Siguria e makinës

Volvo Cars ka qenë një lider në fushën e sigurisë së makinave për dekada. Kjo nuk do të ndryshojë kurrë. Është vizioni ynë që askush të mos lëndohet seriozisht ose të vritet në një makinë të re Volvo.

Ne kemi shpikur disa nga opsionet më të rëndësishme në historinë e sigurisë së makinave. Dhe ka edhe më shumë për të ardhur.

Sistemet e ndihmës së shoferit

Përveç veçorive të mbrojtjes së personave si airbagu dhe zona thërrmuese, ne kemi shtuar sisteme të ndihmës së shoferit që mund të ndihmojnë në shmangien dhe zbutjen e përplasjeve. Këto sisteme gjithashtu ju mbështesin me manovrim ose parkim.

Mëso më shumë
Shmangia e përplasjes

Teknologjia inteligjente e ndihmës së shoferit mund të zbulojë dhe t'ju ndihmojë të shmangni një përplasje me automjete të tjera, këmbësorë dhe çiklistë - në çdo kohë, ditë ose natë.

Paralajmërim trafiku i kryqëzuar

Cross traffic alert me vetë frenim e bën më të lehtë daljen tënde nga hapësira të ngushta, me lajmërues për afrimin e makinave dhe frenim automatik për parandalim aksidenti.

BLIS

Sistemi i informacionit të pikës së verber (BLIS) me ndihmues për timonin mund të lehtësoi tensionin në trafik të rënduar me njoftim dhe suport, duke të drejtuar ty dhe të dashurit tuaj përsëri në rrugën e duhur.

Karakteristikat e sigurisë së makinës.

Në rast të një përplasjeje të pashmangshme, ne kemi teknologjinë për të bërë një ndryshim real.

Airbag

Teknologjia e airbagëve ka ndryshuar shumë që kur u prezantua, dhe Volvo ka qenë një nga lojtarët kryesorë me inovacione si çantat ajrore anësore dhe perdet e fryra. Sot, makinat tona shfaqin një sërë airbagësh të dizenjuara për të ndihmuar në mbrojtjen e udhëtarëve në rast përplasjeje.

Sediljet e makinës

Sediljet tona të makinës janë bërë për të siguruar siguri dhe komoditet. Funksionaliteti i thithjes së energjisë midis sediljes dhe kornizës së ulëses ndihmon në zvogëlimin e dëmtimeve të shtyllës kurrizore dhe sistemi i mbrojtur nga goditja ndihmon në uljen e rrezikut të dëmtimit të kolonës në goditje.

Siguria e fëmijëve

Siguria e fëmijëve në makinat tona ka qenë gjithmonë një parim udhëzues në Volvo Cars. Kjo është arsyeja pse ne kemi qëndruar në krye të kërkimit të sigurisë së fëmijëve që nga vitet 1960, me inovacione të tilla si sedilja e fëmijëve me kthim prapa dhe jastëku përforcues i integruar në fazë të dyfishtë.

Mësoni më shumë rreth sigurisë së fëmijëve

Përmirësime për sigurinë rrugore

Shpejtësia, dehja dhe shpërqendrimi janë tre pengesa në rrugën e vdekjeve zero në makinat tona. Prandaj, ne synojmë t'i adresojmë këto sfida kryesore me inovacione të reja dhe ekzistuese të sigurisë.

Shpejtësi e kufizuar

Për të dërguar një sinjal të fortë në lidhje me rreziqet e shpejtësisë, ne ulëm shpejtësinë maksimale të të gjitha makinave tona të reja në 180 km / orë në 2020. Ne po shohim gjithashtu se si teknologjia e zgjuar e kontrollit të shpejtësisë dhe gjeofizimit mund të kufizojë automatikisht shpejtësitë pranë shkollave dhe spitaleve në të ardhmen.

Pilot i autostradës

Me mbështetje nga sensorët LiDAR, gjenerata e ardhshme e makinave Volvo do të jetë e gatshme për pajisje për makinë autonome. Dhe me kalimin e kohës, ne do të shtyjmë azhornimet e programeve ajrore për të siguruar drejtimin automatik të autostradës.

Kamera monitorimi të shoferit

Për të ndihmuar në adresimin e dehjes dhe shpërqendrimit në trafik, ne po punojmë për zgjidhje të reja në veturë. Kamerat në makinë, së bashku me sensorë të tjerë, do të lejojnë që makina të ndërhyjë kur një shofer i dehur ose i shpërqëndruar po rrezikon dëmtimin ose vdekjen.

Care Key

Kohët e fundit kemi prezantuar Care Key, që synon adresimin e shpejtësisë. Me Care Key, zotëruesit e makinave Volvo mund të vendosin një limit shpejtësie në makinë kur ia japin atë një anëtari më të ri të familjes ose shoferit me më pak përvojë si një mënyrë për të siguruar një udhëtim më të sigurt.

Një milion jetë më shumë

Pasi prezantuam rripin e sigurisë me 3 pika, u përballëm me një botë kritikash. Që atëherë, ai ka shpëtuar më shumë se një milion jetë. Tani, ne jemi të vendosur të shpëtojmë një milion më shumë.

Ndarja e kërkimit tonë për t'i bërë makinat më të sigurta për të gjithë

Disa njerëz janë më pak të sigurt në rrugë sesa të tjerët. Kjo është arsyeja pse ne po ndajmë hulumtimet tona të sigurisë në bazën e të dhënave EVA - të hapura për këdo për të shkarkuar. Për sigurinë e të gjithëve

Mëso më shumë

Dekada inovacioni

Që nga themelimi në vitin 1927, ne kemi qenë duke dizajnuar makina që i vendosin njerëzit në radhë të parë. Zbuloni risitë tona më të rëndësishme të sigurisë ndër vite.

Mëso më shumë

Karakteristikat e sigurisë së Volvo Cars plotësojnë praktikat e sigurta të ngarjes dhe nuk kanë për qëllim të lejojnë ose inkurajojnë drejtimin e shpërqendruar, agresiv ose ndryshe të pasigurt ose të paligjshëm. Në fund të fundit, shoferi është përgjegjës për funksionimin e sigurt të automjetit në çdo kohë.