Теренец Volvo XC90 во место.

Точно тука. Точно сега.

Голем. Смел. Прекрасен. Започнете ја авантурата уште денес со нашиот луксузен просторен теренец – сега со вграден Google, поповрзан од кога било во минатото.

Страничен поглед на внатрешноста на Volvo XC90.
Близок кадар на седиштата од волнена мешавина, без кожа, во внатрешноста на XC90.
Во Volvo, кристален менувач во автентичен шведски кристал од Orrefors.

Контролирајте го вашето динамично возење со интуитивна технологија и вграден Google.

Најдобра навигација во класата

Со целосно интегрираните „Мапи на Google“, гласовна контрола на Google Assistant, сообраќајни информации во реално време и автоматското менување на маршрутата, вие стигнувате на вашето одредиште со помалку компликации.

Практичност во самиот автомобил

Со Google Assistant во вашиот Volvo може да добивате насоки, да уживате во забавни содржини, да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите и прецизно да ја нагодувате средината во кабината – сето тоа без да ги тргнете рацете од воланот. За да почнете, едноставно кажете „Hey Google“.

Завршете повеќе работи додека сте на пат

Со Google, можете да ги поврзете вашите омилени апликации и уреди за беспрекорно да ги завршувате работите во текот на вашиот ден. Лесно поврзете се и контролирајте ги паметните уреди во домот додека се наоѓате во автомобилот за да имате поголема практичност.

Влезете во ексклузивно медиумско и аудио искуство.

За контрола без користење на рацете, зборувајте со Google во вашиот теренец XC90. Преку познатиот интерфејс може да уживате во забавата и да бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – едноставно со користење на вашиот глас. Со пристапот до апликациите на Google Play и изборниот најсовремен звучен систем Bowers & Wilkins, поврзаноста меѓу вас, вашиот автомобил и вашиот живот никогаш не била поголема.

Google Assistant

Помош со гласовни команди во автомобилот.

Bowers & Wilkins

Уживајте во најсовремените аудио перформанси.

Bowers & Wilkins звучници во Volvo XC90.
Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот.

Илустрација на технологијата на благите хибриди на Volvo.

Искористете ја енергијата, намалете ги издувните гасови.

Нашите благи хибриди ја враќаат енергијата што се создава при сопирањето и ја складираат во батерија од 48V. Кога се користи оваа енергија, се намалуваат и потрошувачката на гориво и издувните гасови.

Префинета мобилност

Благиот хибрид XC90 е дизајниран да нуди неосетно поаѓање и префинето забрзување, правејќи ги попрефинети патувањата и во град и на автопат.

Помала потрошувачка на гориво

Секоја капка заштедено гориво помага – а со нашите благи хибриди, уживате во помала потрошувачка на гориво без компромиси во перформансите.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот.Тоа е во нашата ДНК.

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Ако почнете да се отклонувате од централната линија, секогаш постои можност за судир со автомобил што доаѓа отспротива. Вашиот автомобил може да го забележи ова и да го коригира вртењето, помагајќи ви да се вратите на побезбедна положба на патот.*

И дење и ноќе, нашата интелигентна технологија за подобра безбедност може да ви помогне да ги видите и да ги избегнете другите возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.**

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.

** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

Наведените карактеристики може да не се стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.