УВЕРЕНАТА УБАВИНА

Concept купе

Concept купето е првиот од серијата на три концептни автомобили, во која сите на посебен начин ја претставуваат следната генерација на модели на Volvo, која започна со потполно новиот XC90 во 2014 година.

Положбата на возачот во Volvo Concept купе

Прекрасно минимално

Извонредни детали

Смели пропорции, извонредна изработка и иновативна технологија обликувани според човечкото доживување при возењето.

Инспирирани од минатото

Ја обликуваме иднината

Спој на современиот шведски дизајн и начин на живот со препознатливите елементи на Volvo од 60-тите години на минатиот век.

Сиво Volvo Concept купе возејќи по градска улица со калдрма
Сиво Volvo Concept купе возејќи брзо
Сиво Volvo Concept купе во староградска околина, прикажано одзади
Силуета на жена што стои покрај Volvo Concept караван на зајдисонце

Concept караван

Олицетворение на шведската креативност

Концептот што го редефинираше караванот за една нова генерација, спојувајќи ги класичните детали на Volvo со смели современи линии и едноставноста на скандинавскиот дизајн.

Концептниот автомобил Volvo XC купе паркиран покрај накривен ѕид

Concept XC купе

Инспирирано од високотехнолошка атлетска опрема

Софистицирана способност за нова генерација авантури. Инспирирано од модерната високотехнолошка спортска опрема, со прогресивен дизајн и разновидна внатрешност.