ВНЕСЕТЕ СЕ ВО УЖИВАЊЕТО

Ambience Interior

Препуштете му се на ексклузивниот шведски луксуз од удобноста на вашето Volvo.

Маж што лежи на задното седиште на Volvo и ужива во Ambience Interior.

Инспирирајте ги сетилата

Ambience Interior комбинира визуелни ефекти, звуци и мириси. Ги вклучува благотворниот амбиент на една шума, смирувачкиот фокус на летните денови и пулсирачката енергија на еден оркестар. Визуелните ефекти се проектираат на внатрешниот покрив на автомобилот и придружните звуци го користат звучниот систем Bowers & Wilkins, додека еден од мирисите го засилува избраното расположение во кабината.

Видете повеќе, подетално

Истражете го ексклузивниот повеќесетилен свет во уникатната кабина на Ambience Interior.

Внатрешноста на Volvo со амбиентална светлина проектирана на внатрешниот покрив
Близок кадар од контролната единица на концептниот Ambience Interior на Volvo
Bowers & Wilkins звучници во потпирачите за глава на концептниот Ambience Interior на Volvo
Volvo седан со Ambience Interior прикажан од предната десна страна во затворена средина

Луксуз во кој ќе се внесете, во шведски стил

Со Ambience Interior, патниците на задните седишта имаат посебни приспособливи седишта со греење и вентилација. Совозачкото седиште е заменето со Lounge Console, кој ви нуди потпирач за нозете и интегриран таблет со екран од 12,9 инчи, а исто така ја отвора внатрешноста на автомобилот за да создаде повеќе простор. Вниманието кон деталите постои насекаде.

Сетилна извонредност

Добре дојдовте во суштината на Скандинавија. Влезете во Ambience Interior, каде што оживуваат глетките, звуците и мирисите на нашата татковина, создавајќи ексклузивно луксузно автомобилско доживување што не се споредува.

Рака што го избира режимот Volvo Ambience Interior на паметен телефон

Изберете го расположението

Три различни расположенија во автомобилот создаваат свет на сетилата, секое од нив со свој избор на теми инспирирани од скандинавското доживување. Преземете ја апликацијата, направете го изборот и уживајте.

Внатрешноста на Volvo со амбиентално лајт-шоу проектирано на внатрешниот покрив

Видете ја светлината

Проектирано на внатрешноста на панорамскиот кров, движечкото лајт-шоу создава симфонија на атмосферски ефекти. Тоа се комбинира со низата звуци што се развиени беспрекорно да се вклопат со визуелните ефекти.

Кутија со три шишенца мириси од Byredo развиени за концептниот Ambience Interior на Volvo

Комплетирајте го искуството

Колекцијата мириси од мајсторот за парфеми Byredo го зајакнуваат чувството што го создаваат расположенијата на кабината. Прекрасни и возбудливи мириси, секој од нив избран да соодветствува на светлото и звучните ефекти.