КОНЦЕПТИ

Поглед нанапред

Преземањето на следниот чекор во нашето патување започнува со нашите концепти.

Паркиран 360c зад куќа, со отворена врата на совозачот.

Следната генерација

Во Volvo, нашите концепти служат како прозорец кон иднината, покажувајќи ја насоката во која размислуваме и каде се движиме понатаму.

Студиска слика од страничен поглед на Volvo 360c

360c

Истражете ја иднината на патувањето со 360c, автономно електрично решение за мобилност, дизајнирано имајќи ги предвид вашите лични потреби, безбедноста и одржливоста.

Внатрешноста на нашиот концепт за повеќесетилно автомобилско доживување со панорамски приказ на внатрешниот покрив на небо над шума

Ambience Interior

Повеќесетилно автомобилско доживување што не се споредува. Врз основа на нашето скандинавско наследство и со употреба на напредна технологија ја создадовме следната генерација на шведски луксуз.

Volvo Concept XC патувајќи по автопат со планини во позадината.

Concept XC купе

Софистицирана способност за нова генерација авантури. Инспирирано од модерната високотехнолошка спортска опрема, со прогресивен дизајн и разновидна внатрешност.

Volvo Concept караван возејќи по авенија

Concept караван

Концептот што го редефинираше караванот за една нова генерација, спојувајќи ги класичните детали на Volvo со смели современи линии и едноставноста на скандинавскиот дизајн.

Volvo Concept купе возејќи по градска улица

Concept купе

Израз на уверениот нов јазик на дизајнот на Volvo Cars. Прекрасна мешавина на минимализам и внимание кон деталите инспирирана од нашето наследство, но со поглед кон иднината.

Малите урбани концептни автомобили на Volvo Concept 40.1 и 40.2

Concept 40.1 и 40.2

Нашата визија за помали автомобили со енергичен дизајн, урбан карактер и младешки пресврт што ги прави да се издвојат без да се трудат.