Karikimi i makinës suaj Volvo

Zbuloni sa mund t'ju lehtësohet jeta me një makinë elektrike.

Karikoni në harmoni me jetën tuaj.
Në shtëpi, në punë, në palestër ose në dyqanin tuaj ushqimor të preferuar.

Krijoni rutinat tuaja personale të karikimit.

Në shtëpi, në punë, teksa keni dalë me miqtë ose teksa jeni duke bërë një udhëtim të gjatë. Kudo që ju çon dita apo nata dhe në çfarëdolloj mënyre që jetoni, është e lehtë të krijoni rutina karikimi që pasqyrojnë stilin e jetës dhe rrethanat tuaja.

Karikimi në shtëpi

Shijoni karikimin pa probleme në shtëpi. Me karikuesin tonë të murit, që shërben si prizë, lëreni të karikohet dhe më pas shijoni lëvizshmërinë elektrike.

*Kostoja e karikimit është një përllogaritje e bazuar në teste dhe llogaritje nga Volvo Cars për XC40 Recharge Twin dhe XC60 Recharge. Konsumi i energjisë varet nga shumë faktorë të tillë si kushtet e drejtimit, mënyra e drejtimit, klima etj. Nuk është e mundur të garantohet një figurë ekzakte, certifikimi i automjeteve është në pritje.

Sa kohë zgjat karikimi?

Kohët e karikimit për një Volvo plotësisht elektrik ose hibrid me prizë mund të ndryshojnë në varësi të metodës së karikimit të përdorur dhe të modelit.

Pikat publike të karikimit të shpejtë

Karikimi i shpejtë me lidhjen DC

Plotësisht elektrike

27-28 (deri në 200kW)min

Koha e zakonshme për të karikuar nga 10 për qind në 80 për qind (150 kW)
Plug-in hybrid

n/a

Shtëpi, punë, ambiente publike

Karikim AC

Plotësisht elektrike

7 - 9h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 0 për qind në 100për qind (11 kW)
Plug-in hybrid

3h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 0%në 100% (6.4kW)
Pikat publike të karikimit të shpejtë

Karikimi i shpejtë me lidhjen DC

Plotësisht elektrike

27-28 (deri në 200kW)min

Koha e zakonshme për të karikuar nga 10 për qind në 80 për qind (150 kW)
Plug-in hybrid

n/a

Shtëpi, punë, ambiente publike

Karikim AC

Plotësisht elektrike

7 - 9h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 0 për qind në 100për qind (11 kW)
Plug-in hybrid

3h

Koha e zakonshme për të karikuar nga 0%në 100% (6.4kW)

Koha e karikimit varion dhe varet nga faktorë të tillë si temperatura e ambientit të jashtëm, temperatura aktuale e baterisë, pajisjet e karikimit, gjendja e baterisë dhe gjendja e makinës.

Karikimi i një Volvo plotësisht elektrike
Karikimi i një Volvo plotësisht elektrik

Për një shfrytëzim sa më të mirë të kohëzgjatjes së baterisë në një makinë plotësisht elektrike, ne rekomandojmë karikimin e baterisë me lidhjen AC deri në 90 për qind të kapacitetit për udhëtimet e zakonshme të përditshme, dhe mundësisht të mos e lini baterinë të bjerë nën 20 për qind.

Pamje e pjesshme e Volvo, e vështruar nga anash, në ambientin e brendshëm të bardhë duke u karikuar në pikën e karikimit
Karikimi i një Volvo Plug-in Hibrid

Karikimi i rregullt i baterisë në 100 për qind është një mënyrë e shkëlqyer për të shfrytëzuar sa më shumë gamën elektrike të makinave plug-in hibride Duke pasur në dispozicion edhe një motor karburanti, mund të lejoni që karikimi të ulet pa u shqetësuar.

Eksploro elektrifikimin

Jeni të interesuar që të keni një makinë elektrike? Merrni informacione të detajuara për temat përkatëse dhe zbuloni se si jeta juaj mund të elektrifikohet më mirë.

Çfarë duhet të dini tjetër për karikimin?

Makinat plug-in hybrid mund të përdorin një bateri me jone litiumi, të ngjashme por më të vogla se ato që përdoren në makinat plotësisht elektrike.

Në varësi të modelit, një Volvo Plug-In Hybrid mund të përballojë drejtim të përditshëm në modalitetin plotësisht elektrik, me zero emetime të marmitës. Nëse mund t'i koordinoni mundësitë për karikim në punë ose në destinacione të tjera, ka mundësi që të arrini t'i bëni shumicën e udhëtimeve të shkurtra plotësisht me modalitetin elektrik.

Makinat tona plug-in hybrid vijnë me një kabllo karikimi që mund ta përdorni për ta lidhur me rrjetin elektrik të shtëpisë për një karikim të lehtë. Makina mund të lidhet edhe kabllot e karikimit që gjenden në pikat e karikimit AC dhe në stacionet e karikimit. Për pikat e karikimit AC pa kabllo karikimi, mund të përdorni një kabllo të veçantë për atë qëllim.