Veturë plotësisht elektrike -XC40 Recharge

Vetura Pure elektrike

Teknologjia jonë e plotë e makinave elektrike do të ndryshojë mënyrën e lëvizjes. Pa emetime të gypave të veturës gjatë vozitjes, thjesht progres i pastër elektrik.

Pa emetime të tubave

Pa emetime të dioksidit të karbonit ose emetimi i oksidit të azotit gjatë vozitjes. Asgjë përveç gëzimit të lirisë në mënyrë të pastër - pa pasur nevoj që mjedisi të paguajë çmimin.

Lëvizshmëri e re

Shtytja elektrike e pastër siguron drejtim jashtëzakonisht frymëzuese, të qetë dhe të rafinuar, me një çift rrotullues të menjëhershëm për ngritje të shpejtë dhe përshpejtim të qetë, linear me të gjitha shpejtësitë.

Lehtësonë jetën

Bateria e madhe jep një gamë të gjërë. Kështu që nuk ka nevoje te karikoni shpesh. Ashtu që kur duhet të karikoni makinën, ajo është e dizenjuar ne ate menyre qe te karikohet lehtë dhe në mënyrë të përshtatshme - madje mund ta bëni atë edhe në shtëpi.

XC40 Recharge

XC40 Recharge

SUV-i jonë i parë Pure elektrike arrin në fund të vitit 2020. Kombinimi i stilit të vërtetë SUV, energjisë elektrike me performancë të lartë, distanca të gjatë dhe praktikë intelegjente, mundëson që mos të keni më nevojë për kompromise gjatë ngarjes dhe atë në mënyrë më të qëndrueshme si asnjëherë më parë.

Makinë pure elektrike - si funksionon?

Makina elektrike e pastër mundësohet nga një bateri kyçëse dhe nxitet vetëm nga motorët elektrikë. Shihni këtu se si funksionon.

Motorë i dyfishtë elektrik -XC40 SUV Pure elektrike
Motorë të dyfishtë elektrikë

Fuqia elektrike e XC40 Recharge përbëhet nga dy motorë elektrikë 150kW / 300Nm. Kjo i jep një performancë të lartë dhe një përvojë të qetë drejtimi.

Gjenerimi i energjisë - muzgu i peizazhit Suedez
Rigjenerimi i energjisë së frenave

Në raste kur frenoni ose ngadalësoni, energjia e frenave përsëri transferohet në bateri për një interval më të gjatë. Kjo gjithashtu ju jep One Drive Pedal për një makinë më të butë dhe më të kontrolluar.

Bateri e fuqishme - XC40 Rimbushje e kyçur në energji elektrike
Bateri e fuqishme

Bateria voluminoze me interval prej 78 kWh jep një gamë rreth 400 km/200 milje * dhe lehtë mund të ngarkohet në shtëpi ose në një stacion DC shpejtë-ngarkues. Ai gjithashtu lejon para-ngrohje efektive si dhe para-ftohje të kabinës.

* Gama sipas cikleve realiste të drejtimit WLTP dhe EPA në kushte të kontrolluara për një automjet të ri. Gama e botës reale mund të ndryshojë. Shifrat bazohen në bazë të qëllimit paraprak. Certertifikimi përfundimtar i automjetit në pritje.

Çfarë dëshironi të dini për makinat Pure (të pastra) elektrike?

 • Sa kohë mund të ngas para se të duhet të rimbush baterinë?

  Bateria XC40 Recharge e rimbushjes së ardhshme të pastër elektrike ka një kapacitet nominal prej 78 kWh. Bateria plotësisht e ngarkuar ju jep një gamë të parashikuar prej rreth 400 km/200 milje * në ngarje të përzier para se të keni nevojë për të rimbushur të njejtën. Përfitimet natyrishtë do të varen nga modeli, stili i drejtimit,topografia dhe kushtet në rrugë. Faktorë të tjerë që ndikojnë janë burimi i energjisë elektrike që përdorni për funksionet e makinës siç është ngrohja dhe ftohja e makinës. Një ndër mënyrat për të përmirësuar gamën është të paravendosni makinën tuaj përderisa po karikoni, kështu që në atë mënyrë do të keni mirë të klimatizuar makinën gjatë nisjes. Gjithashtu mund të shtoni një pompë ngrohjeje që kursen energji të vlefshme. Por në baza ditore, me siguri do të ngarkoni baterinë sa herë që makina është e parkuar aty ku karikimi është i mundur - qoftë në shtëpi, në punë ose në qytet në stacionet publike të ngarkimit. Pra, gama nuk duhet të jetë çështje për ngarje të përditshme që të keni akses të mirë në karikim. * Gama sipas cikleve realiste të drejtimit WLTP dhe EPA në kushte të kontrolluara për një automjet të ri. Gama e botës reale mund të ndryshojë. Shifrat bazohen në bazë të qëllimit paraprak. Certertifikimi përfundimtar i automjetit në pritje.

 • Çfarë kohëzgjatje karikimi mund të pres kur rimbush makinën në shtëpi?

  Kohëzgjatja e ngarkimit për XC40 Rimbushjen e ardhshme elektrike të pastër varet nga pajisjet e karikimit që përdorni dhe instalimi elektrik në shtëpi. Kablloja standarde e karikimit me një konektor shtëpiak është kryesisht një kabllo ndihmëse dhe nuk rekomandohet për karikim të rregullt. Karikimi i një baterie boshe në 80% me këtë kabllo zgjat afërsisht 30-55 orë në varësi të tregut. Ose, e cila është ndoshta më e rëndësishme: rreth 7,5-14 km varg në orë. Për kohën e rregullimit dhe në mënyrë të konsiderueshme më të shkurtër të ngarkimit në shtëpi, ju rekomandojmë të mbushni me një kabllo të përshtatshëm për karikim deri në 3.5 kW ose 11 kW. Këto kabllo japin kohën e karikimit përafërsishtë prej 18,5-5,5 orë (përkatësishtë rreth 20–60 km në orë). Por për zgjidhje më efikase dhe të integruar të ngarkimit në shtëpi, ne ju rekomandojmë Wallbox Cars Volvo. Ky instalim i fuqishëm 11 kW, 32A do t'ju japë afërsisht 5.5 orë kohë karikimi (nga një baterie boshe në 80%) ose 60 km diapazon në orë. Kur ngarkoni në stacione jashtë shtëpisë tuaj, situatat më të mundshme janë që ju të ngarkoni baterinë në periudha më të shkurtëra kohore, për shembull nga 40% në 80% (11 kW AC jep rreth 55-60 km diapazoni në orë). Dhe në udhëtime më të gjata, ju mund ta ngarkoni makinën duke përdorur stacione të shpejta DC. Në një stacion të karikimit DC 150 kW ju mund të ngarkoni baterinë nga 10 në rreth 80% për afro 40 minuta (ose rreth 100 km në 10 minuta). Është pikërishtë kohë e mjaftueshme për të pushuar dhe për të ngrënë një vakt.

 • Sa kushton ngarkimi i një makinë elektrike?

  Kostoja për energji elektrike ndryshon në varësi të kushteve lokale, por kostoja mund të jetë më e ulët në krahasim me benzinën ose naftën. Kostoja e ulur e karburantit është gjithashtu një nga disa arsyet për të kaluar në një makinë elektrike. Dhe për kosto edhe më të ulët, mund të paracaktoheni për XC40Rimbushjen e ardhshme për të ngarkuar në momentet kur tarifat janë më të ultat edhe atë zakonisht gjatë natës.

 • A mund të përdor makinën Pure elektrike për ngarje në distanca të gjata?

  Rimbushja jonë e ardhshme e pastër elektrike e XC40 është plotësisht e përshtatshme për ngarje të rehatshme në distanca të gjata. Kapaciteti i lartë i baterisë me një gamë të parashikuar prej rreth 400 km/200 milje * siguron që ta bëni këtë pa u shqetësuar për gamën. Nëse keni nevojë për të ngarkuar makinën gjatë udhëtimit, atë mund ta bëni në një stacion mbushës AC ose stacion DC të ngarkimit të shpejtë. Ngarkimi i shpejtë DC deri në 150 kW mundëson ngarkimin e baterisë nga 10 në 80% për afro 40 minuta (ose në interval prej 100 km në 10 minuta) - është kohë e mjaftueshme për të pushuar ose për të ngrënë një vakt gjatë udhëtimit. * Gama sipas cikleve realiste të drejtimit WLTP dhe EPA në kushte të kontrolluara për një automjet të ri. Gama e botës reale mund të ndryshojë. Shifrat bazohen në bazë të qëllimit paraprak. Certertifikimi përfundimtar i automjetit në pritje.

 • Sa e sigurt është makina elektrike?

  Të gjitha bateritë e makinave elektrike i nënshtrohen testeve të njëjta të vlerësimit si makinat me benzinë ose naftë. Në Evropë, Euro NCAP prej kohësh ka egzistuar standardi për sigurinë e makinave. Testi është bërë edhe më i ashpër me kërkesa të reja, ndër të tjera edhe për frenat automatike. Në Volvo, të gjitha makinat në të gjithë gamën e modeleve kanë marrë notat më të larta në testet e tyre përkatëse. Dhe me teknologjinë e përparuar të sigurisë së rimbushjes së ardhshme XC40, ne prezantojmë një nga makinat elektrike më të sigurta në botë.

Modulet tona të tjerë elektrike

Butoni hibridit kyçës
Recharge plug-in hibrid

Kombinimi i fuqishëm i motorit elektrik dhe motorit të benzinës mundëson reduktimin e emetimeve në zero të marrmitave në modelin Pure elektrik, si dhe ngarjen në distanca të gjata me efikasitet të karburantit në modalitetin Hybrid.

Butoni hibridit të butë
Hibridë të butë

Një teknologji efikase ku elektriciteti suporton motorrin e benzinës ose naftës për një ngarje më të qetë dhe efikase.