Plug-in хибридни автомобили

Електрични автомобили со резервен пакет.

Приклучете се на бескомпромисни перформанси.

Volvo plug-in хибридните автомобили нудат попрефинето возење без компромиси. Го комбиниравме подобрениот електричен мотор за секојдневно градско возење со мотор на внатрешно согорување со високи перформанси за подолги патувања и дополнителна моќност кога ви е потребна.

Долг електричен досег

Сакаме да направиме стабилна и беспрекорна транзиција кон целосно електрична иднина на возењето. Па, ги дизајниравме нашите plug-in хибриди за да понудиме доволно електричен досег за напојување на вашето секојдневно патување на работа и за градското возење.

Команда за вклучување

Нашите погони од следната генерација испорачуваат моќно, респонзивно управување со беспрекорно, тивко забрзување. Дополнителниот капацитет на бензинскиот мотор со високи перформанси ви дава рапидно, силно забрзување кога ви е потребно.

Вистинско возење со една педала

Беспрекорно навигирајте низ сообраќајот со многу тргнувања и застанувања со возење со една педала. Ова ви овозможува да забрзувате и да сопирате со едноставно применување и отпуштање притисок на педалот за забрзување. Вашиот автомобил потоа ќе ја претвори кинетичката енергија генерирана од сопирањето во батериско напојување.

Пет режими за приспособување на вашето возење.

Префрлајте помеѓу режимите на возење со само еден допир на копче. Електричниот и бензинскиот мотор се дизајнирани да работат заедно во совршена хармонија за беспрекорни хибридни перформанси.

Pure

Електрифицирајте го вашето секојдневно патување на работа со возење во режим Pure. Ќе добиете помазно, потивко возење со нула издувни емисии.

Хибрид

Користете режим Hybrid и вашиот автомобил ќе ги користи и електричниот мотор, и моторот на внатрешно согорување. Добијте врвни перформанси, електричен досег, економична потрошувачка и удобност без да се двоумите.

Моќност

Префрлете се во режим Power за спортско возење со побрза реакција при забрзувањето. Електричниот и бензинскиот мотор работат во комбинација за максимални перформанси и стабилност при возењето.

Погон на сите тркала (AWD)

Активирајте го режимот на возење во погон на сите четири тркала кога возите во лизгави услови или влечете тежок товар, за да добиете дополнителна влеча и стабилност. Развивме помоќен заден електричен мотор и подобрени карактеристики на погонот на сите четири тркала, дизајнирани да ви дадат повеќе самодоверба кога сте на пат.

Теренско возење

Активирајте го режимот за теренско возење кога се наоѓате во предизвикувачки услови на патот, со брзина под 40 km/h. Ова ви помага да ја задржите контролата преку оптимизирање на забрзувањето, управувањето и преносот со блокиран погон на сите четири тркала и контрола за спуштање по рид. Ова важи само за моделите XC.

Подготвен кога сте и вие

Закажете вашиот plug-in хибрид да се полни преку ноќ за да биде подготвен за вас наутро. Нашите батерии од следната генерација можат да ја наполнат својата енергија на 100 проценти за помалку од три часа со нашиот нов вграден 2-фазен полнач од 6,4 kW.*

Претходно поставена удобност

Изберете ја климатизацијата во внатрешноста на кабината додека се полни батеријата и вашиот автомобил ќе се приспособи на таа температура додека да дојде време да бидете подготвени за тргнување. Климатизирањето однапред додека се врши полнењето исто така ги подобрува перформансите на батеријата додека сте на пат.

Полнете во од

Зголемете ги досегот и економичноста на потрошувачката на гориво додека возите со регенеративно сопирање. Ние ги произведовме нашите електрични мотори и енергетски густи батерии за да можете да добиете дополнително полнење од енергијата што се создава и складира кога сопирате.

Попаметно полнење. Напојување за секојдневието.

Профил на предната половина на Volvo X60 plug-in хибриден автомобил, приклучен на станица за полнење во празна средина во затворен простор.

Ние сакаме вашиот хибриден автомобил совршено да одговара на вашата секојдневна рутина, па го развивме нашиот спектар на карактеристики на батеријата за да го направиме полнењето поедноставно, побрзо и полесно. 

* За да ги искористите пократките времиња на полнење што нашиот нов вграден полнач може да ги обезбеди, треба да полните со 3-фазен полнач. Времето на полнење е прелиминарно и е изведено од проценки и пресметки што ги има извршено Volvo Cars и овие исходи не се гарантирани. Земете предвид и дека времињата на полнење може да варираат и зависат од фактори како што се надворешната температура, тековната температура на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата и состојбата на автомобилот. Сертификатот за возилото сѐ уште не е издаден.

* За да ги искористите пократките времиња на полнење што нашиот нов вграден полнач може да ги обезбеди, треба да полните со 3-фазен полнач. Времето на полнење е прелиминарно и е изведено од проценки и пресметки што ги има извршено Volvo Cars и овие исходи не се гарантирани. Земете предвид и дека времињата на полнење може да варираат и зависат од фактори како што се надворешната температура, тековната температура на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата и состојбата на автомобилот. Сертификатот за возилото сѐ уште не е издаден.

Дизајниран за безгрижна ефикасност.

Намалени издувни емисии

Пристапете до поеколошкиот погон со комбинираната електрична батерија со долг досег и со економичниот бензински мотор што испорачува намалени емисии на CO₂ во споредба со бензинските еквиваленти.

Оптимизирајте го патувањето што ви претстои

Поставете го вашето одредиште во системот за навигација за подолги патувања во режим Hybrid и автомобилот ќе ги користи и електричниот, и бензинскиот мотор на енергетски најефикасен начин за вашата избрана маршрута.

Економично полнење

Приклучувајте дома и закажувајте полнење навечер преку Volvo Cars app за да ги искористите поевтините тарифи за струја и да помогнете да се намалат вашите трошоци при возењето.

Заден приказ на целосно електричен автомобил Volvo EX90 на плажа со човек, куче и две деца што трчаат кон океанот.

Поврзете се со иднината на возењето

Целосно ослободете се од фосилните горива за да откриете повозвишено, целосно електрично возење. Истражете ги погодностите на целосно електричните автомобили Volvo.

Приказ од птичја перспектива на сензорската технологија на Volvo Cars што открива пешак на пешачки премин.

Конструиран за безбедност

Автомобилите Volvo се опремени со водечките иновации за безбедност во индустријата, што ви овозможува да имате помирна глава додека сте на пат. Истражете ја технологијата што ја развиваме за да помогнеме вие и вашите сакани да бидете безбедни и да помогнеме да се заштитат другите корисници на патот.

Близок кадар на екран на паметен телефон што го прикажува статусот за полнење на автомобилот на возач на Volvo како што се појавува во Volvo Cars app.

Поедноставете го вашето патување

Искористете го целосниот потенцијал на вашиот автомобил со интуитивните екрани и контроли што ви помагаат да најдете јавни полначи, да закажувате полнење, однапред да ја поставувате климатизацијата во кабината и друго. Дознајте како Volvo Cars app може да ви го поедностави животот додека сте на пат.

Што сакате да знаете за Volvo plug-in хибридните автомобили?

Дали хибридните автомобили имаат доволен капацитет на влечење?

Volvo plug-in хибридите нудат одличен капацитет на влечење, особено благодарение на ефикасниот погон на сите четири тркала. Максималниот капацитет на влечење зависи од производството и моделот на вашиот автомобил Volvo.

Дали хибридните автомобили треба да се полнат?

Да, сите хибридни автомобили треба да се полнат, но само plug-in хибридите може да се сменат на електричните полначи дома или на пат. Батериите во меките хибриди и целосните хибриди зависат од внатрешното полнење преку регенеративно полнење. Дознајте повеќе за полнењето.

Дали хибридните автомобили се добри за возење на долги растојанија?

Volvo plug-in хибридите се дизајнирани да патуваат на долги растојанија без вие да морате да се грижите за досегот на батеријата. Двојната моќност на моторот на внатрешно согорување и на електричниот мотор обезбедува зголемена ефикасност и перформанси на долги растојанија.

Дали сите хибридни автомобили се автоматски?

Нашиот целосен спектар на plug-in хибридни автомобили содржи автоматски пренос.

Која е разликата помеѓу меките хибриди, целосните хибриди и plug-in хибридните автомобили?

Меките хибридни автомобили имаат комбиниран мотор со стартер и електричен генератор што нежно го поддржува моторот на согорување за поефикасно да се искористува горивото, но не можат да работат само на електрична енергија. Тие ги користат комбинираниот стартер и генераторот за мазно поаѓање и сопирање или забавување на автомобилот додека ја враќаат енергијата на сопирање за да се складира во мала батерија од 48 волти. Целосно хибридните автомобили исто така генерираат батериско напојување преку регенеративно сопирање, но тие имаат помоќна батерија. Па, тие можат да работат целосно на електрична енергија на кратки растојанија или во тандем со бензински мотор. Нашите plug-in хибридни возила се дизајнирани со значително поголема батерија од 400 волти и подобри перформанси со додадена опција за различни режими на возење. Ова значи дека целосно електричниот досег е уште поголем и многу возачи можат да го возат својот автомобил само со електричен мотор. Plug-in хибридната батерија главно се полни со приклучување во домашен ѕиден полнач или на јавна станица за полнење. Но, исто така може да се полни и за време на возење преку регенерација на енергијата од сопирањето.