Откријте го досегот на караванот Volvo

Разновидна намена и простор во препознатливата удобност на автомобил Volvo.

Страничен приказ на автомобил Volvo караван во градска средина

Живот во рамнотежа. Стил и практичност инспирирани од Скандинавија.

Експресивен стил на внатрешноста

Инспирирана од нашето скандинавско дизајнерско наследство, надворешноста на Volvo караваните е тивко експресивна.Тоа е препознатлива композиција на елегантност, луксуз и практичност.

Пространи кабини

Кабината на караванот со пет седишта има инспирација од минимализмот на скандинавскиот дом.Тоа значи простор за главата и нозете за опуштање и панорамски стаклен покрив што привлекува светло за спокојно, прозрачно чувство.

Ергономски седишта

Нашите седишта помагаат да се намалат притисокот, згрбувањето и напнатоста во рамениците преку оптимизирање на потпората за 'рбетот.Тапацирани во првокласни текстили, овие ергономски седишта даваат удобност со стил.

Близок кадар од рака на маж како вметнува полнач за автомобил во портата за полнење на автомобил Volvo.

Plug-in hybrid Volvo каравани

Прифатете го електричното возење со резервен план во plug-in hybrid седан.

Екран над инструмент таблата

Внимавајте на брзината, следете ја етапната навигација и проверувајте известувања без да го тргате погледот од патот со екран над инструмент таблата.

Побезбедно влечење

Максимално искористете го потенцијалот за влечење на вашиот караван со Помошта за стабилност на приколката и другите технологии дизајнирани да ви помогнат да маневрирате со самодоверба.

Напредно прочистување на воздухот

Намалете или отстранете ги 99,9 проценти од алергените во поленот и 97 проценти од вирусите во воздухот од кабината со нашата најсовремена технологија за прочистување на воздухот.

Дизајниран за возење со повеќе самодоверба.

Приказ од видното поле на возачот на екранот над инструмент таблата што се појавува на ветробранското стакло на неговиот Volvo автомобил.

Караваните треба да ги направат возењето и патувањето лесни и безгрижни. Volvo караваните прават повеќе работи, со првокласни карактеристики дизајнирани да инспирираат самодоверба на патот.

Простор за патување. Караваните се дизајнирани за простор и практичност.

Пространи багажници

Големите багажници во нашите каравани овозможуваат сите да го спакуваат тоа што им треба – и тоа што мислат дека им треба. Ви треба повеќе простор?Зголемете го капацитетот на багажникот со преклопување на дел или на сите задни потпирачи за грб.

Флексибилен и лесен за натоварување

Рамниот под без спојлер помага да се олесни натоварувањето и растоварањето на тоа што сакате да го носите.Чувајте ги работите средени користејќи ги вградените држачи и сокриените простори.

Лесен пристап

Кога ви се полни рацете, отворајте ја и затворајте ја електричната задна врата со движење на вашата нога.Ракувајте со нејзе од возачкото седиште или со вашиот клуч кога тоа ви е попрактично.

Дознајте повеќе за нашите каравани.

Колку седишта има во Volvo караван?

Сите Volvo каравани имаат пет седишта.

Дали Volvo караваните имаат рачен или автоматски менувач?

Сите Volvo каравани имаат автоматски менувач.

Колкав товар може да влече Volvo караван?

V90 може да влече до 2.100 kg, а V90 Cross Country може да влече до 2.400 kg. V60 и V60 Cross Country можат да влечат до 2.000 kg.

Кои апликации и услуги на Google се достапни во Volvo караваните?

Со вграден Google, Google Assistant ги олеснува повикувањето или испраќањето текстуални пораки на пријателите, поставувањето потсетници и менувањето на температурата во автомобилот. Користете Google Maps за да ги добиете информациите што ви се потребни за вашето возење, вклучувајќи известувања за сообраќајот во живо, потсетници и проактивни предупредувања.И користете Google Play за да ги преземате вашите омилени музики, поткасти, аудио книги и друго.*

*Услугите на Google се овозможени преку пакетот Дигитални услуги, кој е вклучен четири години.По истекот на овој период, ќе важат нови услови и цени доколку изберете да го обновите.

Дали Volvo караваните имаат Apple CarPlay?

Да, Apple CarPlay е стандарден во Volvo караваните.*

* Apple CarPlay може да се користи само во комбинација со iPhone 5 или понова верзија. Apple CarPlay и iPhone се трговски марки на Apple Inc.

Можам ли да монтирам држач за велосипеди на Volvo караван?

Држачи за велосипед монтирани на покривот и на куката за влечење се достапни за Volvo караваните. Видете ги додатоците достапни на вашиот пазар.

Колку е долг Volvo караван?

Должината на V90 е до 4.945 mm.Должината на V60 е до 4.778 mm.V90 Cross Country има должина до 4.959 mm, а V60 Cross Country има должина до 4.787 mm.

Што се каравани?

Караваните се слични како хечбек автомобилите, освен што се подолги и имаат поголеми простори за товар.Капакот на багажникот обично е вертикален или речиси вертикален и се отвора нагоре од покривот на автомобилот.

Која е разликата помеѓу седани и каравани?

Караваните имаат сличен тип на каросерија како седаните (исто така наречени и лимузини), но тие се подолги, а просторот за товар не е одделен од кабината. Ова ги прави послични со хечбек автомобилите, иако караваните обично имаат поголеми багажници и исправени капаци за багажникот.

Дали караванот е поголем од седан?

Во споредба со седаните (наречени и лимузини), караваните обично се подолги и имаат поголеми простори за товар.Поради тоа што кабината не е одделена од просторот за товар, тие обично можат да носат подолги и погабаритни предмети.

Што се хечбек автомобили?

Хечбековите се патнички возила со различна намена, со капак на багажникот што се отвора нагоре за да се открие простор за товар поврзан со кабината.Исто како караваните, повеќето хечбеци имаат задни потпирачи за грб што може да се спуштаат за да се зголеми капацитетот за товар.

Која е разликата помеѓу хечбек автомобилите и караваните?

Хечбековите обично се пократки од караваните со помали простори за товарот и кабини за патниците.Караваните имаат пространи простори за товарот што ви овозможуваат да носите поголеми, погабаритни предмети.

Некои карактеристики може да не бидат достапни на сите пазари и нема да бидат стандардни на сите пазари или за сите модели.

Google, Google Play, Google Maps се заштитени трговски марки на Google LLC.