КРЕАТИВНИОТ ВИЗИОНЕР

Concept караван

Concept караванот е третиот и последен модел од серијата на концептни автомобили, во која сите на посебен начин ја претставуваат следната генерација на модели на Volvo, која започна со потполно новиот Volvo XC90 во 2014 година.

Непогрешливо Volvo

Класичен шведски минимализам подготвен за иднината на возењето.

Непогрешливо Volvo

Класичен шведски минимализам подготвен за иднината на возењето.

Верни на нашите корени

Оддавање почит на шведската креативност

Моќна силуета со смели пропорции, со живописна, светла и удобна внатрешност – инспирирана од шведската дневна соба, место што прави да се чувствувате толку удобно што не сакате да си отидете.

Volvo Concept караван со отворена врата од багажникот и паркиран на селски пат
Задниот дел на Volvo Concept караван со отворена врата од багажникот
Volvo Concept караван прикажан одзади возејќи по авенија
Сребрено Volvo Concept купе паркирано пред жива ограда и статуа

Concept купе

Ослободување на современиот шведски дизајн

Израз на уверениот нов јазик на дизајнот на Volvo Cars. Прекрасна мешавина на минимализам и внимание кон деталите инспирирана од нашето наследство, но со поглед кон иднината.

Концептниот автомобил Volvo XC купе паркиран покрај накривен ѕид

Concept XC купе

Инспирирано од високотехнолошка атлетска опрема

Софистицирана способност за нова генерација авантури. Инспирирано од модерната високотехнолошка спортска опрема, со прогресивен дизајн и разновидна внатрешност.