Concept 40

Ви ја претставуваме нашата визија за помали автомобили, овозможена од новата Компактна модуларна архитектура (CMA).

Бел Volvo Concept 40 со црн контрастен кров прикажан одгоре
SUV

Volvo Concept 40.1

Откријте ја нашата визија за мал теренец на Volvo, изградена врз основа на нашата нова Компактна модуларна архитектура (CMA).

Страничен поглед на бел Volvo Concept 40 теренец со црн контрастен кров

Страничен поглед на задниот дел на бел Volvo Concept 40 теренец со црн контрастен кров

Бел Volvo Concept 40 теренец со црн контрастен кров прикажан од предната лева страна

„Фокусирајќи се на потребите на урбаните милениумци, може да му зададеме победнички удар на еден застоен сегмент.“

Седан

Volvo Concept 40.2

Откријте ја нашата визија за мал седан на Volvo, изградена врз основа на нашата нова Компактна модуларна архитектура (CMA).

Страничен поглед на бел Volvo Concept 40 седан

Делумен поглед на задниот дел на бел Volvo Concept 40 седан со вклучени задни светла

Бел Volvo Concept 40 седан прикажан однапред

„Volvo Concept 40.2 се издвојува со неверојатните линии, моќниот став и младешкиот карактер.“

Платформа на Volvo Cars за Компактна модуларна архитектура (CMA)

Мали автомобили, голема визија

Компактна модуларна архитектура

Нашите нови концептни автомобили ќе бидат првите што ќе бидат изградени врз основа на новата Компактна модуларна архитектура (CMA) на Volvo Cars. Таа е посебно создадена за помали автомобили, давајќи им слобода на нашите дизајнери и инженери да истражуваат во нови смели насоки.