Skip to content

Седаните на Volvo

Нашите динамични седани: задоволувачко возење во скандинавска удобност.

Со нашите седани ќе патувате во стил. Привлечете го вниманието на сите околу вас.

Запознајте го семејството на седани на Volvo

Споредете ги седаните на Volvo

Седишта
Капацитет на багажникот (in)
Ефикасност/Досег*
Volvo S90 Recharge стои на сив под во студио

S90 Recharge

plug-in хибрид

Простран, 5 седишта

1024 x 373 x 1149

58km(електрично); 1,7-2,4 литри/100km

Volvo S60 Recharge plugin хибрид стои на сив под во студио

S60 Recharge

plug-in хибрид

Среден, 5 седишта

996 x 485 x 1005

59km (електрично); 1,5-2,3 литри/100km

Volvo S90 стои на сив под во студио

S90

Простран, 5 седишта

1024 x 373 x 1149

7,4-8,5 литри/100km

Volvo S60 стои на сив под во студио

S60

Среден, 5 седишта

996 x 485 x 1005

7,2-8,2 литри/100km

*Статистиките за plug-in хибридот го прикажуваат „максималниот“ досег. Дадените вредности за потрошувачка на гориво се одредени согласно ново воведената постапка за тестирање лесни возила (WLTP).

Volvo S90 plug-in хибриден седан стои неподвижно и се полни
Колку е чист воздухот што го дишете?

Ние се грижиме за околината, внатре и надвор од автомобилот. Нашиот напреден систем за квалитет на воздухот помага да се одржува чист воздухот што го дишете во кабината.

Се што ви е потребно, без да го тргате погледот од патот?

Екранот над инструмент таблата ви овозможува да ја гледате вашата брзина, да ја следите навигацијата, да одговорите на вашите телефонски повици и многу повеќе. Сѐ, без да го тргнете погледот.

Колку е паметен овој седан?

Асистенцијата за прилагодување на брзината во кривини автоматски ја контролира истата при вртење, обезбедувајќи поголема удобност и поопуштено возење.

Бидејќи удобноста дава доверба

Нашите седани се опремени со напредни функции за помош на возачот, луксузна удобност и безбедносни структури што помагаат да бидете безбедни и го подобруваат вашето доживување при возењето.

Истражете го седанот на Volvo

Во седан на Volvo, маж вози на патот со помош на системот за навигација
Целосно електричен темносив Volvo S90 Recharge паркиран пред зграда
Во седан на Volvo, светлобеж ентериер
Во седан на Volvo, маж вози на патот со помош на системот за навигација

Поврзете го вашиот свет

Нашиот систем за информации и забава нуди беспрекорна поврзливост, што ви овозможува да ги спарите паметните телефони и да добивате информации за сообраќајот во реално време во склоп на напредната навигација контролирана со глас.

Целосно електричен темносив Volvo S90 Recharge паркиран пред зграда

Зад воланот, но пред сите

Без разлика дали возите вие или сте сопатник, експресивниот скандинавски дизајн на нашите седани се истакнува во метежот и привлекува внимание.

Во седан на Volvo, светлобеж ентериер

Искуството со седан

Скандинавскиот дизајн ви овозможува удобно сместување во возачкото седиште – привлечен, комотен, со природни материјали и паметна искористеност на просторот – за да можете едноставно да уживате во патот што ви претстои.

Паркиран црвен седан на Volvo е приклучен во место за полнење

Прикажаните карактеристики може да не се стандардни или достапни за сите модели, стилови и опции за мотори.