Теренците на Volvo

Нашите наградувани теренци: безбедни, пространи и доверливи.

Страничен профил на  Volvo SUV.

Запознајте го семејството на теренци Volvo

Споредете ги теренците на Volvo

Седишта
Капацитет на багажникот (mm)
Ефикасност/Досег*

XC90 Recharge

plug-in хибрид

Простран, до 7 седишта

1130 x 889 x 1040

46 km(електрично); 2,5-3,3 литри/100km

XC60 Recharge

plug-in хибрид

Среден, 5 седишта

1055 x 776 x 960

54km(електрично); 2,3-2,9 литри/100km

XC40 Recharge

plug-in хибрид

Компактен, 5 седишта

1004 x 746 x 887

45km(електрично); 2,0-2,4 литри/100km

XC90

Простран, до 7 седишта

1130 x 889 x 1040

6,4-7,5 литри/100km

XC60

Среден, 5 седишта

1055 x 776 x 960

8,3-9,6 литри/100km

XC40

Компактен, 5 седишта

1004 x 746 x 887

7,7-8,2 литри/100km

*Статистиките за електричниот и plug-in хибридот го прикажуваат „максималниот“ досег. Дадените вредности за потрошувачка на гориво се одредени согласно ново воведената постапка за тестирање лесни возила (WLTP). За целосно електричниот автомобил XC40, досегот е според циклусите на возење на WLTP и EPA и реалниот досег може да се разликува. Бројките се засноваат на првична цел. Конечниот сертификат за возилото е на чекање.

Размислувате ли за електрични автомобили?

Нашата линија Volvo Recharge е составена од целосно електрични и plug-in хибридни автомобили. Ја конструиравме линијата Recharge за да можете да уживате во удобноста на скандинавскиот дизајн и безбедносната технологија на Volvo, додека го искористувате максимумот од електричната енергија за да се намали влијанието на секојдневниот живот врз животната средина.

Целосно електричен теренец

Целосно електричниот погон ви ја дава целата моќ што ви е потребна, со нула емисии на издувни гасови.

Plug-in хибриден теренец

Електричниот и бензинскиот мотор работат заедно за пониски емисии на издувни гасови.

Како може вашиот теренец да помогне за безбедно возење?

Нашата интелигентна технологија за безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.*

Дали теренецот има слепа точка?

Нашиот систем за информирање во слепата точка (BLIS) со помош за управување може да ви помогне во сообраќајниот метеж со предупредувања и активна поддршка, водејќи ве безбедно на патот.

Паркирање теренец? Без грижи.

Четирите камери со висока резолуција даваат 360° преглед на паркирањето од птичја перспектива за да можете лесно да го паркирате вашиот теренец – без разлика колку е тесен просторот.

Помогнете ни да го заштитиме она што ви е важно

Нашата безбедносна технологија за теренци вклучува структурни карактеристики и автоматски системи што ви помагаат во секојдневното возење со цел да бидете заштитени вие и вашето семејство.

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа дали објектите се осветлени, односно потребно е да работат задните светла кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа дали објектите се осветлени, односно потребно е да работат задните светла кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

Истражете го теренецот на Volvo

Централна конзола во  Volvo SUV што го прикажува вградениот infotainment систем на Google.
Внатре во теренец на Volvo, кристален менувач
Внатре во теренец Volvo со 3 реда, светол ентериер на седиштата
Централна конзола во  Volvo SUV што го прикажува вградениот infotainment систем на Google.

Поврзете го вашиот свет

Со вграден Google, вашето возачко искуство ќе го достигне следното ниво. Зборувајте со Google за помош со гласовни команди со Google Assistant, уживајте во информации за сообраќајот во реално време и автоматско менување на маршрутата со „Карти на Google“ и пристапете до вашите омилени апликации со Google Play.

Внатре во теренец на Volvo, кристален менувач

Скандинавска едноставност

Материјалите со висок квалитет, вниманието на детали и интелигентната искористеност на просторот функционираат заедно за да се создаде простран дизајн на ентериерот.

Внатре во теренец Volvo со 3 реда, светол ентериер на седиштата

Се чувствувате како дома

Нашите кабини се како скандинавска дневна соба. Комфорот, природните материјали и паметната искористеност на просторот создаваат топла и привлечна средина.

Полнење на теренец Volvo

Ве интересира ли како се полни електричен автомобил? Започнете го вашето патување со истражување на врските помеѓу типовите полнење, погонските мотори и досегот.

Прикажаните карактеристики може да не се стандардни или достапни за сите модели, стилови и опции за мотори.