Një trashëgimi e inovacioneve të sigurisë

Në çdo brez, Volvo ka qenë një pionier. Ne jemi pas disa prej shpikjeve dhe inovacioneve më të rëndësishme në historinë e sigurisë së makinave, dhe ne vazhdimisht po përmirësojmë sigurinë tuaj.

1959 - Rrip sigurie me tre pika

Mund të ketë pak burra në planet që kanë shpëtuar aq shumë jetë sa inxhinieri i Volvos Nils Bohlin - ai integroi rripin e sigurisë me tre pika në prodhimin serie tek PV544. Që atëherë, është vlerësuar se mbi një milion jetë janë shpëtuar si rezultat i heqjes së të drejtave të patentës nga Volvo Cars në mënyrë që të gjithë të mund të përfitojnë.

1972 - Sedilje për fëmijë me fytyrë prapa

Mos harroni ato imazhe të hershme të astronautëve të shtrirë në shpinë gjatë ngritjes për të barazuar forcën në trupat e tyre? Epo, ky ishte parimi themelor që qëndron prapa ulëseve të fëmijëve me drejtim të prapa për herë të parë në industri. Për të përhapur ngarkesën dhe për të minimizuar dëmtimin.

1978 - Jastëk përforcues

Ne shpikëm përforcuesin e parë në botë për pozicionimin e rripave i cili lejoi fëmijët nga mosha 4 vjeç të udhëtojnë i kthyer përpara, me mbrojtje dhe rehati të shtuar.

1990 - Jastëku i parë përforcues i integruar në botë

Futja e jastëkut të parë të integruar të përforcuar ishte një tjetër hap i madh përpara për sigurinë e fëmijëve. Përveç përfitimit të rritjes së sigurisë dhe komoditetit, jastëku përforcues i integruar gjithashtu siguron një pozicion më të mirë ulës për fëmijën, duke i lejuar ata të shohin nga dritaret.

1991 - Sistemi i Mbrojtjes nga Ndikimi Anësor (SIPS)

Një tjetër moment historik në siguri erdhi me sistemin tonë të mbrojtjes nga goditja anësore. Kjo ishte një pjesë themelore e modelit të makinës dhe përfshinte një strukturë shumë të fortë dhe materiale absorbuese të energjisë nga brenda, një anëtar i tërthortë në dysheme dhe madje edhe vende të përforcuara. Ne e ndoqëm atë në 1994 për herë të parë në botë: jastëkët për goditje anësore.

1998 - Sistemi i Mbrojtjes nga Përplasjet (Whips)

Lëndimet e goditjes në kolonë janë dëmtimet më të shpeshta në përplasjet e makinave dhe mund të rezultojnë në dhimbje dhe paaftësi afatgjata. WHIPS siguron mbështetje uniforme dhe thithjen e energjisë në pjesën e pasme dhe zbut ndikimet në sajë të një modeli të zgjuar të sediljes dhe mbajtjes së kokës. Rezultati është përgjysmimi i rrezikut të problemeve mjekësore afatgjata.

1998 - Perdet anësore me fryrje

Perdja e fryrë ishte edhe një hap tjetër përpara në sigurinë për Volvo Cars. Jastëkët e ajrit fshihen në kutinë e sipërme dhe fryhen shpejt për të ndihmuar në mbrojtjen e kokës së personit gjatë një skenari të goditjes anësore. Ishte sistemi i parë i airbagëve që ofroi mbrojtje të përmirësuar si për pasagjerët e sediljeve të përparme dhe të pasme.

2002 - Sistemi i Mbrojtjes Roll-Over (ROPS)

Me rritjen e popullaritetit të SUV-ve, ne llogaritëm se ishte koha për të prezantuar inovacionin tonë të ardhshëm të sigurisë - mbrojtjen nga rrotullimi. Ne e trajtuam problemin nga dy drejtime. Së pari, ne rritëm qëndrueshmërinë e SUV-ve tona me një sistem të sofistikuar të kontrollit të stabiliteti të rrotullimit dhe së dyti, ne përmirësuam modelin dhe strukturën e trupit të tyre për të mbrojtur më mirë udhëtarët në rast të një aksidenti me rrotullisje.

Blind Spot Information System (BLIS)

Kur shoferët ndërrojnë korsi, pakujdesia e një momenti mund të ketë pasoja katastrofike nëse shoferi nuk ka pikasur një makinë tjetër në pikën e verbër. Kështu që, ne vendosëm që makinat tona të na ndihmonin gjithashtu të kujdeseshim për telashe. Sistemi ynë BLIS përdor kamera ose radarë për të zbuluar automjetet përkrah dhe kompensuar në pjesën e pasme të Volvo. Kur një makinë hyn në zonën e pikës së verbër, një dritë paralajmëruese ndizet pranë pasqyrës së derës, duke i dhënë shoferit më shumë kohë për të reaguar.

2008 - City Safety

Duke filluar me gjeneratën e parë Volvo XC60, ne prezantuam sistemin autonom të frenimit të emergjencës City Safety si pajisje standarde në të gjitha makinat e reja. Sistemi përdori zbulimin me lazer dhe u zhvillua për të zvogëluar rrezikun dhe pasojat e përplasjeve të me shpejtësi deri në 30 km / orë.

2010 - Detektimi i këmbësorëve me frenim të plotë automatik

Ne duam që risitë tona të sigurisë të përfitojnë edhe njerëzit jashtë makinave tona. Pra, ne kemi zhvilluar një sistem - duke përdorur radarë dhe kamera - që është krijuar për të paralajmëruar shoferin nëse dikush del përpara makinës, dhe më pas për të frenuar automatikisht nëse shoferi nuk e bën këtë.

2014 – Run-off road protection

Volvo ishte pionier në testimin e përplasjeve të nisjes rrugore - shpesh rezultat i lodhjes, kushteve të këqija të motit ose mungesës së vëmendjes së shoferit. Ne u përqëndruam në mbajtjen e pasagjerëve në mënyrë të vendosur, duke shtrënguar rripin e sigurisë dhe duke futur funksionalitet unik për thithjen e energjisë në sedilje për të zbutur dëmtimet e shtyllës kurrizore.

2016 - Siguria e lidhur

Volvo Cars përcakton një lloj krejtësisht të ri të sistemit të sigurisë rrugore në një botë me makina të lidhura. Inovacionet e lidhura - Sinjalizimi Rrugor për Rrëshqitjen dhe Sinjalizimid i Rrezikut të Dritës - përdorin Cloudin për të ndarë të dhëna kritike midis automjeteve, duke njoftuar shoferin rreth pjesëve të rrëshqitshme të rrugës ose automjeteve që kanë aktivizuar sinjalet e tyre të rrezikut, duke ndihmuar që t'i sigurojnë shoferit kohën e mjaftueshme për të ngadalësuar.

2018 – Oncoming mitigation me frenim

Oncoming mitigation me frenim është një tjetër tipar unik i Volvo. Sistemi mund t'ju ndihmojë të shtypni frenat për një automjet që vjen në korsinë tuaj. Nëse një automjet që po afrohet kalon në korsinë tuaj dhe një përplasje është e pashmangshme, sistemi mund të ndihmojë në uljen e shpejtësisë së automjetit tuaj për të provuar dhe zbutur forcën e përplasjes.

2019 - Iniciativa EVA (Automjete të Barabarta për të Gjithë)

Ne kemi mbledhur të dhëna të përplasjes që nga vitet 1970 për të kuptuar më mirë se çfarë ndodh gjatë një përplasjeje - pavarësisht nga madhësia, gjinia ose forma e trupit. Me Iniciativën EVA ne e bëmë hulumtimin tonë të sigurisë lehtësisht të arritshëm në një bibliotekë dixhitale, të hapur për këdo për ta shkarkuar. Për sigurinë e të gjithëve

Mëso më shumë

2020 - Kufiri i shpejtësisë

Për të dërguar një sinjal të fortë në lidhje me rreziqet e shpejtësisë, ne ulëm shpejtësinë maksimale të të gjitha makinave tona të reja në 180 km / orë në 2020. Kjo iniciativë ilustron se si mund të marrim përgjegjësi aktive për të ndihmuar në arritjen e fataliteteve zero të trafikut duke mbështetur një sjellje më të mirë të shoferit.

Karakteristikat e përshkruara mund të mos jenë standarde ose të disponueshme për të gjitha stilet, opsionet e motorit, vitet e modelit dhe rajonet.