Информации околу колачињата кои ги користиме

Колачињата преставуваат мали текстуални датотеки кои се зачувани зачувани на Вашиот уред кога ќе ја посетите нашата интернет страница. Тие ни помагаат да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашата интернет страница и да ни помогнат да дознаеме кои информации Ве интересираат. Со цел да Ве ставиме во контрола ние создадовме менаџер на приватност на колачињата кои ќе Ви овозможи да одлучите како колачињата ќе се користат кога ќе ја посетите интернет страницата Volvocars.com.  За да ги смените Вашите подесувања на колачињата, Ве молиме притиснете тука:  Промена на подесувања на колачињата.

Ќе ни е потребно да ги користите колачињата за да се зачува изборот кој сте го направиле во нашиот менаџер на приватност на колачиња. Ова ќе има неколку последици:

• Доколку ги избришете сите колачиња, ќе треба да ги ажурирате Вашите подесувања. 

• Доколку користите различен уред или пребарувач, повторно ќе треба да ни ги кажете Вашите подесувања.

Суштински колачиња

Суштинските колачиња се потребни за да можете слободно да се движите по нашата интернет страница и да ни дозволите да запомниме одредени Ваши избори кои сте ги направиле. Тие колачиња не се менуваат во менаџерот на приватност на колачињата туку во подесувања во Вашиот прелистувач. Ниту еден од овие колачиња не зачувуваат лични информации не се откриени на трети лица. Детали за овие колачиња се:

Алатка за запишување на податоци 

Овие колачиња се користат да не известат дека Вие сте отвориле форма за запишување на податоци на нашата интернет страница. Како на пример: Тест возење; Барање за брошура. Не се зачувуваат податоци за клиентот на овие колачиња и тие се чуваат еден ден.

Колачиња за перформанси, рекламирање и таргетирање

Google Analytics

Овие колачиња се користат за собирање информации како посетителите ја користата нашата интернет страница.

Податоците се собираат анонимно и се составуаат извештаи кои сочинуваат број на посетители, време поминато на страницата и кои страници се посетени. За повеќе информации за законот за приватност на Google, Ве молиме кликнете на следниот линк 

www.google.com/intl/en/policies/privacy

Tealium

Tealium е менаџмент систем за ознаки кои се користат собира сите означи кои се користата на нашата интернет страница. За повеќе информации посетете го линкот подолу:

www.tealium.com/privacy.html

CrazyEgg

Ова колаче се користи за да се распознае како корисниците ја користат нашата интернет страница следејќи која содржина е притисната. За повеќе информации посетете го линкот подолу:

www.crazyegg.com/privacy

DoubleClick

Ова колаче се користи да ви помогне со Volvo car реклами од кога ќе ја напуштите интернет страницата. Ова колаче ги гледа страниците кои сте ги прегледале на нашата интернет страница и Ви презентира релевантни реклами на надворешни интернет страници.

www.google.com/intl/en/policies/privacy

Sitecore

SC_ANALYTICS_SESSION_COOKIE: Автоматски истекува кова ќе го затворите вашиот пребарувач (сесијата на колачето). Ова колаче се користи да го идентификува страниците кои сте ги посетиле на нашата интернет страница.

SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE: Автоматски истекува по 10 години (упорни колачиња). Ова колаче се користи да ги идентификува уникатните посетители, дури и да сте ја посетиле страната неколку пати.

http://www.sitecore.net/Legal/Privacy-Policy.aspx