Dječija sigurnost

Potporni jastuci i dječje sjedište. Pružanje zaštite djece od 1960-ih

Dragocjeni putnici

Sigurnost nam je uvijek bila najvažniji prioritet u kompaniji Volvo Cars. Sigurnost za vozača, putnike, ostale vozače i, naravno, pješake. Uvijek smo bili u prvom planu inovacija na polju sigurnosti - a sigurnost djece nije izuzetak. Od 1964. godine, kada smo prvi put započeli testiranje okrenutih prema nazad dječjih sjedišta, postupno smo poboljšavali sigurnost, jednostavnost upotrebe i, što je najvažnije, udobnost vaše djece kada putuju u vašem Volvu.

Dizajniran za stvarni život

Naš jedinstveni pristup sigurnosti djece uključuje stvaranje i provođenje testova zasnovanih na stvarnim situacijama u saobraćaju. To nam omogućava da pažljivo nadgledamo kako svako dječje sjedište reaguje u stvarnom okruženju automobila, a zatim prilagodimo svoj dizajn u skladu s tim.

Kao rezultat našeg istraživanja, toplo možemo preporučiti da djeca do četiri godine sjede okrenuta unazad.

Naša vizija kompanije Volvo Cars je da niko ne smije stradati ili ozbiljno povrijediti u novom Volvo automobilu.

Preuzmite naš priručnik o zaštiti djece

Bezbjednost djece na prednjem sjedištu

Naša preporuka za upotrebu suvozačevog vazdušnog jastuka za djecu ažurirana je zahvaljujući napretku tehnologije vazdušnih jastuka poslednjih godina. Stoga imamo novu preporuku o zaštiti djece za djecu koja putuju na suvozačevom sjedištu Volvo automobila. Kratki film s lijeve strane i informativni list koji se može preuzeti, dolje, pružaju dobar pregled ove nove preporuke i kako se odnosi na trenutni i stariji model Volva.

Preuzmite novi informativni list s preporukama

Dječje sjedište

Naša dječja sjedišta kombinuju sve što znamo o sigurnosti sa prekrasnim skandinavskim dizajnom. Napravljena od prozračnih 80 posto prirodnih vunenih tkanina, najudobnija su dječja sjedišta ikad.

Zaštitite ono što vam je važno pomoću Volvo Cars dječjih sjedišta.

Istražite istoriju inovacija u zaštiti djece u Volvou

Previous:

Next: