните услуги се претплата?

Да, вклучен е пристап до услугите со времетраење од најмногу четири години. По тој период може да купите продолжување на претплатата ако сакате да продолжите да ги користите сите вклучени услуги.

Кога започнува претплатата на дигиталните услуги и колку трае?

Претплатата трае до четири години. Ако автомобилот е нов, овој период започнува на датумот на испорака од страна на продавачот. Претплатата е поврзана со автомобилот, па во случај да се продаде, целото преостанато време од претплатата се префрла на следниот сопственик/корисник.

Дали е вклучен целиот сообраќај на податоци за активирање на пакетот со дигитални услуги?

Не. За да пристапите до овие услуги, ќе мора да се поврзете со сопствен уред преку Bluetooth и да го искористите својот личен тарифен пакет.

Дали сте подготвени да се префрлите?

Дознајте повеќе за возењето Volvo plug-in хибриден автомобил.

Полнење на вашиот Volvo

Колку долго се полни plug-in хибриден автомобил?

Plug-in хибридни автомобили

Ве интересира да дознаете повеќе за plug-in хибридните автомобили и нашата понуда?

Volvo Recharge

Дали сакате да дознаете повеќе за нашата линија на чисто електрични и plug-in хибридни автомобили?

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.